Szabálytalan az autó – bajban a Toro Rosso?

írta: M4Sport
2016. május 28. 18:44
FOTÓ: ©xpbimages.com

Veszélybe került Danyiil Kvjat időméről elért 9. helye, miután a Toro Rosso nem ment át az FIA kötelező ellenőrzésén.

Az orosz versenyző a 9. rajtkockát szerezte meg (s Kimi Räikkönen hátrasorolásával egy helyet előreléphet) Monte-Carlo utcáin, ám kérdéses, megtarthatja-e ezen pozícióját, miután az FIA emberei szabálytalanságra bukkantak autóján.

A leintés után a Toro Rosso padlólemezét hajlékonysági tesztnek vetették alá, és Jo Bauer, a szövetség technikai delegáltja jelezte, valami nem stimmelt. „A 4000 Newtonnal elvégzett vertikális terheléses tesztnél 5 milliméternél nagyobb elhajlást tapasztaltunk, ami nem felel meg a szabályzat 3.17.5-ös pontjának, ezért az ügyet a versenybíróság elé tárom” – írta közleményében az FIA.

Amennyiben a Toro Rossót hivatalosan is szabálytalannak minősítik, Kvjat vélhetően elveszíti időmérőn elért eredményeit, kizárásával pedig a rajtrács végére kerül (illetve a boxutcából rajtolhat).

Kvjat az edzést követően elmondta, egyszer túlságosan keményen ment át egy kerékvetőn, ami kárt okozhatott a padlólemezében. Nem kizárt, hogy ennek köze lehet a sikertelen teszthez. „Minden remekül ment, jól indult az edzés, de rossz véget ért. Nagyon jó körön voltam, esélyem volt az ötödik helyre, de a tizennégyes kanyarnál, az uszodánál elég keményen mentem át a kerékvetőn. Szerintem valami eltörhetett. A következő három kanyarban csak utas voltam, nem tudtam elfordulni, sok időt vesztettem. De még beszélnem kell a mérnökökkel, mivel ez egyelőre csak az én elméletem. Valami nagyon elromlott ott” – vélekedett az orosz, aki az időmérő első két felvonásában még gyorsabbnak bizonyult csapattársánál.

Carlos Sainz a 7. rajtpozíciót szerezte meg – az ő autójával kapcsolatban nem érkezett hír a szabálysértés gyanújáról.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin - rajtrács

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

02016.10.23. 14:38

Hamilton Rosberg-módszerre váltott: elemzett és órákon át gyakorolt

Két órán keresztül finomította rajttechnikáját a szimulátorban

02016.10.23. 13:43

Motorja helyett a mérnöke agyvize forrt fel...

Mókás párbeszéd után hepiend