„Sokat tanultam – leginkább azt, hogy távol kell maradni a falaktól”

írta: M4Sport
2016. május 31. 19:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen ki fogja elemezni monacói hibáját, és igyekszik tanulni abból, viszont nem akar túl sokat rágódni a mögötte lévő versenyhétvégén – erre egyébként elmondása szerint nincs is szükség, hiszen az ilyen hibák is hozzátartoznak a tanulási folyamathoz.

Két héttel azt követően, hogy megszerezte első Forma–1-es futamgyőzelmét, Verstappen roppant nehéz hétvégét zárt Monte-Carlóban: az időmérőn és a versenyen is összetörte autóját. A fiatal holland nem akart mentséget keresni hibájára, és csapatától is bocsánatot kért, kiemelve, tanul majd a történtekből, az ehhez hasonló hibákat viszont „elkerülhetetlennek” tartja abban az időszakban, amikor új környezetben próbál harcba szállni a dobogós helyezésekért.

„Jól indult a hétvégén, majd, amikor ütköztem az időmérőn minden rosszra fordult” – idézte szavait a Forma–1 hivatalos oldala. „A futam eleje teljesen rendben volt; a tempónk nagyszerű volt és néha a leggyorsabb kört is megfutottuk. Visszakerültünk a pontszerzők közé, de amikor feltettük a száraz gumit hibáztam, és nekiütköztem a falnak. Egyértelmű, hogy nem ilyen befejezésre vágytam, főleg azután, hogy a csapat újjáépítette az autóm az időmérő után. Bocsánatot kértem a srácoktól, mert ennél többet érdemeltek” – foglalta össze ismét a történéseket.

„Elég sok dolgot megtanultam – leginkább azt, hogy távol kell maradni a falaktól” – jegyezte meg viccesen, majd hozzátette: „Ezek a dolgok mind részei a tanulási folyamatnak, mely során az ember tapasztalatot szerez.” Ezután megkérdezték, hogyan készül a Kanadai Nagydíjra egy ilyen hétvége után. „Ki kell elemeznünk, mit és hogyan rontottam el – miért kerültünk ilyen szituációba. De ezt követően gyorsan el kell felejtenünk ezt az egészet, és csak Kanadára kell készülnünk, hiszen legközelebb ott harcolhatunk a pontokért, vagy a dobogóért.”

A következő versenyen egyébként ő is pályára viheti a Renault továbbfejlesztett erőforrását, amit Monacóban még csak a csapattárs használt, a futammal kapcsolatban azonban még nem tűzött ki maga elé konkrét célokat. „Most egyelőre nincsenek elvárásaim, de pár nap múlva ismét készen fogok állni, és csak a következő hétvégére fogok összpontosítani, ahol biztos nagyon jó munkát végzünk majd. Végre megkapom az új motort is, amit már nagyon várok. Olyan autóm van, ami dobogós helyezéseket és győzelmet is szerezhet, a légkör pedig nagyon nyugodt a csapaton belül. Ez magabiztossá teszi az embert. Nagyon szeretem ezt” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”