Sainz kényszerből maradt a Red Bullnál – a Renault „kifosztaná” a Force Indiát?

írta: M4Sport
2016. október 10. 13:43
FOTÓ: ©xpbimages.com

Édesapja szerint a Red Bull állta útját Carlos Sainznak, pedig ő a Renault-hoz akart szerződni. A francia csapat egyre közelebb Nico Hülkenberg megszerzéséhez?

A szuzukai hétvégén a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner határozottan cáfolta, hogy a Renault-nak lenne még esélye megszerezni Carlos Sainzot – bármennyire is szeretnék soraikban tudni őt. A versenyző az elmúlt hetekben többször is megerősítette, hogy 2017-ben a Toro Rossónál folytatja, ám apja most elárulta, nem mindig ez volt a határozott tervük.

Idősebb Carlos Sainz már korábban sem csinált titkot abból, hogy mielőbb egy nagy csapatnál, de legalábbis egy azzá válni esélyes, stabil hátterű gyári csapatnál szeretné versenyezni látni fiát. Most pedig egy spanyol rádiónak azt is elárulta, hajlottak volna elfogadni a Renault-tól kapott ajánlatot. „Nagyon közel került ahhoz, hogy elhagyja a Toro Rossót, mert ez az ajánlat nagyon érdekes volt, és őt is nagyon érdekelte. Főleg amiatt, hogy hároméves szerződésről volt szó” – nyilatkozta a raliversenyző. „De végül a Red Bull nem engedte el őt, szerették volna további egy évre megtartani.”

„A Red Bull következő éve jó lehet, és szerették volna, ha elérhető valaki arra az esetre, ha bármi is történne. Carlos van náluk az első helyen. Egyfelől ez jó, másfelől viszont nem. Remélhetőleg a jövőben előreléphet egy sokkal versenyképes csapathoz, és magasabb szinten harcolhat. A következő évének az utolsónak kell lennie a Toro Rossónál. A normális az lenne, ha egy másik csapathoz szerződne, mivel a Toro Rossónál még senki sem töltött el négy szezont zsinórban. Egy olyan csapathoz szerződni, mint a Renault, fontos lépés lenne számára, és remélem, hogy valami hasonló történik a jövőben.”

A Red Bull-családon belül erre esély csak akkor lenne, ha Max Verstappent vagy Daniel Ricciardót félreállítanák, vagy bármelyikük másik csapathoz vágyna. Idősebb Sainz emiatt nem tartja kizártnak a Red Bull-lal való szakítást. „A Red Bull nemrég három évre bebiztosította a fiatal versenyzője jövőjét, szóval nehéz a helyzet. Hacsak nem lesz valamelyikük elégedetlen, és nem távozik, nehéz lesz előrelépni a Red Bullhoz.”

A Renault kifosztaná a Force Indiát?

Nico HülkenbergMás kérdés, hogy a most vonzónak talált Renault addigra talán már meg is találja azokat a versenyzőket, akikkel hosszabb távon dolgozna együtt. A hírek szerint Nico Hülkenberg előrehaladott tárgyalásokat folytat a franciákkal, és bár még konkrét szerződést nem kapott, egyre jobb esély mutatkozik csapatváltására. A másik ülés egyik legfőbb várományosa pedig az ifjú reménység, Eeban Oconé lehet.

Bob Fernleyt, a Force India helyettes csapatfőnökét még nem kereste a Renault a szerződéssel rendelkező Hülkenberg ügyében, ám azokat a pletykákat, miszerint a franciák szeretnék „kifosztani” őket, megerősítette. Nemrég az Auto Motor und Sport számolt be arról, hogy számos alacsonyabb beosztású mérnököt próbálnak átcsábítani Enstone-ba. „Én most annyit látok, hogy a Renault mindent akar a Force Indiából, dolgozókat, mindent! Eddig még nem kerestek meg minket semmilyen ügyben, és nem is tettek ajánlatot Nicóért. Tehát minden megy a rendes kerékvágásban: Nico jövőre velünk lesz” – nyilatkozta.

Azt azért előrebocsátotta, nem akarják mindenáron marasztalni a németet. „Szerintem nem a Renault-nak kell hozzánk jönnie, hanem Nicónak. Eddig viszont semmi ilyesmiről nem volt szó” – fogalmazott.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához