„Spában 4 kanyar jutott, de az fantasztikus volt!”

írta: M4Sport
2016. szeptember 01. 17:34
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a legtöbben arra voltak kíváncsiak, hol folytatja pályafutását, ha egyáltalán folytatja azt, Jenson Button a mai sajtótájékoztatón sem beszélt jövőjéről, ellenben a McLaren és a Honda fejlődésével, ami elmondása szerint most már folyamatossá vált.

Miután Felipe Massa bejelentette, év végén visszavonul, biztossá vált, a Williamsnél felszabadul egy versenyzői ülés, ennek „elfoglalására” pedig több forrás szerint Jenson Button is jó eséllyel pályázik, a McLarentől ugyanis távoznia kell. Igaz, a csapat cáfolta, hogy már döntöttek a korábbi bajnok jövőjéről, és egyelőre ő sem osztott meg érdemi információt a nyilvánossággal.

„Haladunk, jól haladunk. És minden erről szól” – mondta sejtelmesen, amikor először érdeklődtek a folytatásról az Olasz Nagydíj sajtótájékoztatóján. Később – megemlítve a Williamsszel kapcsolatos híreszteléseket – egy másik kérdező ismét megpróbált kicsalni valamit a mezőny legtapasztaltabb versenyzőjéből, ő azonban ismét hárított. „Jó volt erről beszélni, mert annyira izgalmas, de egyelőre nincs mit mondanom arról, mit csinálok jövőre. Sajnálom” – jegyezte meg nevetve.

Mivel még nem érkezett el az ideje, érthető, hogy jövőjéről nem nyilatkozott, a McLaren-Honda fejlődéséről viszont ismét lelkesen beszélt. „Az előző versenyen négy kört mentem az új motorral, de azok fantasztikusak voltak! Nagyon boldog voltam” – kezdte jókedvűen. „De komolyra fordítva a szót, Spában jobbak voltunk, mint amire sokan számítottak. Egy kicsit több leszorítóerőnk volt, mint a többeknek. Az én futamom eléggé rövid volt, Fernando (Alonso) tempója viszont jó volt. Ennek mindenki örült, hiszen azt hittük nehezebb hétvégénk lesz” – magyarázta.

„Egyértelmű, hogy a Honda remek munkát végzett a Spába hozott újításokkal. És ez egyébként jó hír erre a hétvégére nézve is, hiszen a pálya valamilyen szinten hasonló. Jó látni, hogy minden hétvégén felkerül valami újítás az autóra, vagy a Honda vet be valami újat” – folytatta 2009 bajnoka, majd megjegyezte, valamiben már a Honda a legjobb a mezőnyben. „Komoly fejlődést értünk el a motorral, de nemcsak azzal, hanem az energia-visszanyeréssel is. Ebben a tekintetben talán már mi vagyunk a legjobbak a pályán” – jelezte magabiztosan.

„Most sokkal jobb hangulatban párom a hétvégét, mint egy évvel korábban, főleg a belga hétvége után. Hiszen az nagyon pozitív volt. Jól éreztem magam az autóban és az erőforrás is rendben volt. Nagyon jól tudjuk persze, hogy hosszú út vár ránk, mielőtt teljesen versenyképesek leszünk, de jól látni, hogy minden hétvégén javulunk kicsit. A srácok már visszatértek a gyárba, és kapunk új fejlesztéseket a következő versenyeken is. Ez jó lesz a 2017-es autó szempontjából is” – mondta.

„Sokkal élvezetesebb a versenyzés, ha a legjobb 10 között vagy. Ez nagyon jó érzés. Főleg a tavalyi év után, ami teljesen más volt. Tényleg nagyon-nagyon sokat fejlődtünk. Az ember azonban mindig többet akar. Jó munkát végeztünk, hiszen hatodik és hetedik helyezéseket is szerezhetünk, de ezek még mindig csak hatodik és hetedik helyezések. Nem mi nyerjük meg a versenyeket, a csapat pedig erre vágyik, nyerni szeretnénk” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt