Szabad volt a verseny!

írta: M4Sport
2016. október 02. 13:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Red Bull nem utasította Max Verstappent arra, hogy tartsa a második helyet csapattársa, Daniel Ricciardo mögött. Ezt maga a holland pilóta erősítette meg, aki bár lecsúszott a futamgyőzelemről, élvezte az márkatárssal vívott küzdelmet.

A 41. körig úgy tűnt, Verstappen lesz az élen haladó Lewis Hamilton legnagyobb kihívója, a britnek ugyanis még hátravolt egy kerékcsere, míg a holland már az utolsó etapot teljesítette. Kettejük között ekkor Ricciardo haladt, aki bár más taktikán volt, mint márkatársa és többen úgy gondolták, előre fogja engedni a hollandot, keményen védte pozícióját.

Később kiderült, ez volt a győzelem egyik kulcsa, Hamilton autója ugyanis elfüstölt, a virtuális biztonsági autós szakaszban pedig egyszerre állt ki a boxba csapattársával, így eltűntek a taktikabeli különbségek. Miután visszatértek a pályára Verstappen csökkentette hátrányát, előzési pozícióba viszont nem került. „Keményen nyomtam” – mondta a leintés után, tagadva azt a felvetést, hogy az utolsó körökben már inkább a csapat érdekeit tartotta szem előtt, és „bekísérte” a célba az ausztrált.

„Az utolsó virtuális biztonsági autó előtt még a győzelemért harcoltam. De olykor ilyen a versenyzés. Szabadon versenyezhettünk, az egyetlen feladat az volt, hogy tisztán tegyük, és mi meg is tettük” – folytatta a fiatal tehetség, majd az utolsó kiállásról is szólt néhány szót. „Két-három másodpercet vesztettem ezzel. És ő új, én használt lágy gumit kaptam. Ezután már macska-egér játék volt, mint Barcelonában. Nehéz itt előzni, mert ha második vagy, akkor tönkreteszed a gumikat.”

„Tudtam, hogy nehéz lesz, de a versenyzés már csak ilyen: van, hogy szerencsés vagy, máskor nem. Most nem voltam szerencsés az első kanyarban. Enélkül teljesen más lett volna a versenyem. Viszont ez egy tökéletes eredmény a csapat számára, és Daniellel nagyon tiszteljük egymást. Nagyon élveztük a csatát” – zárta gondolatát a holland, aki pályafutása ötödik dobogós helyezésének örülhetett.

A csatát Ricciardo is „keménynek, de tisztességesnek” nevezte, a leintés után pedig köszönetet is mondott márkatársának, amiért végig tisztán küzdött ellene. „Amikor Max kiállt az első virtuális biztonsági autós szakasz alatt (Romain Grosjean kiesésekor – a szerk.), úgy tűnt, a stratégiája nagyon jó lesz. Tartanom kellett a futam középső szakaszában. Nagyon jó csata volt! Frissebbek voltak az abroncsai, de mindent megtettem, amit csak tudtam. Nagyon szórakoztató volt. Hajtottunk a győzelemért, és több tekintetben is nagyon korrektet voltunk. Ezért hálás vagyok neki.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa