Silverstone: Ralf Schumacher volt a leggyorsabb

írta: Motorsportal
2003. június 05. 13:53
Annak ellenére, hogy az időjárás nem kedvezett a teszteléseknek, Ralf Schumacher mégis elégedetten zárta a mai tesztnapot.

"Aki egy kicsit is ismeri Anglia időjárását, az tudja, hogyan éreztem magam ezen a héten: a telefonban mindenki az Ausztriában és Németországban tomboló hőségről mesélt nekem, az nterneten azt olvastam, hogy rendkívüli szüntetet rendeltek el a meleg miatt, s én eközben mit teszek? Itt Angliában, az esőben autózom."

Ralf Schumacher a honlapján így jellemezte az e heti silverstone-i teszteléseket. Az ifjabbik Schumacher 1:19.79 perces köridővel maga mögött tudhatta a Renault, a Jordan és a Toyota pilótáit.

Schumachert a Renault két versenyzője, Jarno Trulli és Fernando Alonso követte, akik tegnap a rossz időjárási viszonyokra hivatkozva nem vettek részt a teszteléseken.

Ralf Schumacher a mai nap folyamán összesen 127 kört teljesített, ez idő alatt az autó beállításain, valamint néhány új elem tesztelésén dolgozott a soron következő, Kanadai Nagydíjra. „Az első két nap folyamán a rossz időjárási viszonyok miatt nem tudtuk teljesíteni minden tervezett programot, ezért ma egészen az ebédszünetig a pályán maradtam. Csupán az ebéd erejéig pihentem, ezenkívül akkor, amikor a boxban kicserélték az abroncsaimat, vagy éppen tankolom kellett, majd minden ment tovább.”

„Eredményes napot zártunk Silverstone-ban, intenzíven teszteltük az abroncsokat, valamint a beállításokon és a motoron munkálkodtunk a Kanadai Nagydíjra nézve. Összesen több mint 640 hasznos kilométert teljesítettünk, és a párhuzamosan folyó tesztelésen, Monzában is sikerült előrelépéseket tennünk” – nyilatkozta a nap végén Sam Michael.

A Renault csapat két pilótája is szolgálatban volt, akik elsősorban az abroncsok továbbfejlesztésén dolgoztak. „Fernando a Francia, illetve az Angol Nagydíjra próbálgatta a gumikat, majd az R23 kasztnijának beállításaira koncentrált. Jarno ezen idő alatt az aerodinamikán, valamint az általános beállításokon munkálkodott, valamint a Kanadai Nagydíjra optimális abroncsokat tesztelte. Összességében eredményes napot zártunk. Pilótáink sok kört teljesítettek” – nyilatkozta a csapat technikai igazgatója, Mike Gascoyne.

A Jordan elsősorban a Cosworth aggregátorokat tesztelte, valamint az ellenőrző-rendszereket, a hajtóműt, az aerodinamikát és a Bridgestone abroncsokat. „Az első tesztelési napon az időjárás valamelyest befolyásolta tevékenységünket, azonban ennek ellenére sikerült eredményes munkát végeznünk a tesztek során, különös tekintettel az abroncsokra. A fejlesztési munkálatok terén is sikerült előrelépéseket tennünk, és a tesztek során optimáltuk ezt. Minden apró részletre odafigyeltünk, különös tekintettel az egyes versenyekre való beállításokra, de természetesen az aerodinamikán való javításra is nagy hangsúlyt fektettünk az egész évadra nézve. Keményen dolgozunk, hogy minél előbb elérjük a célunkat" – nyilatkozta Gary Anderson.

A Toyota csapat tesztpilótája, Ricardo Zonta a mai napot utolsóként zárta. „Az autót nagyon könnyű vezetni a Silverstone-i pályán. A mai nap folyamán nagyon sok munkálatot végeztünk el az Angol Nagydíjra nézve, valamint az autó egyensúlyán dolgoztunk, hogy az jobban illeszkedjen a vezetési stílusomhoz. Az abroncsokat is teszteltük, és az autó tapadása az új tappancsokkal sokkal jobb lett. Sajnos néhány mechanikai problémával szembe kellett néznünk a nap vége felé, ami egy órával megrövidítette a rendelkezésünkre álló időt, így nem tudtuk befejezni a teszteléseket az abroncsok tekintetében, ami annyit jelent, hogy nem tudtunk gyorsabb időket autózni.”

Idôeredmények:
1. R. Schumacher - Williams 1.19.79
2. J. Trulli - Renault 1.20.64
3. F. Alonso - Renault 1.21.49
4. G. Fisichella - Jordan 1.21.64
5. R. Firman - Jordan 1.21.66
6. R. Zonta - Toyota 1.22.59


Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája