Sainz úgy érzi, a pletykák is kellettek a gyors hosszabbításhoz

írta: M4Sport
2016. augusztus 15. 13:45
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Toro Rosso spanyol versenyzője, Carlos Sainz úgy érzi, a Red Bull azért hosszabbította meg szerződését a szokottnál korábban, mert elejét akarta venni a jövőjével kapcsolatos találgatásoknak, melyekből a szezon elején egyre több látott napvilágot.

Sainz jó formában kezdte a 2016-os évet, erre pedig több ellenfél is felfigyelt, az akkori sajtóhírek szerint pedig néhány fel is vették „kívánságlistájukra” a fiatal pilótát (legtöbbször a Renault-val hozták szóba, de felmerült, hogy a Williams és a Ferrari is érdeklődik iránta). A csapatváltásról suttogók azonban hamar elcsendesültek, hiszen Sainz új szerződést kapott.

Szerinte a híresztelések is közrejátszottak abban, hogy főnökei a megszokottnál hamarabb hosszabbítottak vele. „Elég sok pletyka keringett akkoriban. Ahogy elkezdtem megmutatni, milyen teljesítményre vagyok képes, hamar jöttek a találgatások, a Red Bull azonban hamar elhallgattatta ezeket az új szerződéssel” – nyilatkozta, amikor a hosszabbításról kérdezték, majd gyorsan hozzátette, büszke arra, hogy a bikások ilyen hamar magukhoz láncolták.

„Kiváltságosnak érzem magam, amikor arra gondolok, a Red Bull milyen hamar élt az opciós jogával. Azt hiszem, ott vagyok azok között a versenyzők között, akik a leghamarabb hosszabbítottak szerződést egy ilyen kemény csapattal, mint a Toro Rosso. Ez pedig azt mutatja, hogy jól végeztem a dolgom ez alatt az idő alatt” – magyarázta.

Egyes vélemények szerint Sainz jó teljesítményéhez Max Verstappen előléptetésére is szükség volt, hiszen a holland távozása után lekerült a válláról a nyomás (amit a vele való összevetés jelentett) és most felszabadultabban versenyezhet. Továbbá bizonyítani szeretné, hogy a bikások rosszul döntöttek, amikor nem őt, hanem korábbi márkatársát ültették Danyiil Kvjat helyére. A spanyol most cáfolta, hogy ez állna formajavulása hátterében.

„Nem, nem hiszem, hogy ez motiválna” – jelentette ki. „Legjobban annak kell motiválnia, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki az autómból. Ez a helyzet, és ezért vagyok most elégedett. Nem arról van szó, hogy bizonyítani akarok a Red Bullnak, hogy én lettem volna a jó választás Max helyett. Az elsődleges célom az, hogy ha ismét felvisznek valakit, az én legyek” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa