Schumacher bosszantotta Rosberget – majd mégis ő bosszankodhatott...

írta: M4Sport
2016. július 15. 12:30
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem Lewis Hamilton az egyetlen, aki apró trükkökkel próbálja kizökkenteni Nico Rosberget az egyensúlyából. A német a Michael Schumacherrel vívott apró pszichológiai játszmáiról beszélt – felidézve egy mulatságos történetet.

Lewis Hamiltontól megszokhattuk, hogy ha alkalma nyílik rá, előszeretettel szúr oda legfőbb ellenfeleinek – az utóbbi években Nico Rosbergnek. Legutóbb Silverstone-ban például rendkívül viccesnek nevezte azt a transzparenst, melyet szurkolói tettek ki az egyik lelátóra, arra figyelmeztetve Rosberget, ezúttal ha kanyart lát, próbáljon meg elfordulni. Győzelme után pedig a kérdésre, mi tette őt annyira versenyképessé a pálya sok irányváltás által jellemzett, gyors kanyaros szakaszán, egyszerűen csak azt felelte, ő a tökösebb kettejük közül…

Az állandó versengést és előnyszerzést középpontba helyező Forma–1-ben a pszichológiai trükkök és játszmák persze mindig is bevett gyakorlatnak számítottak a vetélytársak között. Nico Rosberg pedig ezt nem csupán Hamiltontól, de előző csapattársától, Michael Schumachertől is megtanulhatta. A hétszeres bajnok persze sosem kívánt hangzatos kijelentésekkel a címlapokra kerülni, de finom gesztusokkal azért ő is szerette jelezni csapattársainak, ki is az úr a háznál.

Erről beszélt nemrég a Zeit magazinnak Rosberg is, aki példaként egy mulatságos esetet idézett föl kettejük mercedeses három évéből. „A mi sportágunkban fontos szerepet játszik a pszichológia, és sokan próbálnak bevetni apró szurkálódásokat. Michael például a versenynapon úgy parkolt le, hogy az én autómnak mellette már ne maradjon hely. Állati dühös lettem, és végül keresztben parkoltam le az autómat az övé mögé, hogy onnan többé ki se tudjon jönni. Az ilyesmire rámegy az ember energiája. Az enyém a verseny előtt ment, az ő bosszúsága viszont utána jött…” – nyilatkozta a német.

Azt is elárulta, nagyon sokra tartja volt kollégáját, akitől sokat is tanult. „Michaelben megvan a szenvedély, a szakértelem, a küzdőszellem, tisztelet – minden, amire az embernek szüksége van. Emellett pedig nagyon-nagyon jól csinálta a dolgát. Teljesen egyértelmű, miért lett hétszeres világbajnok” – méltatta őt.

Rosberg szerint a fent említett keménykedés nélkülözhetetlen a Forma–1-ben – ő maga azonban a pályán kívül nem sokat foglalkozik ilyesmivel. „Küzdőszellem és rámenősség nélkül nem nyerhettem volna annyi versenyt, és második sem lehettem volna a bajnokságban. Akkor csak egy jobb volt nálam. Lewis a mérce, az én motivációm. Az ellene való párharc során kétszer húztam a rövidebbet, de ez igazi művészet, mindig a határon táncolsz. Ő volt, hogy elég messzire ment ebben. A magánéletben azonban megpróbálok jobb ember lenni, és szeretném, ha az engem körülvevők jól éreznék magukat. Sikerekre vágyom, de nem szeretném elveszíteni mások tiszteletét, így a határokat sem akarom átlépni. A szürke területeket viszont muszáj kihasználni. És ezen a téren még javulhatok is” – fogalmazott a bajnokság éllovasa.

Oszd meg!

9 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

F1890
#9 F1890 2016. július 17. 20:12  
G0007:
ilyenért ? nem, az ilyet én spec szeretem. jó ha van egy kis piszkálódás. szerettem montoyásat, alonsosat is, meg a senna vs ms féle dolgokat is , de csak az esteben jó az ilyen ha nem egyirányú hanem van rá válasz is. Hamiltont én mindig azért szoktam basztatni mert a legtöbb esetben nem bajnokhoz méltó a viselkedése, a megnyilvánulásai, túlságosan el van szállva , rettentő beképzelt és elszomorít hogy egy ilyen ember jelenleg az f1 arca mert rossz példát mutat a fiataloknak akik azt hiszik ez a menő. nem tartom érettnek ahhoz amilyen titulust be kellene töltenie. de azt hozzá teszem a védelme érdekében hogy ebben az elkorcsosult jelenlegi f1-ben ő legalább teszi a pályán amit kell . nem csak rajta múlik hogy ekkora fos lett az f1 , viszont a példakép státusznak egyszerűen képtelen megfelelni.

mér az menő h vki sikeres ember révén nem tud parkolni? :P pl hajdú és társai :)

G0007
#8 G0007 2016. július 16. 18:52  
F1890:
lefogadom ha hamilton csinálta volna már basztatnád őt érte rendesen :D

ilyenért ? nem, az ilyet én spec szeretem. jó ha van egy kis piszkálódás. szerettem montoyásat, alonsosat is, meg a senna vs ms féle dolgokat is , de csak az esteben jó az ilyen ha nem egyirányú hanem van rá válasz is.

