Sauber-Petronas: mindkét autó célba ért

írta: Motorsportal
2003. július 20. 11:43
A Sauber csapat versenyzői, Heinz Harald Frentzen és Nick Heidfeld a tizenkettedik, valamint a tizenhetedik helyen fejezték be az eseménydús Angol Nagydíjat. Bár a pontszerzés nem sikerült, de mindenképpen pozitívan értékelendő, hogy mindkét autó célba ért, s ezúttal a pilótáknak nem kellett az autó meghibásodása miatt feladni a küzdelmet.

Heinz-Harald Frentzen:
"Nem tudom megmondani, hogy mi történt a rajtnál. Szerencsére sikerült letérnem az ideális ívről. A rendelkezésünkre álló adatokból elemzést készítünk majd, az okok feltárására. Néhány pilótát meg tudtam előzni, és akkor szerettem volna kiállni a boxba, amikor a Safety Car először lépett a pályára, de sajnos pont Nick mögé érkeztem meg, várnom kellett, ami nagyon sok időmbe került. A verseny sok izgalommal szolgált; a nézővel a pályán, Fisichella aki éppen előttem autózott, amikor elhagyta az ideális ívet, és Panis aki kishíján nekem ütközött, amikor kihajtott a boxból."

Nick Heidfeld:
"A verseny nagy csalódást jelentett a számomra, mégha a rajtom jól is sikerült, és néhány pozíciót javítani is tudtam. Amikor a Safety Car a néző miatt másodszor hajtott a pályára, úgy döntöttünk, hogy a tervezettnél korábban megyünk a boxba. Ezt követően a jobb első abroncsom leengedett, amiért vissza kellett mennem, így Fisichella megelőzött. Ekkor a szerelők teletankolták az autómat, hogy végig tudjak menni a pályán, de ez nem kedvezett a C22 egyensúlyának. Spórolnom is kellett az üzemanyaggal, így nem tudtam teljes gázzal haladni. Ekkor a mérnökök arra hívták fel a figyelmemet, hogy az első gumikban túl alacsony a nyomás, s így arra kényszerültem, hogy harmadszorra is kiálljak."

Peter Sauber:
"Úgy gondolom, hogy a nem túl előnyös rajtpozíciónk ellenére is elérhettünk volna valamit. Az autó teljesítménye jó volt, különösen Heinz-Haraldé. A stratégiánk is optimális volt, de mindkét versenyzőnk számára eseménydús volt a megmérettetés. Heinz-Harald rajtja nem sikerült jól, ami valószínűleg a rajtautomatika meghibásodásának a számlájára írható, de ezt még ki kell elemeznünk. Hátulról kellett felzárkóznia. A verseny utolsó harmadában támadó pozícióba került Panishoz képest. Nick is előrejött néhány helyet, míg a leengedett jobb első abroncsa miatt kiállni nem kényszerült a boxba. Ezen nem tervezett kiállását követően már nem befolyásolta a verseny végeredményét."


Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Carlos Sainz

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa

32016.10.24. 15:48

Arrivabene: Hülyeség változtatni

Inog a talaj a csapatfőnök alatt – a Ferrari barátkozhat a bronzérem gondolatával?