Schumachernek ajánlotta elismerését a világbajnok futballista

írta: M4Sport
2016. március 09. 08:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

Csodálja Michael Schumacher családjának erejét a Ferrari korábbi elnöke, Luca di Montezemolo. Az olasz a német labdarúgó, Miroslav Klose társaságában méltatta a hétszeres bajnokot egy olaszországi díjátadón.

A Scuderia korábbi vezére és a német labdarúgó-válogatott világbajnok csatárát a római Tor Vergata Egyetemen tüntették ki a sporttevékenységük erkölcsi értékének elismeréseként. A Ferrarit 1991-től 2014 őszéig irányító Luca di Montezemolo a díjátadón ezúttal sem feledkezett meg a versenyzőről, akinek a márka is köszönheti sikereit.

„Michael Schumacher egy nagy bajnok, egy harcos, aki sosem fogja föladni, és aki emiatt élete legnehezebb kihívását is sikerrel fogja teljesíteni. Látom az embert, aki a sérülései után vissza akar térni az életbe, és meggyőződésem, hogy az önök tapsa neki is jól esne” – mondta az ünnepségen a Ferrari korábbi elnöke.

Az Olaszországban futballozó Miroslav Klose Schumachernek ajánlotta díját. „Én több alkalommal is találkoztam Michael Schumacherrel. Gyakran látogatott el a német válogatott edzőtáborába. Öt perc is elég volt vele ahhoz, hogy lássuk, mennyire nagyszerű ember. Nem találom a szavakat annak kapcsán, ami vele történt, és csak annyit mondhatok: légy erős, ne add fel, Michael!”

Montezemolo szinte minden nyilvános fellépése során tesz említést egykori versenyzőjéről (igaz legutóbbi kijelentése kisebb hullámot kavart…), és mindig elmondja, mennyire fontos szerepet játszott a német az ő sikereiben is. A német RTL televíziónak nemrég ismét ezt hangsúlyozta. „Michael a Ferrari számára és számomra, a mi életünk szempontjából is alapvető fontosságú személy volt. Hihetetlen személyiség, aki mindig a csapatért dolgozott, egy olyan ember, aki még a legnehezebb pillanatokban is igazi csapatjátékos volt. A Ferrari történetében több versenyt senki sem tudott nyerni nála. Egyszerűen egyedülálló volt.”

„Borzalmas a jelenlegi helyzetében látni őt. Már nem tudod, mit kéne tenned. Én próbálok a számtalan nagyszerű pillanatra gondolni, amit együtt éltünk át. Mindig egy kivételes versenyzőként, emberként és barátként gondolok rá. Csodálom a családja erejét és bátorságát, Corinna és a gyerekek mindenben segítik Michaelt. Szívemből remélem, hogy hamarosan újra jó híreket hallhatunk róla” – fogalmazott az olasz.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

BP05
#1 BP05 2016. március 09. 11:09  

Szép gesztus!
Bizony nagyon jó lenne már valami pozitív híreket is hallani felőle!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”

22016.10.27. 20:52

Verstappen: A rádióban arrogánsnak tűnhetek…

"Szerintem ki fogom venni a rádió gombot!"