„Sokan alábecsülik Massát”

írta: M4Sport
2016. augusztus 08. 13:35
FOTÓ: ©xpbimages.com

Alábecsülik a veterán Felipe Massa képességeit – véli a brazil jelenlegi csapattársa. Valtteri Bottas harmadik közös szezonjukban sem érzi úgy, hogy társa kiöregedőben lenne.

A mezőny legidősebb és legrutinosabb versenyzői közül Felipe Massa jövője tűnik a legbizonytalanabbnak. Miközben Kimi Räikkönennek és Fernando Alonsónak érvényes szerződése van mostani csapatával, Jenson Buttonnek a hírek szerint mclarenes kirúgása esetén is biztos helye lehet a Williamsnél. A brazil távozására Grove-ból ezzel szemben esély mutatkozik, s egyelőre nem látni, ez esetben lesz-e lehetősége folytatni a királykategóriában.

Akárhogy is, csapattársa, Valtteri Bottas úgy érzi, Massát hiba lenne máris nyugdíjba küldeni. Ugyan jelenleg 20 ponttal kevesebb áll a neve mellett, mint a finné mellett, ráadásul az időmérőkön sem képes olyan szoros küzdelemre kényszeríteni őt, mint 2015-ben, Bottas nem egy kiöregedő versenyzőt lát a garázs túloldalán.

„Még mindig gyors. Alábecsülik az ő képességeit, hogy mire is lehet képes valójában. Minden versenyző célja, hogy gyorsabb legyen a csapattársánál, és idén eddig nekem ez szerintem sikerült. Ahogy tavaly és azelőtt is. Minden azon múlik, Felipe akarja-e folytatni, de én nem látom ennek akadályát. Még mindig jól vezet. Talán idén és tavaly több balesete volt, mint az első szezonjában, valamint a Ferrarinál” – nyilatkozta Bottas az Autosportnak.

Miközben a Williams most már nyíltan flörtöl Jenson Buttonnel, Pat Symonds technikai igazgató nemrég azt is leszögezte, nincs bajuk Massa teljesítményével. „Ha valamivel elégedett vagyok a csapat kapcsán, azok éppen a versenyzők. Kölcsönösen hajtják egymást, hasonló teljesítményt nyújtanak, és a csapatot helyezik az első helyre. Felipe továbbra is jó eredményeket ér el, és ugyanúgy elégedett vagyok vele, mint 2014-ben és 2015-ben. Nagyon jó, keményen küzd, semmit sem kopott a tudása. Van még benne pár év, még most is nagyon gyors – gyors, mint mindig is volt. Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy 2008-ban majdnem bajnok lett. Ha aznap összejön neki Brazíliában, egy jogos bajnokról beszélhetnénk. És szerintem nagy kár, hogy nem nyerte meg a bajnokságot” – fogalmazott a brit.

Ami Massát illeti, Hockenheimben úgy fogalmazott, F1-ben maradásának két feltétele van. „Egy olyan csapatnál akarok versenyezni, amelynél fontosnak érzem magam és jó eredményeket érhetek el. Ha ezeket nem találom meg, akkor talán nem is leszek már itt jövőre” – fogalmazott. Kiemelte, mivel nincs szerződése, garanciát sem tud a maradására, de mégis bizakodó. „Nem azért vagyok itt, hogy csak versenyezzek, meg akarom mutatni, hogy még képes vagyok jól teljesíteni. Máskülönben nem is érdekelne a folytatás. Hiszem, hogy jövőre is az F1-ben leszek, de azt nem tudom megmondani, hogy a Williamsszel-e.”

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

khristiank
#1 khristiank 2016. augusztus 08. 19:39  

egy Button jót tenne a brigádnak az biztos, csak az autó nem biztos h jól menne buttonhozFORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája