Sainz: Feszültség? Én jól kijöttem Verstappennel!

írta: M4Sport
2016. május 12. 17:03
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko egy korábbi nyilatkozatban azt mondta, Danyiil Kvjat és Max Verstappen cseréje a Toro Rossónak is jót tesz, hiszen a csapat versenyzői között egyre nagyobb volt a feszültség, Carlos Sainz szerint nem volt ennyire vészes a helyzet.

Már a szezon elején olvashattunk olyan híreket, melyek szerint a Toro Rosso versenyzői között egyre feszültebb a hangulat, hiszen párharcuk győztese 2017-ben már a Red Bull egyik autójában bizonyíthat, az év tehát döntős fontosságú lehet pályafutásuk szempontjából. A döntés aztán a vártnál hamarabb megszületett: Verstappen már a Spanyol Nagydíjon átveheti Kvjat helyét, aki 2014 után ismét a Toro Rossónál bizonyíthat.

A nagy lehetőséget tehát a holland kapta, a korábbi márkatárs pedig – akinek a Spanyol Nagydíj sajtónapján is feltették a kérdést, mit gondol a történtekről – egyelőre nem akarta véleményezni a történteket, hiszen csak arra összpontosít, hogy teljesítményével ő is kiharcolja az esélyt. „Nem nekem kell értékelnem a Red Bull versenyzőinek teljesítményét. Ez a csapat vezetőinek a dolga” – kezdte Sainz. „Nagyra tartom őket, hogy folyamatosan támogatják a fiatal versenyzőket, és esélyt is adnak nekik a Forma–1-ben” – tette hozzá.

„Ha jól dolgoznak és magabiztosságról tesznek tanúbizonyságot, akkor megkapják az esélyt. Én most még keményebben fogok dolgozni, hogy lehetőséghez jussak. Még 17 futam hátravan ebből a szezonból, hogy kihozzam magamból a maximumot és az esélyemért harcolhassak. Ha megtartom a tempóm, és egy kicsivel jobb eredményeket érek el, remélhetőleg én is lehetőséghez jutok” – fejtegette bizakodóan a hivatalos sajtótájékoztatón.

Carlos SainzA csere bejelentésekor a történtekről hosszabban nyilatkozó Helmut Marko kiemelte, a váltás a Toro Rossónak is jót tesz majd, hiszen így megoldódik a belső feszültség problémája. A csütörtöki médiaeseményen természetesen ez is szóba került, Sainz azonban igyekezett egyértelművé tenni, hogy a hangulat nem volt ennyire fagyos. „A személyes kapcsolatunk nem lehetett probléma. A versenypályán tiszteljük egymást. Ez az egész inkább a csapat, a csapat működése szempontjából volt gond, szóval Franz Tost és Helmut Marko meghozta ezt a döntést. Tiszteltük egymást és jól kijöttünk a szoros csaták ellenére” – jelezte.

A sajtótájékoztatón a korábbi csapattárs is részt vett, aki megerősítette Sainz szavait, sőt azt is elárulta a média képviselőinek, hogy a cserével kapcsolatos döntés ismertetése előtt egy közös gokartozásról is egyeztetett márkatársával. „Való igaz, a csere előtt beszéltünk arról, hogy elmegyünk gokartozni” – reagált a spanyol. „Szóval, ez is azt mutatja, hogy összetartunk” – folytatta.

Sainz célja tehát változatlan: 2016-ban alkalmasságáról akarja meggyőzni a Red Bull csapatvezetőit, ehhez viszont tiszta hétvégére lesz szüksége (neki is, és a csapatnak is), amiből eddig hiányt szenvedett. „Eléggé trükkös volt a szezonkezdés. Egyértelmű, hogy jó a tempónk, de az eredmények eddig nem akartak jönni. De magabiztos vagyok, hogy mostantól jobbak lesznek, a sebességünkkel ugyanis nincs gond. Voltak változások a csapaton belül, de ezeket nem nekem kell elemeznem. Én maximálisan megbízom a Toro Rosso és a Red Bull döntésében, abban, hogy tudják, mi a legjobb a csapatnak. Remélem Danyillal a konstruktőri bajnokság ötödik helyéért harcolhatunk, hiszen ez a legfőbb célunk erre a szezonra” – tisztázta még a sajtótájékoztató elején.

Carlos Sainz, Danyiil Kvjat

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. május 12. 22:03  

inkább Jos túlbúzgosága volt a legnagyobb gond.FORMA-1 HÍREK

Austin

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

552016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta