Semmi sem támasztotta alá Vettel „féktesztelős” vádját

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 04. 12:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem talált bizonyítékot az FIA arra, hogy Max Verstappen „féktesztelte” volna Sebastian Vettelt Mexikóban – pedig a német ezt állította.

A Ferrari négyszeres világbajnoka a múlt vasárnapi verseny 70. körében jelezte csapatának a rádióban, hogy a sikánlevágása után őt el nem engedő, rá Daniel Ricciardót viszont egyre jobban felhozó Max Verstappen „fékteszteli” őt, azaz bizonyos helyeken indokolatlanul lassít, és ezzel őt is lassításra kényszeríti. Bár Verstappent utólag 5 másodperces büntetéssel sújtották, azt nem ezért, hanem jogtalan előnyszerzésért kapta.

Az F1Fanatic blog utánajárt, volt-e alapja Vettel állításának, ezért az FIA-t is fölkereste. A szövetség embere megerősítette, „nem volt közvetlen bizonyíték” arra, hogy valóban féktesztelte volna Vettelt a holland.

A Ferrari a leintés és a kiosztott büntetés után nem emelt panaszt az egyszeres futamgyőztesre, így az FIA bírái nem is foglalkoztak az egyéb lehetséges kihágásainak vizsgálatával.

Vettel viszont állította, Verstappen próbált „betartani” neki első támadásai után. „Tudtam, hogy Daniel támadni fog. A hármas kanyarból rosszul sikerült a kigyorsításom, miután az első két kanyarban Maxszal harcoltam. És igen, nyilvánvalóan trükközött ellenem egy kicsit” – nyilatkozta. „Talán én is csinálhattam volna jobban, lehetett volna jobb a kigyorsításom, de az egyesben féktesztelt, aztán a kettesben is. Akárhogy is, nem sikerült a kigyorsításom, és tudtam, hogy Daniellel szemben szoros lesz.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél