Sainz merésznek tartja főnöke kijelentését

írta: M4Sport
2016. március 07. 14:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Toro Rosso csapatvezetője nem tartja elérhetetlennek a dobogót a 2016-os szezon elején, az alakulat spanyol pilótája, Carlos Sainz azonban nem hiszi, hogy erőből ott lehetnek a legjobb három között. Szerinte négy csapat is megelőzi őket az erősorrendben.

A Red Bull második számú alakulata több kiugró eredményt is jegyzett 2015-ben, a Renault-motorok megbízhatatlansága miatt viszont legalább ennyi fontos pontot bukott. Idén már a Ferrari strapabíróbb hajtóegységeit használják, igaz, nem a legújabb specifikációt, ezért a vezetőség többször kijelentette – a biztató tesztszezon után pedig nyomatékosította – az év elején kell „nagyot alkotni”.

Franz Tost, az istálló első embere nem tartja kizártnak, hogy a Toro Rosso idén dobogós helyezést is szerez, 2015-ben ugyanis a gyengébb erőforrással szerelt versenygéppel is közel kerültek ahhoz. Ő tehát magabiztosan várja a kezdést, spanyol pilótája azonban merésznek tartja ezt a kijelentést; szerinte a Toro Rossónak egyelőre nincs reális esélye arra, hogy ott legyen a legjobb három között, főleg nem egy átlagos versenyen, ahol az eső és a kiesések sem kavarják meg a lapokat.

„Azt hiszem, eléggé csekélyek az esélyeink a dobogós helyezésre” – nyilatkozta őszintén az El Mundo Deportivo című spanyol lapnak. „Nem hiszem, hogy ez normál körülmények között összejönne, hiszen a Mercedes és a Ferrari egy külön ligában játszik, és a Williamsnek valamint a Red Bullnak is előttünk kell lennie. A mi célunk az ötödik hely a csapatok között, a 9. és a 10. pozícióból pedig nagyon nehéz eljutni a legjobb három közé. Ehhez abnormális körülményekre van szükség” – tette hozzá.

Teljesített kilométerek tekintetében a Mercedes gyári alakulata mögött a Toro Rosso lett a második a két kollektív teszten, ez már Sainz szerint óriási előrelépés. „Egy ilyen kemény tél után ez egyszerűen hihetetlen” – mondta a Motorsportnak. „Ez is csak azt bizonyítja, hogy a csapat nagy dolgokra hivatott. Ez a tény mindenkit boldoggá tesz, hiszen tudjuk, hogy elvégeztük a házi feladatunkat. Tavaly nem is álmodhattunk arról, hogy egy nap 100-nál is több kört teljesítünk” – lelkendezett.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#7 albutr 2016. március 07. 21:11  
Balrog:
Nem is tőle várják valszleg... :)

abban nem lennék biztos.

Lewisthebest
#6 Lewisthebest 2016. március 07. 19:30  

nyilván erőből nem mert alapból úgy néz ki a dobogó, hogy 2 merci meg 1 Ferrari, de ha kiesik valamelyik vagy balf*szkodnak akkor összejöhet. Tavaly Verstappen már volt kétszer 4. és idén kapott egy jóval erősebb motort. A kaszni meg valószínűleg még mindig nagyon jó mert nem változtak jelentősen a szabályok. Szóval akár konstruktőri 3.-ak is lehetnének, de inkább a 4. hely reális a Williamshez már nagyon bele kéne húzni.

Balrog
#5 Balrog 2016. március 07. 18:51  

Nem is tőle várják valszleg... :)

f1m12
#4 f1m12 2016. március 07. 18:39  

én úgy vagyok vele, hogy hiszem, ha látom. majd ha mutatnak valamit, akkor ok, de mi is csak találgatunk, h hol is lehetnek, de vagy bejön vagy nem

albutr
#3 albutr 2016. március 07. 18:25  

egy kis szerencsével talán összejöhet.

kulcsarb
#2 kulcsarb 2016. március 07. 17:24  

értsük jól:
az hogy erőből ott vannak a dobogón,
azt jelentené, hogy ők a második legerősebb csapat,

márpedig a Merci nyilván előttük van,
a Ferrari pedig nem engedné,
hogy a tavalyi motorja erősebb legyen, mint az idei,
(elég, ha csak szoftveresen belenyúlnak,
és máris "gyengélkedni kezd" a TorroRosso motorja)

szóval a "dobogó nem elérhető" simán azt is jelentheti,
hogy ők a harmadik legerősebb csapat,
amire a TorroRosso történetében még nem volt példa!

Utoljára módosítva: 2016. március 07. 17:27

_JuSuF_
#1 _JuSuF_ 2016. március 07. 15:00  

Azzal a tavalyi Ferrari motorral márpedig tuti, hogy erős versenyeik lesznek, ha idén is lesz olyan jó kasztnijuk, mint tavaly. Hiába mondja mindenki, hogy év közben elmennek mellettük az újabbnál újabb motorokkal, azért tavaly sem volt kevés a motor erőből származó hátrányuk, mégis sokszor megtréfáltak egy-egy Williamst, Force Indiát, Red Bullt.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Susie Wolff és Toto Wolff

02016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

02016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

02016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”

02016.10.21. 13:01

Alonso szerint a rossz gumik agyonüthetik a 2017-es változásokat

„Nem fog érdekelni, hogy 5 másodperccel gyorsabbak vagyunk az első körben, ha utána 3-mal lassabbak”