Sainz: Hamarosan kiderül, merre tovább

írta: M4Sport
2016. június 21. 08:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Red Bull csapatfőnöke előrevetítette, hamarosan konkrétumokkal szolgálnak Carlos Sainz jövőjéről.

Max Verstappen Red Bullhoz kerülése óta állandó találgatás folyik a volt csapattárs, Carlos Sainz sorsáról. A spanyol az előző évben és az idei első versenyeken is képes volt tartani a lépést a jövő bajnokának kikiáltott hollanddal, és sokak szerint legalább olyan nagy jövő áll előtte, mint Verstappen előtt. Csakhogy van egy bökkenő: Verstappen már egy élcsapat tagja, míg ő második évét tölti a Toro Rosso nevelőegyesületnél, és kevés esélye van az előrelépésre.

A közelmúltban Sainz édesapja azt nyilatkozta, szeretné, ha fia 2017-ben győzelemre esélyes autóval versenyezhetne, és bár hírbe hozták már a Ferrarival vagy a Renault-val (spanyol lapok már sárga overallos képmontázst is készítettek róla), az ifjabb Sainz nemrég kijelentette, ő továbbra is a Red Bull-lal szeretne világbajnok lenni. Mivel az osztrákok azonban Bakuban megerősítették, szerződést hosszabbítottak Daniel Ricciardóval, s így 2018 végéig nem változik a versenyzőfelállásuk, nagy a bizonytalanság a spanyol körül.

Legalábbis ezt gondolhatnánk. Csakhogy Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke Azerbajdzsánban a brit Sky Sportsnak nyilatkozva előrevetítette, hamarosan tisztázódik fiatal tehetségük sorsa. „Pár nap múlva már többet fognak tudni Carlos jövőjéről” – nyilatkozta, utalva arra, hogy a versenyző várhatóan hosszabbít a Toro Rossóval.

S hogy eközben mit mond maga Sainz a sok pletykáról? „Ezek csak találgatások. De nem rossz a szempontomból, ha ennyit beszélnek rólam, mert ez csak azt bizonyítja, hogy komolyan vesznek. Viszont nem foglalkozom ezzel, csak a munkámra összpontosítok, és remélem, hogy egy nap eljön a lehetőség – remélhetőleg a Red Bull-lal.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.20. 23:31

Alonso: Vissza a normalitásba

Amiért Szuzukát csak egyszeri kisiklásnak tekintik

02016.10.20. 23:02

Verstappen már nem függ Ricciardótól

Nem hatotta meg a Mercedes óvása

02016.10.20. 22:44

Megnevettetett újságírók: A texasi cowboy szólalt meg Ricciardóból!

"A pokolba is, inkább egy kicsit lassabban megyek!"