Hamiltont én mindig azért szoktam basztatni mert a legtöbb esetben nem bajnokhoz méltó a viselkedése, a megnyilvánulásai, túlságosan el van szállva , rettentő beképzelt és elszomorít hogy egy ilyen ember jelenleg az f1 arca mert rossz példát mutat a fiataloknak akik azt hiszik ez a menő. nem tartom érettnek ahhoz amilyen titulust be kellene töltenie. de azt hozzá teszem a védelme érdekében hogy ebben az elkorcsosult jelenlegi f1-ben ő legalább teszi a pályán amit kell . nem csak rajta múlik hogy ekkora fos lett az f1 , viszont a példakép státusznak egyszerűen képtelen megfelelni.

Givangel
#7 Givangel 2016. július 16. 11:30  
Konszpiresiszeoriz:
Azért megnéztem volna Májkölt a turbósban!

Szerintem mindenki szivesen megnezte volna

f1m12
#6 f1m12 2016. július 16. 10:31  

nagyon bírom az ilyesmit :) pont belefér. vannak túlzás dolgok, de az ilyen méregből csinálok valamit nagyon ottvan
kár, h Hamilton mégsem verte szét a szobáját.....
kisebb korukban tönkretették a szállodai közös szobájukat Rosberggel. hívni kellett a csapatfőnököt :D

kayassine
#5 kayassine 2016. július 16. 08:01  

Nekem úgy tűnt Rosberg is tud bosszantóan parkolni, mint pl 2014 Monaco időmérő. Attól Hamilton teljesen kiakadt.
Ez is része a játéknak, de nem lennék rá büszke a helyükben.

F1890
#4 F1890 2016. július 15. 18:00  
G0007:
ezt nem igazán értem. ráparkolt hogy ne tudjon elmenni, oké....de MS am is kurva sokáig ott szokott dekkolni a szerelőkkel ergo addigra Nico már csak elment. vagy vegyük az alaphelyzetet. normál esetben nem egyszerre végeznek?:D úgy mi értelme? akkor otthagyta az autóját és elment máshogy vissza a szállodába? ez esetben szerinte MS ott volt reggelig mert képtelen volt a saját autója nélkül elhagyni a pályát? :D na mind1 azért jó tudni, hogy így piszkálódtak, Nico meg nagy mázlista hogy 3 évig leshette hogyan végi a dolgát a Császár és tanulhatott tőle:)

lefogadom ha hamilton csinálta volna már basztatnád őt érte rendesen :D

Konszpiresiszeoriz
#3 Konszpiresiszeoriz 2016. július 15. 17:06  

Azért megnéztem volna Májkölt a turbósban!

Nigel
#2 Nigel 2016. július 15. 16:01  


Jó néhány év eltelt az eset óta. Kicsit furcsállom, hogy Rosberg csak most beszélt erről.

MS-től nem volt idegen a lélektani hadviselés. Nem mintha túl nagy szüksége lett volna rá. A sebességével úgyis mindenkit demoralizált. A többiek egyszerűen nem értek a nyomába, bárhogy is igyekeztek.

Rosberg is csak a jelentős korkülönbségnek köszönhette, hogy lépést tudott tartani vele. A pályafutása csúcsán lévő Schumacher kemény falat lett volna a számára. De MS így is megnehezítette a dolgát, a pályán és azon kívül egyaránt:)

Az már más dolog, hogy Nico sem maradt adós a válasszal és visszavágott a maga módján :)

Utoljára módosítva: 2016. július 15. 19:19

G0007
#1 G0007 2016. július 15. 15:29  

ezt nem igazán értem. ráparkolt hogy ne tudjon elmenni, oké....de MS am is kurva sokáig ott szokott dekkolni a szerelőkkel ergo addigra Nico már csak elment. vagy vegyük az alaphelyzetet. normál esetben nem egyszerre végeznek?:D úgy mi értelme? akkor otthagyta az autóját és elment máshogy vissza a szállodába? ez esetben szerinte MS ott volt reggelig mert képtelen volt a saját autója nélkül elhagyni a pályát? :D

na mind1 azért jó tudni, hogy így piszkálódtak, Nico meg nagy mázlista hogy 3 évig leshette hogyan végi a dolgát a Császár és tanulhatott tőle:)

Utoljára módosítva: 2016. július 15. 15:31

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Mexikó

12016.10.28. 15:36

Bajnokok a bajnoki címért küzdő duóról

Így látja a mercedesesek csatáját Button, Räikkönen, Alonso és Vettel!

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek