„Semmit sem mondhatsz, ami ezt jobbá teszi”

írta: M4Sport
2016. június 01. 20:21

Daniel Ricciardo mérhetetlenül csalódott volt, Danyiil Kvjat nem értette, miért mindig vele történnek rossz dolgok, Kevin Magnussen pedig pont az ő viselkedését kérdőjelezte meg – az ESPN és a Fomula1.com segítségével ismét összegyűjtöttük a hétvége legjobb rádiós üzeneteit.

„Mekkora pi*** ez a fickó” – bosszankodott Ricciardo csütörtökön, miután Kimi Räikkönen feltartotta a szabadedzésen. Hogy az ausztrál dühös volt ellenfelére, mi sem bizonyítja jobban, hogy az eset után középső ujját is felmutatta…

„Húúúúúú! Igen! Igen! Köszönöm srácok. Gyerünk! Az én időm. Az én kiba***ott időm” – ezt már egy sokkal vidámabb Ricciardo üzente a Red Bullnak, miután szombaton megnyerte az időmérő edzést; Forma–1-es pályafutása során először.

„Itt az ideje, hogy versenyezzünk! Gyerünk már!” – miután vasárnap leszakadt az ég, az FIA úgy határozott, a mezőny a biztonsági autó mögül startol. Néhány tapogatózó kör után Kevin Magnussen ezzel az üzenettel tette egyértelművé, ő nem akar több időt eltölteni a „körülmények ellenőrzésével”, hanem inkább beletaposna a gázba.

„Srácok ugyanabban a sebességben ragadtam… nem működik… nem működik. Miért mindig velem történik?” – hiába a jó időmérő, Kvjat pár pillanat alatt elveszítette esélyeit egy elektromos hiba miatt, amit már a csapat megoldott, az orosz már csak körhátrányban térhetett vissza a pályára.

„Figyelj arra a Ferrarira” – „Mit csinál Kimi?” – „Nekiment a falnak” – „B** meg, blokkolt…” – Romain Grosjean sem volt túl boldog a futam elején, korábbi csapattársa ugyanis hibázott a 10-es kanyarban, majd mikor az irányíthatatlan Ferrari mellé került, őt is „leszorította” a pályáról.

„Ütköztem… Kvjat mi a sz*** csinált?” – kérdezte Magnussen, miután az utolsó kanyarban ütközött az orosz pilótával, aki körhátrányát próbálta visszavenni. Az FIA később három rajthelyes büntetést adott Kvjatnak, aki ezen felül két büntetőpontot is kapott baleset okozásáért.

Kimi Räikkönen

„Nyugodj meg. Gyorsabb vagy nála!” – így nyugtatta Ricciardót versenymérnöke, Simon Rennie miután a Red Bull boxutcai bakija miatt Lewis Hamilton mögé került, és bár több alkalommal is próbálkozott, nem tudta leelőzni a címvédőt.

„Pozíciót kell cserélnetek Felipe, pozíciót kell cserélnetek” – „Miért? Milyen okkal? Mondjátok meg nekem, miért” – „Jelenleg sokkal gyorsabb nálad. Ha Marcus nem tud elhúzni, akkor vissza fogja adni a pozíciót” – így kezdődött Felipe Nasr és a Sauber párbeszéde, mely során a csapat arra próbálta rávenni a brazilt, engedje el márkatársát, Marcus Ericsson.

„Rendben van Felipe, ez most felülről jött. Kérlek, cseréljetek pozíciót most. Tedd meg, engedd előre az első kanyarban” – jött a svájci alakulat újabb, már jóval komolyabb hangvitelű üzenete.

„Azt hiszem, valami nem stimmel a rádiójával” – „Úgy tűnik, úgy tűnik…” – ez már Ericsson és a csapat beszélgetése, miután Nasr nem akar azonnal engedelmeskedni az utasításnak.

„Marcus miért csinálta ezt?” – tette fel a kérdést Nasr, miután a párharc (és az irányítókkal vívott „küzdelem” a csapatutasítás ellen) drámai véget ért: Ericcson neki ütközött autójának az utolsó kanyarban.

„Jegyezd meg… semmit sem mondhatsz, ami ezt jobbá teszi” – bosszúsan kezdte, boldogan folytatta, és roppant szomorúan fejezte be Ricciardo a monacói hétvégét. A már említett hiba után nem tudta megelőzni Hamiltont, így elbukta a futamgyőzelmet, noha tempója egész hétvégén roppant meggyőzőnek tűnt. Csalódottságának azonnal hangot is adott.

Marcus Ericsson

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#7 f1m12 2016. június 02. 12:25  
G0007:
verseny közben igen. nyilatkozatokban nem...

nyilatkozatokban ő is visszafogja magát. de persze ha épp percekkel előtte robban szét alatta az abroncs, nem biztos

G0007
#6 G0007 2016. június 02. 11:17  
f1m12:
mennyi káromkodás, pedig Vettelt nem is idézték. roppant érdekes. mások is beszélnek csúnyán? azt hittem a többi szent ://///

verseny közben igen. nyilatkozatokban nem...

MS_argo001
#5 MS_argo001 2016. június 02. 10:50  

Formula-Fuck.

f1m12
#4 f1m12 2016. június 02. 09:46  

mennyi káromkodás, pedig Vettelt nem is idézték. roppant érdekes. mások is beszélnek csúnyán? azt hittem a többi szent ://///

_JuSuF_
#3 _JuSuF_ 2016. június 02. 09:10  

A VB Ponttáblázat-ban Vettel neve kisbetűvel van írva (vettel) , légyszíves javítsátok ki!

Brundle
#2 Brundle 2016. június 02. 06:43  

Ricciardo azért csinál puruttya dolgokat...

nord_
#1 nord_ 2016. június 01. 23:09  

"az eset után a középső úját is felmutatta..."
Ne má’. Tényleg új volt az, nem régi?PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.20. 22:23

Hülkenberg hat éve erre vár

Egy gyári szerződés volt az álma

22016.10.20. 21:05

Hamilton és a lábsérülés: Jól érzem magam

Elárulta, miért kellett lemondania a barcelonai tesztet