Sainz egyre távolabb a Red Bulltól, de…

írta: M4Sport
2016. június 17. 13:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a Red Bull-os lehetőség egyre távolibbnak tűnik, és egyes források szerint több csapat is érdeklődik iránta, Carlos Sainz nem akarja elhagyni a bikások kötelékét, hiszen a Toro Rossót is jó opciónak tartja a 2017-es évre.

Tavaly két ígéretes fiatallal újított a Red Bull második számú alakulata, az első évben pedig mindketten meggyőzték a szakembereket. Úgy tűnt, a 2016-os év legizgalmasabb csatája is az övék lesz, hiszen papíron ez az idény döntött volna arról, ki kerül fel az anyacsapathoz. Danyiil Kvjat lefokozása után azonban felgyorsultak a dolgok, és a Red Bull Max Verstappent választotta.

Mivel a holland hosszú távú szerződést kapott, és a legfrissebb hírek szerint Daniel Ricciardo is elkötelezte magát az istálló mellett, Carlos Sainz esélyei egyre rosszabbak – már, ami a Red Bullt illeti, a riválisok ugyanis több forrás szerint is érdeklődnek iránta. A napokban például szóba hozták a Renault gyári csapatával, de a vadabb pletykák szerint a Ferrari is a lehetőségek között szerepel (a korábbi négyszeres bajnok, Alain Prost is őt ültetné Kimi Räikkönen helyére).

Eközben a Toro Rosso is jelezte, szeretné megtartani a spanyolt, aki szintén komoly lehetőségként számol a maradással, Bakuban legalábbis erősen utalt erre. „Elég hamar elkezdődött az uborkaszezon! Még csak a nyolcadik futamnál tartunk, de a srácok már ezekről a dolgokról beszélnek” – mondta az NBC-nek. „Azt leszögezhetem, hogy roppant elégedett vagyok azzal, ahogyan a dolgok mostanában mennek. Annak is örülök, hogy a Toro Rossón belül is folyamatosan javul a helyzet, hiszen a csapat is elég sokat fejlődik” – tette hozzá elégedetten.

„Ezek a dolgok, amikről ti beszéltek csupán pletykák” – szögezte le az újságírók előtt. „A pályafutásomat a Red Bull irányította, és eddig mindig jó döntéseket hoztak. Szóval, remélhetőleg a folytatásban is jó versenyeket teljesítek majd, és akkor is hoznak majd egy számomra megfelelő döntést, amikor eljön az ideje” – magyarázta lelkesen.

Most (a Ricciardo hosszabbításával kapcsolatos híresztelések kellős közepén) azonban ő is elismerte, hogy a Red Bull pilótapárosa most hosszú ideig állandó maradhat, a Toro Rosso fejlődésében viszont bízik. És nem alaptalanul, a csapat ugyanis ismét szorosabbra fűzheti együttműködését a Red Bull-lal, 2017-ben pedig újra friss motorokat használhat (idén egyéves egységeket kap a Ferraritól) a Renault-val kötött partneri szerződés értelmében.

„Való igaz, hogy a Red Bullnál eléggé zártnak tűnik a helyzet. Viszont észben kell tartanunk, hogy a Toro Rosso egy új motorral, egy év tapasztalattal és a további fejlődéssel nagyon jó opció lehet. James Key egy zseniális mérnök, ő is nagyon sokat segít a csapatnak. Meglátjuk, hol lehetünk jövőre. Egyértelmű, hogy most nem akarok kiszállni a Red Bull programjából és nem akarom elhagyni a Toro Rossót. A Red Bull a jövőben is ott lesz, noha most valóban zártnak tűnik ez a lehetőség” – mondta.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

kayassine
#1 kayassine 2016. június 17. 17:11  

A címet nem nagyon támasztja alá a cikk, ami egyébként korrekt.
Sainz tökéletes tartalék lehet a RB-nak. Mind Ricciardo, mind Verstappen elég népszerű lehet a piacon, ahogy Vettel, úgy ők is leléphetnek egy gyengébb évben.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.20. 22:23

Hülkenberg hat éve erre vár

Egy gyári szerződés volt az álma

22016.10.20. 21:05

Hamilton és a lábsérülés: Jól érzem magam

Elárulta, miért kellett lemondania a barcelonai tesztet