„Sebastian őrült! Úgy ment bele Rosbergbe, mint egy idióta”

írta: M4Sport
2016. október 05. 19:26
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jenson Buttonnek több alkalommal is meggyűlt a baja a forgalommal, Max Verstappen kiakadt Sebastian Vettelre, az élről kieső Lewis Hamilton pedig az elmúlt évek egyik (ha nem a) legelkeseredettebb üzenetét jegyezte – így szólt a rádió a Maláj Nagydíjon!

„Kevin ugorj ki! Kev, ugorj, ugorj!” – kiabálta Kevin Magnussen versenymérnöke, miután a dán autójának motorborítása alól lángnyelvek csaptak elő. A tanácsot megfogató pilóta szerencsére nem sérült meg az ijesztő incidens során, autója azonban harcképtelenné vált az első edzés idejére.

„Mekkora…” – ismét Magnussen volt a téma, ezúttal azonban a dühös Button hozta fel, amikor az időmérő edzésen „beragadt” mögé. A világbajnok nem kímélte korábbi csapattársát, azt azonban jótékony homály fedi, egészen pontosan mit mondott, a FOM ugyanis kisípolta üzenete végét.

„FORGALOM” – újra az időmérő és újra Button: ez a kvalifikáció többnyire a feltartásokról marad emlékezetes a brit számára. No, és azért, mert ennek ellenére csak bejutott a Q3-ba.

„De tényleg… Sebastian őrült! Úgy értem, úgy ment bele Rosbergbe, mint egy idióta” – az év elején még Vettel panaszkodott az első körös incidensek miatt, ezúttal viszont ő került a kritika középpontjába. Miután a rajtnál ütközött honfitársával és a manőver Verstappent is érintette (a fiatal pilóta pozíciót veszített), a holland keményen odaszúrt neki.

„Tartsd a deltaidőt…” – „Igen, igen, tartom a deltaidőt…” – versenymérnöke figyelmeztette, lassítson a virtuális biztonsági autós fázis alatt, Rosberg azonban kissé ingerült volt még az ütközés miatt…

„Nekem jött! Jobbra kellett fordulnom” – Rosberg gyors felzárkózásba kezdett, és vissza is verekedte magát a pontszerzők közé. Később összeakadt Kimi Räikkönennel, akit egy agresszív manőverrel utasított maga mögé. A finn ezt azonnal jelezte csapatának, álláspontját pedig a versenybírák is osztották, hiszen ellenfele 10 másodperces büntetést kapott.

„Ó ne! NE!” – Hamilton nem hitte el, hogy egy motorhiba miatt elveszíti létfontosságú futamgyőzelmét. Üzenetét valószínűleg sokszor halljuk még a különböző összefoglalókban…

„Áh, a fékek el fognak s**ódni” – Danyiil Kvjat tárgyilagos tájékoztatást adott a Toro Rossónak fékei várható állapotáról a futam végén.

„Szükségem van egy italra! Köszönöm srácok. Kellett egy kis szerencse, de láttunk már ilyet korábban is. Megérdemeltük” – összegzett a futamgyőztes, Daniel Ricciardo, miután sikerült maga mögött tartania a csapattársat, megőrizve ezzel az elsőséget, amit ő „örököl” Hamilton kiesésekor.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

McLarenHonda
#4 McLarenHonda 2016. október 06. 18:27  
f1m12:
a google is pont így fordítja

Csak épp nem azt jelenti.

f1m12
#3 f1m12 2016. október 06. 14:50  
McLarenHonda:
Gratulálok az embernek aki az "I need a drink"-et "Szükségem van egy italra"-ként google-fordította.

a google is pont így fordítja

McLarenHonda
#2 McLarenHonda 2016. október 06. 12:43  

Gratulálok az embernek aki az "I need a drink"-et "Szükségem van egy italra"-ként google-fordította.

Konszpiresiszeoriz
#1 Konszpiresiszeoriz 2016. október 05. 22:11  

Úgy néz ki megint Verstappen volt a hibás!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához