Schumacher eddigi legrosszabb szezonkezdése

írta: Motorsportal
2003. március 24. 23:31
A harmincnégy éves német pilótával még soha nem fordult elő Formula-1-es pályafutása során, hogy az évad első két versenye közül egyiken se állhasson fel a dobogóra. Schumacher szepangi hatodik helyezése, valamint az évadnyitó futamon elért negyedik helye mindössze a hatodik helyre elegendő az összesítésben. 1992-es debütálása óta soha nem állt ennyire előnytelen helyen két futamot követően. Még négy további pilóta neve mellett szerepel nyolc pont, de az eredményeket figyelembe véve Montoya, Barrichello és Alonso is megelőzi.

Az új pontozási rendszerrel pontosan kétszer annyi pontja van jelenleg, mint korábban lett volna. Egy olyan szezont követően, ahol tizenegyszer győzedelmeskedett, és minden versenyen dobogós helyen végzett, ez egy nem túl jó statisztika.

A versenyt követően magát okolta a történetért, és elnézést kért Jarno Trullitól, akivel a második kanyarban ütközött össze. A Renault technikai igazgatója, Mike Gascoyne szerint Schumi csak részben hibás, mivel a Renault motorja egy pillanatra kihagyott. A versenybíróság azonban megbüntette az ötszörös világbajnokot, akinek át kellett hajtani a boxutcán. Schumacher a körülményeket figyelmbe véve elégedett a hatodik hellyel, mivel a karambolt követően nem számított arra, hogy még ő is beleszólhat a pontokért folyó küzdelembe.

A malőr Trulli számításait is keresztbe húzta. Flavio Briatore úgy gondolta, hogy mindkét versenyzőjének jó esélye van dobogós helyet szerezni. A baleset következtében Antonio Pizzonia nekiütközött Montoya autójának, aminek letört a hátsó vezetőszárnya. Jos Verstappen Minardija is megsérült a lerepülő alkatrészektől.

Schumi csapattársa, Rubens Barrichello másodikként haladt át a célvonalon.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin, lányok

1532016.10.23. 20:22

Amerikai Nagydíj – futam

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást