Sokat bukott rajta, de Rosberg nem bánja

írta: M4Sport
2016. június 16. 20:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár kockázatos volt a manőver és egy biztosnak tűnő dobogós helyezést úszott el az első kanyarban, Nico Rosberg nem bánta meg, hogy a Kanadai Nagydíj rajtja után megpróbálta leelőzni csapattárást. Hogy ismét próbálkozik-e hasonlóval, arról az „adott pillanatban” dönt majd.

Miután Lewis Hamilton gyengén startolt, a márkatárs már az első kanyarban megpróbálta lehagyni őt, a címvédő azonban – elmondása szerint azért, mert autója alulkormányzott volt – leszorította őt a fűre. Ezzel Rosberg rengeteg pozíciót veszített és a versenyen már csak futhatott az eredmény után: végül ötödikként ért célba, és mivel a csapattárs nyert, előnye 9 pontosra olvadt.

A manőver tehát nagyon sokba került a németnek, ő azonban az Európai Nagydíj helyszínén egyértelművé tette, nem bánta meg, hogy kockáztatott, hiszen bízott abban, hogy végrehajthat egy olyan előzést, mint a spanyol futam startja után. „Lewis startja katasztrofális volt, az enyém pedig középszerű. Mit is tehettem volna?” – kezdte nyilatkozatát. „Kívül voltam, ha elfogadom a helyzetet és elengedem, akkor biztos mögé kerülök, és a futamot is mögötte töltöm” – tette hozzá.

„Tudtam, hogy kockázatos lesz kívülről megpróbálni, mert volt olyan futam a múltban melyen megnehezítette a dolgom – tisztán játszva. Barcelonában működött a dolog, és most is ezzel próbálkoztam, ez járt a fejemben” – folytatta a listavezető, majd elárulta, az, hogy Hamilton mostanában gyengébben teljesít a rajtoknál szintén arra ösztönözte, próbálkozzon előzéssel.

„Manapság vannak nehézségei a rajtoknál, és később az első kanyarokban. Most épp nem ez az ő erőssége. Szóval azt mondtam magamnak: próbáld meg, van egy lehetőséged! És nem működött. Természetesen arra nem számítottam, hogy visszacsúszok a kilencedik helyre; úgy voltam vele, ha nem működik a dolog, akkor két-három helyet veszítek. Arra nem hogy ennyit bukok. Persze, ha ezt tudtam volna, nem így döntök. De nem tudtam. Adtam egy esélyt a dolognak, és ennyi. Az alulkormányozottság miatt végül jött a baj” – magyarázta.

Most azt is megkérdezték Rosbergtől, így dönt-e, ha ismét hasonló helyzetbe kerül, vagyis ha a rajt után esélye nyílik Hamilton leelőzősére. „Nem lehet összehasonlítani egy bizonyos szituációt a következővel. Természetesen most tanultam a vele folytatott csatákról. Látnom kell, hogyan alakulnak a dolgok, és az adott pillanatban kell eldöntenem, hogyan álljak a dologhoz. Barcelonában például ezzel a mozdulattal meg is nyerhettem volna a futamot, de végül minden másképp alakult. Ez a dolog nem teljesen egyértelmű, abban a bizonyos pillanatban kell dönteni” – válaszolta.

Hungarotickets nyereményjáték

Magyar Nagydíj nyereményjáték

2x2 belépő várja gazdáját a Forma-1-es Magyar Nagydíjra! :) A nyereményjátékban való részvételhez nem kell mást tenned, mint A HUNGAROTICKETS FACEBOOK BEJEGYZÉSÉBEN tagelni (megjelölni) magad és azt a családtagodat, barátodat, akivel el szeretnél venni a Magyar Nagydíjra. ITT a lehetőség, tessék tagelni, és nyerni! Sorsolás a Hungarotickets Facebook oldalán, jövő hét hétfőn!

Oszd meg!





0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 



FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