Schumacher: nem vagyok legenda

írta: Motorsportal
2003. október 17. 09:52
A Ferrari versenyzője, Michael Schumacher ugyan csak nyolcadikként haladt át a célvonalon az évadzáró futamon Szuzukában, azonban ezért a pozícióért kapott egy pont elegendő volt számára ahhoz, hogy a Formula-1 egyetlen hatszoros világbajnoka legyen.

A német versenyzőt azóta a sajtó az egekig magasztalja, ami persze kellemes érzéssel tölti el Schumachert, azonban mégsem hinné, hogy emberfeletti cselekedetet hajtott volna végre. "Egyes körkérdések alapján állítólag nagyobb sportoló vagyok, mint Beckenbauer, Schmeling vagy Boris Becker. Ha őszinte szeretnék lenni, azt kell mondanom, hogy ez azért nem így van. Amikor ilyen híreket olvasok, mindig arra gondolok, hogy igen, talán most így látják az emberek, mivel még elevenek a Szuzukai verseny képei. Három hét múlva azonban már teljesen más lesz minden.”

A német Bild c. lapnak Schumacher továbbá azt is elmondta: "Oké, hatszoros világbajnok lettem. Ez, mint biztosan sokan tudják is, egyedülálló. De hogy ezért emberfeletti dolgokról kezdjük el beszélni? Nem, nem. Ezt már túlzásnak találom. Biztos, hogy valamivel gyorsabban tudok autót vezetni, mint a többiek, de ettől még nem leszek legenda.“

A legjobb példa erre a jótékonysági futballmérkőzés, amelyen Schumacher Zidane, Raul, Figo és Ronaldo mellett lépett pályára: "Úgy izgultam, mint egy kisfiú. Én, Zidane és Ronaldo mellett, jaj! A játékot követő napon Figo egy faxot küldött nekem, amiben megköszönte a részvételemet. Micsoda őrültség ! Én voltam az, akit ők nagylelkűen befogadtak. Profik ide vagy oda, szép és jó. Ahol igazán jól érzem magam, az egy teljesen más világ. Ez pedig az otthonom, Corinna és a gyerekek. Vagy Kerpen, az édesapám és a barátaim.”


Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa