Sainzot meglepte, hogy nem fújták le a rajtot

írta: M4Sport
2016. október 03. 19:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

Carlos Sainz elismerte, alaposan meglepődött, hogy végül útjára engedték a Maláj Nagydíjat, miután versenyautója a rajtrácson ragadt. A spanyol a Toro Rosso segítségével csak az utolsó pillanatban tudta megoldani a hirtelen felmerülő problémát…

A sárga fények ugyan villogni kezdtek, amikor kiderült, Sainz autójával valami nincs rendben, ám a rajtot– ellenben az ilyenkor általában életbe lépő vészforgatókönyvvel – nem lőtték vissza és a mezőny némi várakozás után útjára indult. A rajtolók között végül a fiatal spanyol is ott volt, azt azonban nem értette, miért nem szakították meg a startprocedúrát.

„Valószínűleg rám vártak” – mondta az Autosportnak, amikor a furcsa incidensről kérdezték. „Azt hiszem, nem tudták, meglengessék-e a sárga zászlót, ezzel elrendelve egy új felvezető kört. Nem is értem, hogyan lehetséges, hogy egy autó állt a pályán, amikor kezdetét vette a rajtprocedúra. Nagyon meglepődtem azon, hogy elindították a versenyt” – folytatta, majd elmondta, számára sem volt teljesen tiszta, miért nem működött a motorja a szokásoknak megfelelően.

„Általában, ha egy kicsit túl agresszíven melegíted a kuplungot, akkor működésbe lép a lefulladásgátló, most azonban nem így történt, ami eléggé meglepett. Nem megszokott dolog ez, de szerencsére sikerült újraindítanunk a motort az egyetlen dologgal, ami a kormányon a rendelkezésünkre állt. Tudtam, hogy ezt megcsinálhatjuk, mert korábban már próbálkoztunk vele, de amikor az embernek leáll a motorja, csak arra tud gondolni: a p***ába, vége” – magyarázta.

„A mérnököm nagyon gyorsan szólt a csapatrádión keresztül, de az első alkalommal nem sikerült újraindítanunk. A második próbálkozással hála Istennek szerencsénk volt, akkor már összejött! Éppen akkor, amikor az öt piros lámpa már égett. Hirtelen ki is aludtak, de szerencsére el tudtam indulni” – folytatta visszaemlékezését, majd a futamról is szólt néhány szót.

A versenyről, melyen bár csak 11. lett (közel volt az utolsó pontszerzőhöz, Jolyon Palmerhez), úgy érzi, ez volt az egyik legjobb futama a 2016-os évben. „A Renault motorja erősebb volt, és a stratégiájuk is jobban bevált, de mindent megtettem, amit csak lehetett. Több motorerő nélkül azonban lehetetlen volt. A rajt a probléma ellenére is nagyon jó volt, hiszen feljöttem a 11. helyre, és nagyon közel volt a pontzóna. Később sajnos visszaestünk egy kicsit. Szerettem volna pontot szerezni, de figyelembe véve a lehetőségeinket, úgy érzem, ez volt az egyik legjobb futamunk az évben!”

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. október 03. 20:52  

a lényeg hogy nem lett komoly baj.

HairHungary