Semmi személyes! Grosjean a rádiózásról

írta: M4Sport
2016. október 06. 13:13
FOTÓ: ©xpbimages.com

Romain Grosjean úgy érzi, hírhedt rádiós üzenetei inkább szenvedélyes hozzáállásáról árulkodnak, és nem arról, hogy „s***fejként” viselkedik csapatával, hiszen nincs bennük „semmi személyes”. Ennek ellenére az utóbbi versenyeken igyekezett visszafogni magát.

A szezon során sokaknak feltűnt már, hogy a francia pilóta rendre komoly kritikával illeti versenyautóját a hétvégék során (többször titulálta vezethetetlennek, de volt, hogy pályafutása „legrosszabb” gépének nevezte azt). A Haas csapatvezetője, Günther Steiner nemrég elmondta, a dolgozókat ez egy kicsit sem zavarja, most pedig Grosjean tett hasonló kijelentést.

Elmondása szerint a csapattagok értékelik, hogy őszinte és teljes mértékben elkötelezett a munkája iránt. „Olykor túlságosan rámenős és szenvedélyes vagyok, de a srácok kedvelik ezt” – nyilatkozta a Japán Nagydíj helyszínén. „Amikor a szingapúri időmérőn összetörtem az autót visszajöttem, és azt mondtam: sajnálom, hogy sok dolgotok lesz ma este. Erre ők azt, nem érdekli őket, mert tudják, ha kint vagyok a pályán 120%-ot nyújtok, és igazából ezt akarják látni” – tette hozzá.

„Nincs semmi személyes abban, amikor azt mondom, rossz az autó. Szavakkal fejezem ki az érzéseim, ami nem túl könnyű. Olyan ez, mint amikor megkóstolsz valamit, amit undorítónak érzel, és azt mondod, utálod. Ezzel nem az étel és a szakács ellen beszélsz. Egyszerűen az a fogás nem a te ízlésednek való. Viszont szavakkal kell kifejezned az érzéseid. Én szenvedélyes vagyok. Nem egy nyugis finn, sokkal inkább egy latin srác” – magyarázta

„Úgy hangozhat, hogy s***fej vagyok az autóban, pedig végső soron egy kedves srác vagyok. Vagy legalábbis azt hiszem, hogy kedves srác vagyok, és ezt a többiek is tudják. Azt is tudják, hogy ha keményen nyomom az azért van, mert szeretném motiválni magam, és őket is. Nem úgy esek be reggel, hogy előtte három este ittam, és nem csak azt mondom, megyek, csinálom a dolgom. Eljövök, egy este lehet iszogattam, de mellette edzettem, pihentem és odafigyeltem a táplálkozásomra. Mindent igyekeztem helyesen csinálni, és szeretnék 100 százalékosan teljesíteni” – folytatta.

Mindennek ellenére Grosjean az utóbbi időben igyekezett visszafogni magát, hiszen egyre több kritikus hangvitelű rádiós üzenete került be a televíziós közvetítésbe, és nem szeretné, ha emiatt negatívan ítélnék meg. „Próbáltam visszavenni, mert ezeket bejátsszák a TV-ben és így tovább. Azok az emberek pedig, akik nem ismernek, azt hiszik, ez helytelen” – mondta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

koponya

32016.10.27. 19:16

Amiért Rosberg és Ecclestone nem lesznek cimborák…

Sok kérdés, egyféle válasz – "Miért beszélünk annyit mások véleményéről?"

142016.10.27. 17:28

Az újságíróknál Alonso az ász!

A rutinos tudósítók közül egy kivétellel valamennyien a spanyolt tartják a legjobbnak