Soha ekkorát nem javult még a Renault erőforrása

írta: M4Sport
2016. február 04. 12:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

Még tett akkora előrelépést az aktuális turbókorszakban a Renault, mint idei erőforrásával – jelentette ki a franciákat vezető Cyril Abiteboul. Végre sikerül átlépniük saját árnyékukon?

Gyakorlatilag alig fejlesztett hajtóegységén a francia gyártó az elmúlt szezonban. Bár mindenkinél több módosító pont állt rendelkezésükre, azokat végül csak az idény legvégén, Brazíliában vetették be. Ráadásul ott sem mindet, s az átalakított erőforrásuk pedig az azt használó Daniel Ricciardo elmondása szerint gyengébben muzsikált, mint elődje.

Cyril Abiteboul, a Renault Sport ügyvezető igazgatója szerint 2016-ra sokkal jobbak a kilátásaik, s érzése szerint ezen a télen sikeresen összejöhet nekik az a nagy ugrás, amit eredetileg már 2015-re szerettek volna elérni. „Önmagunkhoz képest nem lesz kicsi az előrelépés. A kérdés csak az, mire lesz elég a többiekhez viszonyítva, azaz a Mercedeshez, a Ferrarihoz és a Hondához képest. Számunkra ez egy nagy lépés lesz, a legnagyobb, amit az új szabályok keretein belül eddig megtettünk” – nyilatkozta a francia a Motorsportnak.

A gyártó motorrészlegének technikai igazgatója megerősítette szavait. Rémi Taffin ráadásul előrebocsátotta, idén szezon közben is komolyabb fejlődésre számíthatunk részükről. „A Melbourne-ben használt erőforrásunk a tavaly megkezdett munkánk gyümölcse lesz, bizonyos finomításokkal pedig még tovább fejlesztjük. De vannak más területek is, amelyeken dolgozunk jelenleg, lesznek még további finomítások a szezon során is. Amit Melbourne-ben látni fogunk, már önmagában is jelentős előrelépés lesz 2015-höz képest. Ennek ellenére 2016-ot az alapok lerakásának éveként szemléljük, mely előkészíti 2017-et, amikor már a partnerségünk is jóval érettebb lesz.” – magyarázta a szakember.

Majd hozzátette, levonták a szükséges következtetéseket a múlt évből, amikor fejlesztési programjuk már az első pillanatban félresiklott a nem várt megbízhatósági problémák miatt. „2015-ben bevezettünk pár új koncepciót az év végén az úgynevezett D-specifikációjú motorral. Ennek csak egy részét használtuk, de az egész koncepciót közben tovább is fejlesztettük, amihez a brazíliai pályateszt hasznos információkkal is szolgált. Különös figyelmet fordítunk a belső égésű motor égésterére, valamint a turbóra, amelynek úgy kell extra teljesítményt hoznia, hogy az nem ront a megbízhatóságon” – vázolta céljaikat Taffin.

Oszd meg!





6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

jtfan
#6 jtfan 2016. február 05. 11:07  

Ezek hülyének néznek mindenkit? Tiszta Honda. Jók vagyunk, jók vagyunk, aztán kiderül hogy nem, akkor jó úton járunk, blabla. Majd a pályán kiderül. Azért senki ne tegyen rá sok pénzt hogy dobogóra jutnak.

Füles
#5 Füles 2016. február 04. 16:26  
j0hNniE:
égtelenül ?

közel vannak egymáshoz... :)

j0hNniE
#4 j0hNniE 2016. február 04. 16:12  
Masters_Of_Hardcore:
Rögtön az első mondatban égtelenül hiányzik a NEM szócska. Ez már szégyen..

égtelenül ?

Masters_Of_Hardcore
#3 Masters_Of_Hardcore 2016. február 04. 14:07  

Rögtön az első mondatban égtelenül hiányzik a NEM szócska. Ez már szégyen..

osgabor
#2 osgabor 2016. február 04. 13:51  

Arai 2.0 :D

Füles
#1 Füles 2016. február 04. 13:45  

Merész állítás...

HairHungary

 



FORMA-1 HÍREK

Carlos Sainz

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa

32016.10.24. 15:48

Arrivabene: Hülyeség változtatni

Inog a talaj a csapatfőnök alatt – a Ferrari barátkozhat a bronzérem gondolatával?