„Srácok, ez nevetséges!”

írta: M4Sport
2016. június 21. 20:13
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen is bosszankodott egy sort a szigorú rádiós szabály miatt, Sebastian Vettel pedig jól döntött, amikor „ellent mondott csapatának” – a Forma–1 hivatalos honlapjának segítségével ismét összegyűjtöttük a hétvége legjobb rádiós üzeneteit.

„Őrült tempóban csökken a gumik hőmérséklete, mert… nem is tudom, (Fernando) Alonso egy buszos túrán vesz részt Bakuban” – szúrt oda egykori vetélytársának Vettel

„Mi a sz*** csinál? Komolyan. Hihetetlen” – panaszkodott Max Verstappen az időmérőn, amikor Valtteri Bottas megelőzte őt. Ezt a mutatványt egyébként kétszer „adták elő” a kvalifikáción, természetesen egyszer sem volt közöttük egyetértés azt illetően, ki tartotta fel a másikat.

„Kiestem. Kiestem az edzésről…” – jelentette Hamilton szűkszavúan, hogy hibája után számára véget ért a kvalifikáció. A rontás egyet jelentett azzal, hogy csak a 10. helyről indulhat.

„Óóó gyerüüünk! Viccelsz?” – a pillanat, amikor Vettellel közölték, hogy csak azért maradt el Daniel Ricciardótól, mert az ausztrál hamarabb teljesítette ezredre azonos körüket.

„Te kis szépség! Köszönöm, hogy ide juttattál. A pozíciónk tökéletes volt, köszönöm!” – és az érme másik oldala: Ricciardo köszönetet mond csapatának és autójának.

„Box, Sebastian. Box” – „Biztos vagy benne? A tempónk jó…” – „Igen. Ricciardo elénk vághat. Box” – a Ferrari a futam elején előre akarta hozni Vettel kerékcseréjét, ő azonban „ellentmondott” a csapat döntésének. Később kiderült, jól döntött, amikor elnyújtotta etapját…

„Tudjuk le most Kimi. Ha most letudjuk, akkor egész verseny másképp alakulhat” – üzent a Ferrari Räikkönennek, aki hamarosan végrehajtotta a csapat kérését, vagyis leelőzte Ricciardót.

„Köszönjük, Kimi…” – „Igen, de mondjátok meg neki, hogy nyomja, mert nem akarom, hogy előttem legyen” – 2007 bajnoka ismét szót fogadott a Ferrarinak: elengedte a más taktikán lévő márkatársat, de azért megjegyezte, most neki is van egy „feltétele”. Kérése persze érthető, közvetlenül Vettel mögött haladva ugyanis hamarabb elkoptak volna az autóján lévő gumiabroncsok.

„Töltés mindenhol. Biztos nincs segítség? Nincs megoldás?” – „Dolgozunk rajta.” – „Srácok, nagyobb tempó kéne.” – így vette kezdetét a futam legtöbbet idézett beszélgetése Lewis Hamilton és a Mercedes között, miután a címvédőnek gondja akadt a motorbeállításokkal.

„Nem törölhetem ezt a dolgot? Srácok, ez nevetséges! Nem tudom. Nézem a francos kijelzőmet minden öt másodpercben, próbálom megtalálni, melyik kapcsoló van rossz helyen” – folytatta Hamilton, aki a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint nem kaphatott konkrét választ csapatától arra, mit kell állítania a gondok orvoslásához.

„Talán be sem fejezem a versenyt, mindent megpróbálok megváltoztatni.” – „Ööö, ezt nem tanácsolnánk, Lewis.” – bár konkrét választ nem adhattak pilótájuknak, a Mercedes azért próbálta nyugtatni a háromszoros világbajnokot, akinek végül 12 kör kellett a hiba elhárításához.

„Ugyanaz (a probléma) mint az előző versenyen?” – „Sajnálom Kimi, nem válaszolhatunk” – „Egy igent, vagy egy nemet csak mondhattok” – a Ferrari és Räikkönen párbeszéde jól példázza, hogy a futamon nem csak a Mercedesnél okozott gondot a rádiós szabály.

„Köszönöm szépen srácok! Nagyon sajnálom a tegnapit. Csodálatos hétvége volt. Élvezzük ki! Még egy dobogós helyezés – ez az!” – hálálkodott Sergio Pérez, miután harmadikként ért célba a hetedik helyről rajtolva, ahová egy váltócsere miatt került, amit egy szombati hiba eredményezett.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

kisdee
#1 kisdee 2016. június 21. 22:39  

A legfontosabb kimaradt:

"AAAAARRRRUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU" - Tony Ross, miután Rosberg megnyerte a futamot.