Sainz csak visszaadta a kölcsönt Verstappennek?

írta: M4Sport
2016. március 22. 11:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Csapattársa múlt évi szingapúri ellenszegülésére gondolt Carlos Sainz, amikor a Toro Rosso Melbourne-ben figyelmeztette, el kellene engednie Max Verstappent. A holland rádiós kirohanását eltérően értékelik.

Miután csapata előbb rosszul döntött a gumiválasztás terén, majd elhibázták kerékcseréjét is, Max Verstappen körökön át beragadt a Jolyon Palmert megelőzni képtelen Carlos Sainz mögé. Az ifjú holland nyomdafestéket nem tűrő szavakkal jelezte, igencsak ideges saját helyzete miatt, majd arra kérte csapatát, állítsa félre előle csapattársát, mert jóval gyorsabb tempóra is képes lenne.

Édesapja, a korábban szintén F1-ben versenyző Jos Verstappen úgy véli, ingerültsége is csak azt bizonyította, hogy egy agresszív, mindenáron győzni akaró tehetséggel van dolgunk. „Szerintem jó, ha vannak ilyen agresszív versenyzők a mezőnyben. Ő biztosan nem az a típus, aki azt mondja, rendben, ámen! Előre akar törni, nyerni akar, ez belülről fakad nála. És szerintem ez nagyon pozitív” – értékelt a Motorsportnak a holland. 1996 világbajnoka, Damon Hill kissé másképpen értelmezte a rádiós üzeneteket. „Ez volt az első alkalom, hogy az éretlenség jelét megtapasztalhattuk Maxnál” – vélekedett.

Apja szerint Melbourne mind tinédzser fia, mind Carlos Sainz számára remek tanulsággal szolgált. „Nem ment minden a terv szerint, ami kissé csalódást keltő végeredményhez vezetett. De tanulnak majd belőle. Nem volt könnyű verseny, de jobbak lesznek legközelebb. Jó, hogy az első futamon történt ilyesmi” – fogalmazott.

Carlos Sainz, Jolyon Palmer,Max Verstappen

Földerengett az a szingapúri „Nem!”

Sainz mindeközben elárulta, amikor meghallotta csapata kérését, azonnal 2015-ös szingapúri esetük jutott eszébe. Akkor ő haladt Verstappen mögött a versenyen, és kérte a Toro Rossót a holland félreállítására. Kollégája határozott „Nem!”-mel felelt a rádióban, és Franz Tost csapatfőnök a verseny után végül nem leteremtette emiatt, hanem belátta, ők tévedtek.

„Igen, eszembe jutott ez. De mindannyian arra a következtetésre jutottunk, hogy nem követtem el hibát. Visszatekintve már tudjuk, hogy rossz döntés volt csapatutasítást kiadni” – mondta a Motorsportnak. Majd arról is beszélt, nem vitatták meg a történteket csapattársával. „Nem igazán volt miről beszélni. Egyszerűen harcoltunk egymással egy helyezésért. Már elmúlt, nincs probléma kettőnk között, elhihetik.”

Sainz úgy érzi, lesznek még hasonló intenzív csatáik egymással, ám bízik benne, hogy ennek nem a Toro Rosso látja majd kárát. „Remélem nem. Nincs problémám Maxszal. Az igaz, hogy Max és én talán közelebb vagyunk egymáshoz, mint bármelyik páros a mezőnyben. Fél tized sincs közöttünk általában, és gyakran a versenyen is egymás mögött haladunk. Mindent beleadunk, de nem fogjuk magunkat előtérbe helyezni. Ehhez már elég érettek vagyunk. Nyilván a versenyeken intenzívebbek az érzelmek, hiszen sok minden történik. De most valójában csak harcoltunk egymással, ami jó show volt.”

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

csika7
#7 csika7 2016. március 24. 07:58  

Mind két srácnak drukkolok, showt csinálnak, és tök jól harcolnak egymással. Bár a Mercinél is ezt a showt láthatnánk, mint régen a McLarennél Alonso Hamilton kiélezett küzdelmet, ahol az is mindegy volt, ha bukják a vbt. Lehet a fiatalságuk miatt mernek még autóversenyzőként viselkedni a srácok.

Konszpiresiszeoriz
#6 Konszpiresiszeoriz 2016. március 23. 08:18  

Azért azt ne felejtsük el hogy Maxnak sokkal előrébb kellett volna végeznie. Valamilyen szinten Sainz és a csapat volt az okozója annak hogy a spanyol mögé került. Talán ebben az esetben elengedhette volna Sainz mert ő sem bírt Palmerrel.

opamisi
#5 opamisi 2016. március 23. 07:39  
fist1:
Bőven huszonéves versenyzők is épp ennyi éretlenséget képesek mutatni kiélezett helyzetben, semmi kirívót nem látok benne.

Ja csak tegnap még az ment, hogy Verstappen micsoda éretlen csikó és Carlos mennyivel okosabb.

trialboj
#4 trialboj 2016. március 22. 17:39  

Nagyon remélem hogy találkoznak olyan pályákon is ahol lehet majd előzni, és csinálnak egy kis showt. Nem mintha az első futam unalmas lett volna, de azért elég lehangoló volt hogy még Ham sem tudom előzni egy jóval régebbi motorral futó Torrot...

albutr
#3 albutr 2016. március 22. 14:29  

így kell ezt csinálni Sainz.

Jocke
#2 Jocke 2016. március 22. 13:46  
fist1:
Bőven huszonéves versenyzők is épp ennyi éretlenséget képesek mutatni kiélezett helyzetben, semmi kirívót nem látok benne.

Ugyanígy látom, másrészt nem is értem, hogy mi a baj? Hát nem kakaskodást, akciót, izgalmat akarunk látni? Egyszer az a baj, hogy nem történik semmi, mindenki fejet hajt a csapatutasításnak, máskor meg szidjuk a "renitenseket". Döntsük el, hogy mit szeretnénk, részemről Verstappen a legüdébb színfolt a mezőnyben. Ha ideges, hát ideges, ez legyen az ő gondja - persze lehet kritizálni, megértem, ezért vannak a fórumok, csak úgy érzem, hogy sokszor a szurkolók is ellent mondanak saját maguknak, és folyton változtatják a véleményüket (persze nem ellenőriztem le a több (tíz? száz?) ezer kommentelőt, ez tény :P)

fist1
#1 fist1 2016. március 22. 13:13  

Bőven huszonéves versenyzők is épp ennyi éretlenséget képesek mutatni kiélezett helyzetben, semmi kirívót nem látok benne.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Taylor Swift

52016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják

42016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt