Szavazás: Te mit gondolsz a glóriáról?

írta: Motorsportal
2016. március 04. 09:40
FOTÓ: ©xpbimages.com

A barcelonai teszt zárónapján is pályára vitte új glóriáját a Ferrari-istálló. Ezúttal Sebastian Vettel mérheti föl az eszköz menet közbeni hatását az autóból való kilátásra.

„Kérem, ne! Ez a legrosszabb külső a Forma–1 történetében. Tiszteletben tartom a biztonság növelésének szándékát, de ez a Forma–1, és az tökéletesen jó, ahogy most van” – véleményezett Lewis Hamilton. „Az én véleményem: óriási biztonsági fejlődés. Végül is rendben van a kinézete is. ÉN MELLETTE VAGYOK!” – írta Nico Rosberg.

A Mercedes két versenyzőjének egymással teljesen ellentétes véleménye tökéletesen megmutatja, milyen fogadtatásra lelt a csütörtökön a Ferrari által először kipróbált új fejvédő eszköz, a glória. Kimi Räikkönen csütörtökön arról számolt be, nem zavarja annyira a kilátást, mint elsőre gondolnánk, ám a finn szavait legalább annyira szélsőségesen lehet értelmezni, mint amennyire Rosbergék vélekednek róla. Az új eszközt a próbaút után a sajtónak bemutató Ferrari-ember még úgy fogalmazott, bajnokuk szerint „rendben van” a glória, a nap végén a finnel interjút készítő egyes újságírók szerint viszont Räikkönen gesztusai nem éppen elégedettségről árulkodtak…

A mai napon vélhetően a szokásos jégemberi „okénál” hosszabb beszámolót is hallhatunk majd: péntek reggel a Ferrari tudniillik ismét fölszerelte a bukókeretet autójára, melyben ezúttal Sebastian Vettel vizsgálta meg, milyen érzés a glóriával vezetni.

Egy biztos, ha az eszköz a versenyzőkét nem is, a szurkolók többségének szemét nagyon is bántja. Az újítás mellett álló Nico Rosberg közösségi oldalán a Ferrari tesztjét követően véleményformálásra buzdította az F1-rajongókat, s a végeredmény a glória szempontjából kiábrándító lett: az emberek 75%-a nemet mondana a szokatlan keretes megoldásra.

Mi is kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére:

Oszd meg!

127 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

almodopelikan
#127 almodopelikan 2016. március 05. 09:22  
Ba Ricky:
én is tanultam fizikát:D de köszi hogy emlékeztetsz az alapjaira:D viszont szövegértést is, és ha már az én érveléseim szerencsétlenek akkor most felhívom figyelmedet egy szövegértési hibádból fakadó hibás érvelésedre:D nem feltétel a nyitott fülke a 300 km/h nak, pont azt írtam hogy vannak más autósportok ahol mennek ennyivel, még gyorsabban is, zárt fülkében, ezek a srácok mégis ezt választották. ennek meg van az oka, hidd el tudom, más volt 180-200 al menni egy formula forddal, mint egy zárt ralliautóval, ugyanúgy más 80-100 menni egy gokarttal, mint egy fort fiestával. kereshetünk a másik érvelésében hibákat, én ezt mindig megmosolyogtam, olyan önigazolás kényszer szaga van ezeknek:D, de a lényeg az, hogy nem értünk egyet, de nem ettől lesz az egyikünk kevésbé intelligens:D azt tudom, hogy 27 éve nézem az F1, sajnos 3 versenyző ezalatt meghalt, viszont ha elveszik a sport lassan egyetlen különlegességét, akkor marad a tenisz meg a síugrás

Amúgy szerintem azokban a sportágakban többen halnak meg, mint az F1-ben.

almodopelikan
#126 almodopelikan 2016. március 05. 09:14  
McLarenHonda:
Alonso SPA? Suertees? És ha 20 év alatt 1 ember életét megmenti, már megérte.

Alonso SPA? Ha a 2012-esre gondolsz, ott nagyobb eséllyel ölte volna meg Lonsit, mint megmenti.

csoppeer
#125 csoppeer 2016. március 04. 16:09  

Ha legközelebb lezuhan egy mentőhelikopter a pályára, vagy legyen TV-s, mindegy, mert véletlenül meghibásodik, és ráesik Hamiltonra a célegyenes végén, akkor betiltjuk a helikopter kedves FIA???

Mindig is volt kockázat, lehet javítani a biztonságon, de ez....

Utoljára módosítva: 2016. március 04. 16:12

Ba Ricky
#124 Ba Ricky 2016. március 04. 16:08  

egyébként miért is baj, ha valaki nem Vettellel ért egyet, hanem mondjuk Hülkenbergel?

Ba Ricky
#123 Ba Ricky 2016. március 04. 16:05  
Zasalamel:
Agresszor-nak és Ba Ricky-nek „Alapvetően egyetértek abban, hogy nem néz ki valami jól. Nem éppen ilyen összképhez szoktál a Forma–1-ben. Ugyanakkor ha növeli a biztonságot, életeket is menthet. Legalább két versenyzőt tudok mondani az elmúlt esztendőkből, akik még itt lennének közöttünk ennek köszönhetően: Henry Surtees és Justin Wilson. Szerintem lehet bármennyire is ronda, semmi sem lehet kifogás arra nézve, hogy ez a két srác már nincs közöttünk.” Vettel nyilatkozta Innentől főleg Agresszor, abbahagyhatnád a marhaságot, h szted ez az eszköz nem mentene életeket.

azok a szériák miért szarják le ezt az egészet,ahol versenyeztek az említett szerencsétlenül járt pilóták??
ez az egész parasztvakítás! bianchi meghalt, rossz reklám az F1 nek, és elkezdték nyomni a faszságot 1000 el. mindenki szart a pilótákra amíg meg nem halt Bianchi.
ez csak politika, FIA megint mindent megtesz...
szarok rá, tartsatok primitívnek, de ez álszent hülyeség! csak arról szól, hogy az FIA nak ne legyenek veszteségei, népszerűségben/pénzben
amerikába 3-5 évente hal meg pilóta, ott szarják le nagy ívben az ilyeneket.
semmi köze ennek a két pilótának az F1 hez, ne is itt trollkodjanak a nevükben.
húzzunk a síelőkre is bukósisakot mert sumi életét is megmentette volna...

Ozzman
#122 Ozzman 2016. március 04. 15:26  
Agressor:
https://www.youtube.com/watch?v=qPxruhWpuH4 Itt egy animáció a Wilson esetről. Tekintettel arra, hogy fogalmam sincs arról hogyan nézett volna ki egy Indi-s glória, ezért én továbbra sem látom azt, hogy ez garantáltan megmentette volna Wilson-t. Mert mivel ez bőven a középvonaltól balra repül, akár még a keret alá is becsúszhatna... Nem tudom... Mindenki döntse el maga... Itt meg a glórja... http://telesport.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2016/03/XPB_793916_1200px-365x365.jpg

Ebből a videóból nekem elég egyértelműnek tűnik, hogy Wilsont megmentette volna a glória. Ahogy azt Vettel is nyilatkozta.

BrettShaw
#121 BrettShaw 2016. március 04. 15:18  
Agressor:
Jó reggelt kívánok, a baleset pont így jön létre... Sok majdnem és mi lett volna ha után... Bár azt gyorsan tegyük hozzá, hogy a kerekek a szabályokból kifolyólag nem válhattak volna el a karosszériától, nem pedig a véletlenek végett...

Fölöslegesen ragadtál ki egy alkatrészt (a kereket). Egy autóról számtalan kisebb nagyobb darab törik le egy ütközés során. Ez óhatatlan. Bármelyik becsapódhat.

BrettShaw
#120 BrettShaw 2016. március 04. 15:17  
Agressor:
"Van néhány fórumtag akinél fontosnak tartanám a megfelelő formátumú befejezést, te nem tartozol közéjük." Szükségesnek érzem hozzáfűzni, hogy ha fontosnak tartanád, azzal sokkal jobban megbántottál volna...

Miért akarnálak megbántani? Talán azt gondolod valamilyen örömet szerez nekem? :) Ki kell ábrándítsalak. Csupán van, amit bizonyos embereknél fontosnak tartok, másoknál meg érdektelennek.

Agressor
#119 Agressor 2016. március 04. 15:14  
BrettShaw:
Igen igen hallottam már ezt. Ezzel a legkönnyebb takarózni, minden szubjektív, minden csak vélemény. Unalmas, nem konstruktív és buta ’érveléssel’ társítva vicces eredményt ad. Van néhány fórumtag akinél fontosnak tartanám a megfelelő formátumú befejezést, te nem tartozol közéjük.

"Van néhány fórumtag akinél fontosnak tartanám a megfelelő formátumú befejezést, te nem tartozol közéjük."

Szükségesnek érzem hozzáfűzni, hogy ha fontosnak tartanád, azzal sokkal jobban megbántottál volna...

Agressor
#118 Agressor 2016. március 04. 15:12  
BrettShaw:
Ja, ha reggel nem babos-paradicsomos-kolbászos rémálmot reggelizik, akkor 0,01 másodperccel korábban ér oda és nem hal meg.

Jó reggelt kívánok, a baleset pont így jön létre... Sok majdnem és mi lett volna ha után...

Bár azt gyorsan tegyük hozzá, hogy a kerekek a szabályokból kifolyólag nem válhattak volna el a karosszériától, nem pedig a véletlenek végett...

BrettShaw
#117 BrettShaw 2016. március 04. 15:12  
Agressor:
Na bakker... Ez veled a legnagyobb gond!! Próbáltam sértegetés nélkül befejezni!! Értsd már meg, hogy a te igazságod az nem egy objektív dolog. Ahogyan a te hazugságod sem az... Szubjektív...

Igen igen hallottam már ezt. Ezzel a legkönnyebb takarózni, minden szubjektív, minden csak vélemény. Unalmas, nem konstruktív és buta ’érveléssel’ társítva vicces eredményt ad.

Van néhány fórumtag akinél fontosnak tartanám a megfelelő formátumú befejezést, te nem tartozol közéjük.

Ozzman
#116 Ozzman 2016. március 04. 15:09  
Agressor:
Akkor lassan elmehetünk a filozófiai irányba... Miért szeretik az emberek a Forma1-et?? Miért nem néznek inkább Ferrari kupát, vagy European Le Mans Series-t?? Egyáltalán mitől Forma1 a Forma1??

Az emberek (a nagy többség) azt nézik, amit eléjük raknak. A LeMans sosem lesz alternatíva, mert a nagy átlag nem fog több órás futamokat nézni. Maratont sem néznek annyian, mint a 100m-es síkfutást. A többi széria pedig nem jut el annyi emberhez, mint a Forma1. Ha az idei évtől kezdve mindenhol az Indycar-t nyomnák, a Forma1-et meg a kutya sem közvetítené, idővel mindenki átállna arra. A versenyzők, a mérnökök is.

Agressor
#115 Agressor 2016. március 04. 15:09  
BrettShaw:
Igen. Olyan különbségek vannak, mint a hazugság és az igazság. Utóbbi a te elméd számára csak a szubjektum kreálmánya...

Na bakker... Ez veled a legnagyobb gond!! Próbáltam sértegetés nélkül befejezni!!
Értsd már meg, hogy a te igazságod az nem egy objektív dolog. Ahogyan a te hazugságod sem az... Szubjektív...

Agressor
#114 Agressor 2016. március 04. 15:06  

https://www.youtube.com/watch?v=qPxruhWpuH4

Itt egy animáció a Wilson esetről. Tekintettel arra, hogy fogalmam sincs arról hogyan nézett volna ki egy Indi-s glória, ezért én továbbra sem látom azt, hogy ez garantáltan megmentette volna Wilson-t.
Mert mivel ez bőven a középvonaltól balra repül, akár még a keret alá is becsúszhatna... Nem tudom... Mindenki döntse el maga...
Itt meg a glórja...
http://telesport.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2016/03/XPB_793916_1200px-365x365.jpg

BrettShaw
#113 BrettShaw 2016. március 04. 15:04  
Agressor:
Marhaságok??? nana!!! Akkor tisztázzuk valamit!! Ha a kerék nem szakad le a másik autó karosszériájáról Surtees esetében (ahogyan egyébként nem szabadott volna neki), akkor is közöttük lenne!! Csak hogy gyorsan egy példával éljek... És mielőtt én leszek a gyilkos.

Ja, ha reggel nem babos-paradicsomos-kolbászos rémálmot reggelizik, akkor 0,01 másodperccel korábban ér oda és nem hal meg.

BrettShaw
#112 BrettShaw 2016. március 04. 15:02  
Agressor:
Szerintem a legértelmesebb dolog ebből kiszállni!! No, nem feladom! Csak úgysem fogsz tudni meggyőzni, illetve én sem foglak téged... Elvi, hozzáállásbeli, és nézőpontbeli különbségek vannak... Isten kísérjen békében utadon!

Igen. Olyan különbségek vannak, mint a hazugság és az igazság. Utóbbi a te elméd számára
csak a szubjektum kreálmánya...

Utoljára módosítva: 2016. március 04. 15:04

BrettShaw
#111 BrettShaw 2016. március 04. 15:01  
VettelFactor:
Pont a lehető legjobb példa, ha rossz szögből érkezik és nem kapja el az airbox-ot, akkor gyakorlatilag a kerék simán telibe kaphatja a pilóta fejét. De leszakadó kerék is csapódhat be pont abba az üres résbe ahol a pilóta feje van.

Persze, meg hullhat gerely is függőlegesen a pilóta fejére! Akhileusz és az ő egyetlen sebezhető pontja megvan? Minden megoldás ellen lehet kreálni olyan scenariót, amikor nem működik.

A függőlegesen eső darab sebessége (függőleges irányba) egyébként nem túl nagy, hiszen jobbára a gravitáció hat rá csak. Ezért sem erre koncentrál ez a megoldás, hanem a frontális becsapódásokra, ahol a sebességkülönbség akár többszáz km/h is lehet.

Agressor
#110 Agressor 2016. március 04. 15:00  
Zasalamel:
Agresszor-nak és Ba Ricky-nek „Alapvetően egyetértek abban, hogy nem néz ki valami jól. Nem éppen ilyen összképhez szoktál a Forma–1-ben. Ugyanakkor ha növeli a biztonságot, életeket is menthet. Legalább két versenyzőt tudok mondani az elmúlt esztendőkből, akik még itt lennének közöttünk ennek köszönhetően: Henry Surtees és Justin Wilson. Szerintem lehet bármennyire is ronda, semmi sem lehet kifogás arra nézve, hogy ez a két srác már nincs közöttünk.” Vettel nyilatkozta Innentől főleg Agresszor, abbahagyhatnád a marhaságot, h szted ez az eszköz nem mentene életeket.

Marhaságok??? nana!!!

Akkor tisztázzuk valamit!! Ha a kerék nem szakad le a másik autó karosszériájáról Surtees esetében (ahogyan egyébként nem szabadott volna neki), akkor is közöttük lenne!! Csak hogy gyorsan egy példával éljek... És mielőtt én leszek a gyilkos.

Agressor
#109 Agressor 2016. március 04. 14:55  
BrettShaw:
"...A te, szubjektív jelentéktelen véleményed szerint." -nem először érvelsz a szubjektummal, hogy elfedd az ostobaságodat. Nem szubjektum kérdése, hogy egy kék autó kék-e vagy piros és nem szubjektum kérdése az sem, hogy a minimális kockázat is kockázat. "Mivel te centiről centire monitoroztad a Wilson-t eltaláló alkatrész mozgását, ezért megkérnélek, hogy add át tanulmányaidat a sok hozzá nem értő hülyének." -Írtam, hogy számos cikk és animáció mutatja, a becsapódást. Megkeresheted, vagy beszélhetsz tovább a semmiről. Wilsont egyébként egy jelentős méretű darab találta el, olyan nagy, hogy gyakorlatilag sehol nem fért volna a pilóta feje közelébe már ezzel a csirkeráccsal sem, a plexivel meg pláne nem. "Nem feltétlenül csak az a lényeg, hogy a sisakját hol érte. Az erőnek van mértéke, és vektora is. És egy olyan tárgy esetében, ami adott esetben még forgó mozgást is végezhetett abszolút könnyelmű dolog csupán a találat helyéből megállapítani bármit is. " -Kissé unalmas már, hogy alternatív scenariókat találsz, hogy biztosan meghalljon a pilóta a védelem ellenére is. Az is lehet, hogy transzportált volna a kereten belülre, sőt még a sisakon belülre is... "És újra közölném veled, hogy Wilson egy másik sportágban vett részt, nem a Forma1-ben..." -"Nyitott együléses versenyautókról beszéltél" olvasd vissza magad. A lényegen egyébként sem változtat semmit az, hogy egy analóg sportág fed fel egy jelentős kockázatot. "A te módszertanod az, hogy egy minimális kockázatú jelen esetben nem létező problémára változtatsz valamin, aminek aztán a hatékonyságára nincs visszacsatolás... Ügyes." -Érvelésed alapja a hazugság ismét. Egyrészt nem lehet minimális kockázatú és nem létező is egyben, másrészt ennél butább dolgot még nem láttam leírva a világon. A biztonságtechnikai fejlesztése LÁTHATÓ eredménye az, hogy nem láthatóak, azaz amibe korábban belehalt volna, abból még ügy sem lesz. Az egyszeri szurkolónak ez persze nem tűnik fel. "Akkor talán most is ezt kellene tenni..." -Figyelembe is veszik. Olyan területet találtak, amely csak a szerencse miatt nem hozott halálos balesetet eddig. Ugyanilyen volt Bianchi balesete is. Megfelelő megoldást indikált. "Megkérnélek, hogy mások véleménye miatt ne engem tegyél felelőssé, és ne általánosíts velük. Már sokadszor..." -Ugyan dehogy. Csak annyiban hasonló, hogy a birka hol ezért sír, hol azért. Nem te személyesen, csak a fajtád. "A minimális veszélybe még sok fog... Én meg elítélem azokat, akik szerint ez így okés..." -Nagyszerű, tehát magadat... :) "Nem szoktam a lebegőbe beszélni. Én nem a szükségességét ítéltem meg, hanem a szükségtelenségét... És ki vagyok?? Aki felhúzza az agyadat, és élvezi. Meg aki elmondja a véleményét, és lesz@rja, hogy valakinek ez nem tetszik... Puszi neked!" -Felhúzni az agyamat? :) Felhúzni az tudja az agyamat, aki képes jól és kohéz módon érvelni, számos nézőpontból megvizsgálni a problémát, többől mint én és ezáltal relevánsabb véleményt kialakítani mint én. Ugye itt vagy te. Sokadszor teljesen dillettánsként, érvek hiányában, szentenciális jellegű kinyilatkoztatásokkal, hazugság/ferdítés bázison. Te szórakoztatsz! :) Jogod van a véleményedhez, jogod van ostobának lenni. "Tehát egyetlen egy, nem is F1-es esetet tudsz felhozni, amiről rossz minőségű felvételek vannak csak, és sejteni lehet, hogy ott jó lett volna egy ilyen mászóka... Szerinted... Értem." -Ez hát a maradék érvelés? Pixeles videók mögé bújni és letudni Wilson halálát azzal, hogy peche volt ÉS egyébként sem volt F1 pilóta? :) Tanítani való. "De ferdítesz... Hazudozni lehet hogy szoktam, csak amíg senki nem kap rajta, addig nincs dráma..." -Nos nem ferdítek.

Szerintem a legértelmesebb dolog ebből kiszállni!!
No, nem feladom! Csak úgysem fogsz tudni meggyőzni, illetve én sem foglak téged...
Elvi, hozzáállásbeli, és nézőpontbeli különbségek vannak...
Isten kísérjen békében utadon!

VettelFactor
#108 VettelFactor 2016. március 04. 14:54  
BrettShaw:
Pont szerencsétlen a videós példa. A keret egy ilyen esésnél megvédte volna a pilótát, mert a leeső autó a keret elején (a pilóta feje előtt) és a monocoque legmagasabb pontján fog támaszkodni, ha a kettőt összekötöd, abba nem lóg bele a pilóta feje.

Pont a lehető legjobb példa, ha rossz szögből érkezik és nem kapja el az airbox-ot, akkor gyakorlatilag a kerék simán telibe kaphatja a pilóta fejét. De leszakadó kerék is csapódhat be pont abba az üres résbe ahol a pilóta feje van.

BrettShaw
#107 BrettShaw 2016. március 04. 14:52  
Zasalamel:
Agresszor-nak és Ba Ricky-nek „Alapvetően egyetértek abban, hogy nem néz ki valami jól. Nem éppen ilyen összképhez szoktál a Forma–1-ben. Ugyanakkor ha növeli a biztonságot, életeket is menthet. Legalább két versenyzőt tudok mondani az elmúlt esztendőkből, akik még itt lennének közöttünk ennek köszönhetően: Henry Surtees és Justin Wilson. Szerintem lehet bármennyire is ronda, semmi sem lehet kifogás arra nézve, hogy ez a két srác már nincs közöttünk.” Vettel nyilatkozta Innentől főleg Agresszor, abbahagyhatnád a marhaságot, h szted ez az eszköz nem mentene életeket.

Ők voltak a járulékos veszteség.

BrettShaw
#106 BrettShaw 2016. március 04. 14:50  
VettelFactor:
Kiforgatod a mondandómat. A jelenlegi formában annyira kicsi az esélye, hogy bárki ilyen fejsérülést szenved, hogy az elenyésző. Ezzel a megoldással megint az lesz, hogy megnyugszik mindenki hogy milyen jó és biztonságos. És a sokkal biztonságosabb zárt pilóta fülke kutatásával pedig leállnak. Egyébként ezzel a csoda megoldással is simán sebezhetőek 1 bizonyos szögből érkező behatással szemben. Pl. nem 1x láttunk olyat, hogy 1 autó fel"ugrik" a levegőbe. Pl. Nézzétek meg Kobayashi-t a sauberben a monaco-i balesetben. Ha felülről ráesik az autó valakire, akár baleset akár más hatására megint ott vagyunk, hogy sz.rt nem ér az egész. Tavaly pl. a WSR-ben repült fel 1 autó, ami 2-3 méter magasból zuhant vissza az aszfaltra. Ha az egy másik autóra esik ez a csodás Halo kb. annyit ér, mint 1 falat száraz kenyér. https://www.youtube.com/watch?v=koXb6eGtCq0 Tessék itt a videó, ha az ráesik valakire, mind1 hogy van -e ilyen járókeret, vagy sem.

Pont szerencsétlen a videós példa. A keret egy ilyen esésnél megvédte volna a pilótát, mert a leeső autó a keret elején (a pilóta feje előtt) és a monocoque legmagasabb pontján fog támaszkodni, ha a kettőt összekötöd, abba nem lóg bele a pilóta feje.

Zasalamel
#105 Zasalamel 2016. március 04. 14:47  

Agresszor-nak és Ba Ricky-nek

„Alapvetően egyetértek abban, hogy nem néz ki valami jól. Nem éppen ilyen összképhez szoktál a Forma–1-ben. Ugyanakkor ha növeli a biztonságot, életeket is menthet. Legalább két versenyzőt tudok mondani az elmúlt esztendőkből, akik még itt lennének közöttünk ennek köszönhetően: Henry Surtees és Justin Wilson. Szerintem lehet bármennyire is ronda, semmi sem lehet kifogás arra nézve, hogy ez a két srác már nincs közöttünk.”

Vettel nyilatkozta

Innentől főleg Agresszor, abbahagyhatnád a marhaságot, h szted ez az eszköz nem mentene életeket.

Utoljára módosítva: 2016. március 04. 14:48

Agressor
#104 Agressor 2016. március 04. 14:47  
Ozzman:
Persze, de az utóbbi időben ez kapta a legnagyobb visszhangot, mert többen meghaltak fejsérülés következtében. A tradíciós érvelést meg ugyanúgy nem értem, mint az esztétikait. Az is tradíció volt sokáig, hogy szivar alakú autókkal versenyeztek, aztán jöttek a szárnyak. A részben vagy teljesen fedett pilótafülkét is ugyanúgy megszokná mindenki, mint azt. Ez technikai sport, a technika a fejlődésről szól, nem a tradíciókról.

Akkor lassan elmehetünk a filozófiai irányba... Miért szeretik az emberek a Forma1-et?? Miért nem néznek inkább Ferrari kupát, vagy European Le Mans Series-t??
Egyáltalán mitől Forma1 a Forma1??

BrettShaw
#103 BrettShaw 2016. március 04. 14:45  
Agressor:
"-Ja egy rakás marhaságot. " Ott volt a sisak?? Ott volt... Köszönöm... "attól viszont még ostoba. " A te, szubjektív jelentéktelen véleményed szerint. Mivel te centiről centire monitoroztad a Wilson-t eltaláló alkatrész mozgását, ezért megkérnélek, hogy add át tanulmányaidat a sok hozzá nem értő hülyének. Nem feltétlenül csak az a lényeg, hogy a sisakját hol érte. Az erőnek van mértéke, és vektora is. És egy olyan tárgy esetében, ami adott esetben még forgó mozgást is végezhetett abszolút könnyelmű dolog csupán a találat helyéből megállapítani bármit is. És újra közölném veled, hogy Wilson egy másik sportágban vett részt, nem a Forma1-ben... A te módszertanod az, hogy egy minimális kockázatú jelen esetben nem létező problémára változtatsz valamin, aminek aztán a hatékonyságára nincs visszacsatolás... Ügyes. "érdeked nem találni párhuzamba állítható esetet. " Mert nincs! Maximum te képzeled bele. "És ezt mind figyelembe is vették a korábbi biztonsági újításoknál. " Akkor talán most is ezt kellene tenni... "A bukóterek aszfaltozása pont arra jó, hogy jelentősen csökkentse a becsapódással járó balesetek számát. És mi van ezen a területen is? PONTOSAN UGYANEZ A VERNYOGÁS, hogy minimális a kockázat és elveszi a sport ízét.Köszönöm az újabb analóg példát! " Megkérnélek, hogy mások véleménye miatt ne engem tegyél felelőssé, és ne általánosíts velük. Már sokadszor... "Ebbe a minimális veszélybe éppen nemrég halt bele egy pilóta. Biztosan vannak olyan emberek, akiknek ez elfogadható, csak sajnálni tudom őket..." A minimális veszélybe még sok fog... Én meg elítélem azokat, akik szerint ez így okés... "Menni fog? Vagy csak a levegőbe beszélsz, mint szoktál? Ki vagy te, hogy megítéld a szükségességét? Milyen hiteles információid vannak arról, hogy ez egy fölöslegesen priorizált terület? Vannak? :)" Nem szoktam a lebegőbe beszélni. Én nem a szükségességét ítéltem meg, hanem a szükségtelenségét... És ki vagyok?? Aki felhúzza az agyadat, és élvezi. Meg aki elmondja a véleményét, és lesz@rja, hogy valakinek ez nem tetszik... Puszi neked! Tehát egyetlen egy, nem is F1-es esetet tudsz felhozni, amiről rossz minőségű felvételek vannak csak, és sejteni lehet, hogy ott jó lett volna egy ilyen mászóka... Szerinted... Értem. De ferdítesz... Hazudozni lehet hogy szoktam, csak amíg senki nem kap rajta, addig nincs dráma...

"...A te, szubjektív jelentéktelen véleményed szerint." -nem először érvelsz a szubjektummal, hogy elfedd az ostobaságodat. Nem szubjektum kérdése, hogy egy kék autó kék-e vagy piros és nem szubjektum kérdése az sem, hogy a minimális kockázat is kockázat.


"Mivel te centiről centire monitoroztad a Wilson-t eltaláló alkatrész mozgását, ezért megkérnélek, hogy add át tanulmányaidat a sok hozzá nem értő hülyének." -Írtam, hogy számos cikk és animáció mutatja, a becsapódást. Megkeresheted, vagy beszélhetsz tovább a semmiről. Wilsont egyébként egy jelentős méretű darab találta el, olyan nagy, hogy gyakorlatilag sehol nem fért volna a pilóta feje közelébe már ezzel a csirkeráccsal sem, a plexivel meg pláne nem.

"Nem feltétlenül csak az a lényeg, hogy a sisakját hol érte. Az erőnek van mértéke, és vektora is. És egy olyan tárgy esetében, ami adott esetben még forgó mozgást is végezhetett abszolút könnyelmű dolog csupán a találat helyéből megállapítani bármit is. " -Kissé unalmas már, hogy alternatív scenariókat találsz, hogy biztosan meghalljon a pilóta a védelem ellenére is. Az is lehet, hogy transzportált volna a kereten belülre, sőt még a sisakon belülre is...

"És újra közölném veled, hogy Wilson egy másik sportágban vett részt, nem a Forma1-ben..." -"Nyitott együléses versenyautókról beszéltél" olvasd vissza magad. A lényegen egyébként sem változtat semmit az, hogy egy analóg sportág fed fel egy jelentős kockázatot.

"A te módszertanod az, hogy egy minimális kockázatú jelen esetben nem létező problémára változtatsz valamin, aminek aztán a hatékonyságára nincs visszacsatolás... Ügyes." -Érvelésed alapja a hazugság ismét. Egyrészt nem lehet minimális kockázatú és nem létező is egyben, másrészt ennél butább dolgot még nem láttam leírva a világon. A biztonságtechnikai fejlesztése LÁTHATÓ eredménye az, hogy nem láthatóak, azaz amibe korábban belehalt volna, abból még ügy sem lesz. Az egyszeri szurkolónak ez persze nem tűnik fel.

"Akkor talán most is ezt kellene tenni..." -Figyelembe is veszik. Olyan területet találtak, amely csak a szerencse miatt nem hozott halálos balesetet eddig. Ugyanilyen volt Bianchi balesete is. Megfelelő megoldást indikált.

"Megkérnélek, hogy mások véleménye miatt ne engem tegyél felelőssé, és ne általánosíts velük. Már sokadszor..." -Ugyan dehogy. Csak annyiban hasonló, hogy a birka hol ezért sír, hol azért. Nem te személyesen, csak a fajtád.

"A minimális veszélybe még sok fog... Én meg elítélem azokat, akik szerint ez így okés..." -Nagyszerű, tehát magadat... :)

"Nem szoktam a lebegőbe beszélni. Én nem a szükségességét ítéltem meg, hanem a szükségtelenségét... És ki vagyok?? Aki felhúzza az agyadat, és élvezi. Meg aki elmondja a véleményét, és lesz@rja, hogy valakinek ez nem tetszik... Puszi neked!" -Felhúzni az agyamat? :) Felhúzni az tudja az agyamat, aki képes jól és kohéz módon érvelni, számos nézőpontból megvizsgálni a problémát, többől mint én és ezáltal relevánsabb véleményt kialakítani mint én. Ugye itt vagy te. Sokadszor teljesen dillettánsként, érvek hiányában, szentenciális jellegű kinyilatkoztatásokkal, hazugság/ferdítés bázison. Te szórakoztatsz! :) Jogod van a véleményedhez, jogod van ostobának lenni.

"Tehát egyetlen egy, nem is F1-es esetet tudsz felhozni, amiről rossz minőségű felvételek vannak csak, és sejteni lehet, hogy ott jó lett volna egy ilyen mászóka... Szerinted... Értem." -Ez hát a maradék érvelés? Pixeles videók mögé bújni és letudni Wilson halálát azzal, hogy peche volt ÉS egyébként sem volt F1 pilóta? :) Tanítani való.

"De ferdítesz... Hazudozni lehet hogy szoktam, csak amíg senki nem kap rajta, addig nincs dráma..." -Nos nem ferdítek.

VettelFactor
#102 VettelFactor 2016. március 04. 14:45  
Ozzman:
Ok, akkor lehet, hogy csak szerencsétlenül fogalmaztál. A glória nem tökéletes, időt kell hagyni neki, hogy kiforrjon. A biztonsági fejlesztéseket a balesetek viszik előre. A a glória után is marad "rés a pajzson" és ez be is bizonyosodik, majd tovább fejlesztik. De csak azért nem kell ágálni ellene, mert még nem 100%-os. Azért meg pláne nem, mert nem tetszik.

Igenis ez a helyes amit az emberek többsége csinál. Fel kell szólalni ez ellen az igénytelen megoldás ellen. Nem hiszem el, hogy nem tudtak valami teljes megoldást kitalálni ennyi idő alatt. Mint már mondtam, ha ezt bevezetik mint aki jól végezte dolgát az FIA leszarja a továbbiakban a kutatást a pilótafülke teljes védelme felé. Mi pedig bámulhatjuk ezt a rémgagyi félmegoldást. Hozzáteszem, hogy ezt sem az FIA fejlesztette ki, hanem a Mercedes. Ez mindennél jobban mutatja, hogy mennyire képtelenek 1 normális megoldást találni. A vadászgép féle megoldás pedig a csapatoknak már túl nagy falat lenne, hiszen ilyen téren nincsenek tapasztalataik.

Ozzman
#101 Ozzman 2016. március 04. 14:41  
Agressor:
Nem. Azért, mert kismillió más veszélyforrás van, aminek kiküszöbölése nem feltétlenül járna ennyire igénytelen kivitelezéssel, és a kutya nem törődik vele... De mint mondtam, el kell dönteni, hogy az ember mindent ki akar e küszöbölni, vagy csupán a sportág tradíciójának keretén belül... Én az utóbbira szavazok! Van veszély jelenleg a sportban, de aki ezt nem vállalja, az adja át a helyet másnak...

Persze, de az utóbbi időben ez kapta a legnagyobb visszhangot, mert többen meghaltak fejsérülés következtében. A tradíciós érvelést meg ugyanúgy nem értem, mint az esztétikait. Az is tradíció volt sokáig, hogy szivar alakú autókkal versenyeztek, aztán jöttek a szárnyak. A részben vagy teljesen fedett pilótafülkét is ugyanúgy megszokná mindenki, mint azt. Ez technikai sport, a technika a fejlődésről szól, nem a tradíciókról.

Ozzman
#100 Ozzman 2016. március 04. 14:37  
VettelFactor:
Kiforgatod a mondandómat. A jelenlegi formában annyira kicsi az esélye, hogy bárki ilyen fejsérülést szenved, hogy az elenyésző. Ezzel a megoldással megint az lesz, hogy megnyugszik mindenki hogy milyen jó és biztonságos. És a sokkal biztonságosabb zárt pilóta fülke kutatásával pedig leállnak. Egyébként ezzel a csoda megoldással is simán sebezhetőek 1 bizonyos szögből érkező behatással szemben. Pl. nem 1x láttunk olyat, hogy 1 autó fel"ugrik" a levegőbe. Pl. Nézzétek meg Kobayashi-t a sauberben a monaco-i balesetben. Ha felülről ráesik az autó valakire, akár baleset akár más hatására megint ott vagyunk, hogy sz.rt nem ér az egész. Tavaly pl. a WSR-ben repült fel 1 autó, ami 2-3 méter magasból zuhant vissza az aszfaltra. Ha az egy másik autóra esik ez a csodás Halo kb. annyit ér, mint 1 falat száraz kenyér. https://www.youtube.com/watch?v=koXb6eGtCq0 Tessék itt a videó, ha az ráesik valakire, mind1 hogy van -e ilyen járókeret, vagy sem.

Ok, akkor lehet, hogy csak szerencsétlenül fogalmaztál. A glória nem tökéletes, időt kell hagyni neki, hogy kiforrjon. A biztonsági fejlesztéseket a balesetek viszik előre. A a glória után is marad "rés a pajzson" és ez be is bizonyosodik, majd tovább fejlesztik. De csak azért nem kell ágálni ellene, mert még nem 100%-os. Azért meg pláne nem, mert nem tetszik.

Agressor
#99 Agressor 2016. március 04. 14:37  
Ozzman:
A nem jellemző veszélyforrás is veszélyforrás, amit ezek szerint te csak azért nem küszöbölnél ki, mert a megoldás esztétikailag nem tetszik?

Nem. Azért, mert kismillió más veszélyforrás van, aminek kiküszöbölése nem feltétlenül járna ennyire igénytelen kivitelezéssel, és a kutya nem törődik vele...
De mint mondtam, el kell dönteni, hogy az ember mindent ki akar e küszöbölni, vagy csupán a sportág tradíciójának keretén belül... Én az utóbbira szavazok! Van veszély jelenleg a sportban, de aki ezt nem vállalja, az adja át a helyet másnak...

Utoljára módosítva: 2016. március 04. 14:39

VettelFactor
#98 VettelFactor 2016. március 04. 14:27  
Ozzman:
"felrakhatnak egy glóriát minden autóra, de ha 20 évente ment meg 1 pilótát és ráadásul ronda is" Ugye nem azt írtad le éppen, hogy inkább hajon meg 20 évente valaki, mint hogy valami olyat tegyenek fel az autókra, ami neked nem tetszik? Nem hiszek a szememnek.

Kiforgatod a mondandómat. A jelenlegi formában annyira kicsi az esélye, hogy bárki ilyen fejsérülést szenved, hogy az elenyésző. Ezzel a megoldással megint az lesz, hogy megnyugszik mindenki hogy milyen jó és biztonságos. És a sokkal biztonságosabb zárt pilóta fülke kutatásával pedig leállnak.

Egyébként ezzel a csoda megoldással is simán sebezhetőek 1 bizonyos szögből érkező behatással szemben. Pl. nem 1x láttunk olyat, hogy 1 autó fel"ugrik" a levegőbe. Pl. Nézzétek meg Kobayashi-t a sauberben a monaco-i balesetben. Ha felülről ráesik az autó valakire, akár baleset akár más hatására megint ott vagyunk, hogy sz.rt nem ér az egész.

Tavaly pl. a WSR-ben repült fel 1 autó, ami 2-3 méter magasból zuhant vissza az aszfaltra. Ha az egy másik autóra esik ez a csodás Halo kb. annyit ér, mint 1 falat száraz kenyér.

https://www.youtube.com/watch?v=koXb6eGtCq0

Tessék itt a videó, ha az ráesik valakire, mind1 hogy van -e ilyen járókeret, vagy sem.

Utoljára módosítva: 2016. március 04. 14:32

Agressor
#97 Agressor 2016. március 04. 14:27  
BrettShaw:
"Sisakkal nem érveltem, közöltem...." -Ja egy rakás marhaságot. A véleményedhez jogod van, attól viszont még ostoba. "Köszönöm, hogy csak feltételes módban mondod, ugyanis egy alkatrész lazán be tud köszönni a mászókádon belülre. Tehát minden esély megvan rá, hogy Wilson pont ugyanígy meghalt volna..." -Nagyjából sincs lövésed arról, hogy mennyivel csökkenti ez az ilyen frontális becsapódások hatását. Ahogy korábban leírtam és, ahogy ezzel nyilvánvalóan a megoldás tervezői is tisztában voltak, a pont szemből érkező alkatrész a legnagyobb veszélyforrás. Pont szemből nézve a sisaknak kicsi része normál irányú a becsapódáshoz képest, ez a rész az, amelyik nem eltéríti a darabot és csak egy részét veszi át az energiájának, hanem befogadja. Ezt az irányt ez a megoldás takarásba helyezi, ez a dolga. Elemi fizika, vagy még az se, csak kevés józanész. "Tehát minden esély megvan rá, hogy Wilson pont ugyanígy meghalt volna..." -Nem igaz, a Wilsont eltaláló darab hatalmas volt és pont ott ütötte meg a sisakját, ami ennél a megoldásnál kizárt. " A mászókát támogatod az "élet védelmében", de egy lehetséges halálok hidegen hagy... Szép gyerek vagy, mondhatom!" -Ostoba ferdítés. A lehetséges halálokok többségét nem láthatod előre. Van, hogy csak azután lehet egyáltalán felmérni a kockázatot, hogy megtörténik egy esemény. Minden újítást támogatok, amely csökkenti a kockázatot. "Ezer más fejlesztési terület mellett, nyilvánvalóan. Valahol, változó helyen a prioritási listában..." -Nohát, ha van ezer, akkor sorold fel, támaszd alá az előfordulási valószínűségüket hitelesen, majd add be az FIA-hoz, vagy küld el nyugodtan nyílt levélben. Menni fog? Vagy csak a levegőbe beszélsz, mint szoktál? Ki vagy te, hogy megítéld a szükségességét? Milyen hiteles információid vannak arról, hogy ez egy fölöslegesen priorizált terület? Vannak? :) "Ha te folyamatosan csökkenteni akarod az eleve minimális veszélyforrásokat, akkor véleményed szerint hány év kell, hogy eljussunk a kipárnázott szobáig szimulátorral? Csak mert ha folyamatosan akarsz fejlődni, akkor előbb-utóbb eljön az is..." -Buta ferdítés ismét. Az alapfunkciót a tevékenység nem veszíti el, attól mert fejlődik a biztonsága. Gondolom soha nem dolgoztál olyan területen, ahol látványosan fejlődött volna az alkalmazott módszertan igaz? :) Semmi baj sok monitorhuszár van a világon. "És ehhez nekem mi közöm?Meg mi köze ehhez a förtelemhez?" -Tökéletesen analóg példa. Persze mivel egy rakás ferdítésre és két csipet hazugságra alapozod a véleményed érdeked nem találni párhuzamba állítható esetet. "Kockázatelemzésnél szokás a múlt történéseivel IS foglalkozni, jó reggelt kívánok." -És ezt mind figyelembe is vették a korábbi biztonsági újításoknál. " És tekintettel arra, hogy az utóbbi években a túlzott G-hatások miatt halt meg pilóta, illetve azok miatt sérült le több pilóta, ezért lehet inkább ebben látnám a kockázatot." -És erre is törekedik a szabályalkotó, az ostobák miatt szintén ellenszélben. A bukóterek aszfaltozása pont arra jó, hogy jelentősen csökkentse a becsapódással járó balesetek számát. És mi van ezen a területen is? PONTOSAN UGYANEZ A VERNYOGÁS, hogy minimális a kockázat és elveszi a sport ízét.Köszönöm az újabb analóg példát! " Nem pedig mászókát építenék az autókra, miközben a pilóta feje lényegében továbbra is ki van téve a korábbi minimális veszélynek..." -Ebbe a minimális veszélybe éppen nemrég halt bele egy pilóta. Biztosan vannak olyan emberek, akiknek ez elfogadható, csak sajnálni tudom őket... "Mesélj arról a halálesetről." -Gyakorlatilag egyetlen google kereséssel is kibővíthetnéd a hiányos tudásodat vele kapcsolatban. De végül is egy mondat is elég: Sage Karam ártatlannak tűnő ütközése után egy könnyű, nagyméretű szénszálas burkolatdarab csapódott Wilson sisakjának felső éléhez, majdnem teljesen szemből. Ennek hatására olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy soha többé nem ébredt fel a kómából, sérüléseibe két nappal később belehalt. Mindegy is, felesleges leírni, majd úgyis hazudozol egy jót. Nem ferdítek.

"-Ja egy rakás marhaságot. "
Ott volt a sisak?? Ott volt... Köszönöm...

"attól viszont még ostoba. "
A te, szubjektív jelentéktelen véleményed szerint.

Mivel te centiről centire monitoroztad a Wilson-t eltaláló alkatrész mozgását, ezért megkérnélek, hogy add át tanulmányaidat a sok hozzá nem értő hülyének.

Nem feltétlenül csak az a lényeg, hogy a sisakját hol érte. Az erőnek van mértéke, és vektora is. És egy olyan tárgy esetében, ami adott esetben még forgó mozgást is végezhetett abszolút könnyelmű dolog csupán a találat helyéből megállapítani bármit is.

És újra közölném veled, hogy Wilson egy másik sportágban vett részt, nem a Forma1-ben...

A te módszertanod az, hogy egy minimális kockázatú jelen esetben nem létező problémára változtatsz valamin, aminek aztán a hatékonyságára nincs visszacsatolás... Ügyes.

"érdeked nem találni párhuzamba állítható esetet. "
Mert nincs! Maximum te képzeled bele.

"És ezt mind figyelembe is vették a korábbi biztonsági újításoknál. "
Akkor talán most is ezt kellene tenni...

"A bukóterek aszfaltozása pont arra jó, hogy jelentősen csökkentse a becsapódással járó balesetek számát. És mi van ezen a területen is? PONTOSAN UGYANEZ A VERNYOGÁS, hogy minimális a kockázat és elveszi a sport ízét.Köszönöm az újabb analóg példát! "
Megkérnélek, hogy mások véleménye miatt ne engem tegyél felelőssé, és ne általánosíts velük. Már sokadszor...

"Ebbe a minimális veszélybe éppen nemrég halt bele egy pilóta. Biztosan vannak olyan emberek, akiknek ez elfogadható, csak sajnálni tudom őket..."
A minimális veszélybe még sok fog... Én meg elítélem azokat, akik szerint ez így okés...

"Menni fog? Vagy csak a levegőbe beszélsz, mint szoktál? Ki vagy te, hogy megítéld a szükségességét? Milyen hiteles információid vannak arról, hogy ez egy fölöslegesen priorizált terület? Vannak? :)"
Nem szoktam a lebegőbe beszélni. Én nem a szükségességét ítéltem meg, hanem a szükségtelenségét... És ki vagyok?? Aki felhúzza az agyadat, és élvezi. Meg aki elmondja a véleményét, és lesz@rja, hogy valakinek ez nem tetszik... Puszi neked!

Tehát egyetlen egy, nem is F1-es esetet tudsz felhozni, amiről rossz minőségű felvételek vannak csak, és sejteni lehet, hogy ott jó lett volna egy ilyen mászóka... Szerinted... Értem.

De ferdítesz... Hazudozni lehet hogy szoktam, csak amíg senki nem kap rajta, addig nincs dráma...

BrettShaw
#96 BrettShaw 2016. március 04. 14:24  

DE! Próba cseresznye! :)

KEDVES MOTORSPORTAL! Lehetne egy olyan hírt csinálni és pár napig legalább címoldalon tartani, amely segítene egy fórumtalálkozó megszervezésében?

Esetleg egy előszűrés után, lehetne szavazni az időpontról és a helyszínről is, így egyszerűen, a résztvevő többség akaratának megfelelően lehetne kiválasztani az optimálisat!

Köszönettel,
Deák Róbert
rendszeres olvasó

BrettShaw
#95 BrettShaw 2016. március 04. 14:15  
Ba Ricky:
szívesen megismernélek, van egy elképzelésem rólad kíváncsi lennék rá mekkorát tévedek, emlékeztet a retorikád:D egy ismerősömre:D

Semmi akadálya. Sok fórumtalálkozón voltam már. Bár itt szerintem nincs elég rendszeres tag, hogy össze lehessen hozni egy ilyet.

Ba Ricky
#94 Ba Ricky 2016. március 04. 14:14  
BrettShaw:
"Sisakkal nem érveltem, közöltem...." -Ja egy rakás marhaságot. A véleményedhez jogod van, attól viszont még ostoba. "Köszönöm, hogy csak feltételes módban mondod, ugyanis egy alkatrész lazán be tud köszönni a mászókádon belülre. Tehát minden esély megvan rá, hogy Wilson pont ugyanígy meghalt volna..." -Nagyjából sincs lövésed arról, hogy mennyivel csökkenti ez az ilyen frontális becsapódások hatását. Ahogy korábban leírtam és, ahogy ezzel nyilvánvalóan a megoldás tervezői is tisztában voltak, a pont szemből érkező alkatrész a legnagyobb veszélyforrás. Pont szemből nézve a sisaknak kicsi része normál irányú a becsapódáshoz képest, ez a rész az, amelyik nem eltéríti a darabot és csak egy részét veszi át az energiájának, hanem befogadja. Ezt az irányt ez a megoldás takarásba helyezi, ez a dolga. Elemi fizika, vagy még az se, csak kevés józanész. "Tehát minden esély megvan rá, hogy Wilson pont ugyanígy meghalt volna..." -Nem igaz, a Wilsont eltaláló darab hatalmas volt és pont ott ütötte meg a sisakját, ami ennél a megoldásnál kizárt. " A mászókát támogatod az "élet védelmében", de egy lehetséges halálok hidegen hagy... Szép gyerek vagy, mondhatom!" -Ostoba ferdítés. A lehetséges halálokok többségét nem láthatod előre. Van, hogy csak azután lehet egyáltalán felmérni a kockázatot, hogy megtörténik egy esemény. Minden újítást támogatok, amely csökkenti a kockázatot. "Ezer más fejlesztési terület mellett, nyilvánvalóan. Valahol, változó helyen a prioritási listában..." -Nohát, ha van ezer, akkor sorold fel, támaszd alá az előfordulási valószínűségüket hitelesen, majd add be az FIA-hoz, vagy küld el nyugodtan nyílt levélben. Menni fog? Vagy csak a levegőbe beszélsz, mint szoktál? Ki vagy te, hogy megítéld a szükségességét? Milyen hiteles információid vannak arról, hogy ez egy fölöslegesen priorizált terület? Vannak? :) "Ha te folyamatosan csökkenteni akarod az eleve minimális veszélyforrásokat, akkor véleményed szerint hány év kell, hogy eljussunk a kipárnázott szobáig szimulátorral? Csak mert ha folyamatosan akarsz fejlődni, akkor előbb-utóbb eljön az is..." -Buta ferdítés ismét. Az alapfunkciót a tevékenység nem veszíti el, attól mert fejlődik a biztonsága. Gondolom soha nem dolgoztál olyan területen, ahol látványosan fejlődött volna az alkalmazott módszertan igaz? :) Semmi baj sok monitorhuszár van a világon. "És ehhez nekem mi közöm?Meg mi köze ehhez a förtelemhez?" -Tökéletesen analóg példa. Persze mivel egy rakás ferdítésre és két csipet hazugságra alapozod a véleményed érdeked nem találni párhuzamba állítható esetet. "Kockázatelemzésnél szokás a múlt történéseivel IS foglalkozni, jó reggelt kívánok." -És ezt mind figyelembe is vették a korábbi biztonsági újításoknál. " És tekintettel arra, hogy az utóbbi években a túlzott G-hatások miatt halt meg pilóta, illetve azok miatt sérült le több pilóta, ezért lehet inkább ebben látnám a kockázatot." -És erre is törekedik a szabályalkotó, az ostobák miatt szintén ellenszélben. A bukóterek aszfaltozása pont arra jó, hogy jelentősen csökkentse a becsapódással járó balesetek számát. És mi van ezen a területen is? PONTOSAN UGYANEZ A VERNYOGÁS, hogy minimális a kockázat és elveszi a sport ízét.Köszönöm az újabb analóg példát! " Nem pedig mászókát építenék az autókra, miközben a pilóta feje lényegében továbbra is ki van téve a korábbi minimális veszélynek..." -Ebbe a minimális veszélybe éppen nemrég halt bele egy pilóta. Biztosan vannak olyan emberek, akiknek ez elfogadható, csak sajnálni tudom őket... "Mesélj arról a halálesetről." -Gyakorlatilag egyetlen google kereséssel is kibővíthetnéd a hiányos tudásodat vele kapcsolatban. De végül is egy mondat is elég: Sage Karam ártatlannak tűnő ütközése után egy könnyű, nagyméretű szénszálas burkolatdarab csapódott Wilson sisakjának felső éléhez, majdnem teljesen szemből. Ennek hatására olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy soha többé nem ébredt fel a kómából, sérüléseibe két nappal később belehalt. Mindegy is, felesleges leírni, majd úgyis hazudozol egy jót. Nem ferdítek.

szívesen megismernélek, van egy elképzelésem rólad kíváncsi lennék rá mekkorát tévedek, emlékeztet a retorikád:D egy ismerősömre:D

BrettShaw
#93 BrettShaw 2016. március 04. 14:12  
Ozzman:
"felrakhatnak egy glóriát minden autóra, de ha 20 évente ment meg 1 pilótát és ráadásul ronda is" Ugye nem azt írtad le éppen, hogy inkább hajon meg 20 évente valaki, mint hogy valami olyat tegyenek fel az autókra, ami neked nem tetszik? Nem hiszek a szememnek.

De jól látod. Az esztétikai élmény kifejezhető feláldozható emberéletben.

Ba Ricky
#92 Ba Ricky 2016. március 04. 14:11  
BrettShaw:
"Sisakkal nem érveltem, közöltem...." -Ja egy rakás marhaságot. A véleményedhez jogod van, attól viszont még ostoba. "Köszönöm, hogy csak feltételes módban mondod, ugyanis egy alkatrész lazán be tud köszönni a mászókádon belülre. Tehát minden esély megvan rá, hogy Wilson pont ugyanígy meghalt volna..." -Nagyjából sincs lövésed arról, hogy mennyivel csökkenti ez az ilyen frontális becsapódások hatását. Ahogy korábban leírtam és, ahogy ezzel nyilvánvalóan a megoldás tervezői is tisztában voltak, a pont szemből érkező alkatrész a legnagyobb veszélyforrás. Pont szemből nézve a sisaknak kicsi része normál irányú a becsapódáshoz képest, ez a rész az, amelyik nem eltéríti a darabot és csak egy részét veszi át az energiájának, hanem befogadja. Ezt az irányt ez a megoldás takarásba helyezi, ez a dolga. Elemi fizika, vagy még az se, csak kevés józanész. "Tehát minden esély megvan rá, hogy Wilson pont ugyanígy meghalt volna..." -Nem igaz, a Wilsont eltaláló darab hatalmas volt és pont ott ütötte meg a sisakját, ami ennél a megoldásnál kizárt. " A mászókát támogatod az "élet védelmében", de egy lehetséges halálok hidegen hagy... Szép gyerek vagy, mondhatom!" -Ostoba ferdítés. A lehetséges halálokok többségét nem láthatod előre. Van, hogy csak azután lehet egyáltalán felmérni a kockázatot, hogy megtörténik egy esemény. Minden újítást támogatok, amely csökkenti a kockázatot. "Ezer más fejlesztési terület mellett, nyilvánvalóan. Valahol, változó helyen a prioritási listában..." -Nohát, ha van ezer, akkor sorold fel, támaszd alá az előfordulási valószínűségüket hitelesen, majd add be az FIA-hoz, vagy küld el nyugodtan nyílt levélben. Menni fog? Vagy csak a levegőbe beszélsz, mint szoktál? Ki vagy te, hogy megítéld a szükségességét? Milyen hiteles információid vannak arról, hogy ez egy fölöslegesen priorizált terület? Vannak? :) "Ha te folyamatosan csökkenteni akarod az eleve minimális veszélyforrásokat, akkor véleményed szerint hány év kell, hogy eljussunk a kipárnázott szobáig szimulátorral? Csak mert ha folyamatosan akarsz fejlődni, akkor előbb-utóbb eljön az is..." -Buta ferdítés ismét. Az alapfunkciót a tevékenység nem veszíti el, attól mert fejlődik a biztonsága. Gondolom soha nem dolgoztál olyan területen, ahol látványosan fejlődött volna az alkalmazott módszertan igaz? :) Semmi baj sok monitorhuszár van a világon. "És ehhez nekem mi közöm?Meg mi köze ehhez a förtelemhez?" -Tökéletesen analóg példa. Persze mivel egy rakás ferdítésre és két csipet hazugságra alapozod a véleményed érdeked nem találni párhuzamba állítható esetet. "Kockázatelemzésnél szokás a múlt történéseivel IS foglalkozni, jó reggelt kívánok." -És ezt mind figyelembe is vették a korábbi biztonsági újításoknál. " És tekintettel arra, hogy az utóbbi években a túlzott G-hatások miatt halt meg pilóta, illetve azok miatt sérült le több pilóta, ezért lehet inkább ebben látnám a kockázatot." -És erre is törekedik a szabályalkotó, az ostobák miatt szintén ellenszélben. A bukóterek aszfaltozása pont arra jó, hogy jelentősen csökkentse a becsapódással járó balesetek számát. És mi van ezen a területen is? PONTOSAN UGYANEZ A VERNYOGÁS, hogy minimális a kockázat és elveszi a sport ízét.Köszönöm az újabb analóg példát! " Nem pedig mászókát építenék az autókra, miközben a pilóta feje lényegében továbbra is ki van téve a korábbi minimális veszélynek..." -Ebbe a minimális veszélybe éppen nemrég halt bele egy pilóta. Biztosan vannak olyan emberek, akiknek ez elfogadható, csak sajnálni tudom őket... "Mesélj arról a halálesetről." -Gyakorlatilag egyetlen google kereséssel is kibővíthetnéd a hiányos tudásodat vele kapcsolatban. De végül is egy mondat is elég: Sage Karam ártatlannak tűnő ütközése után egy könnyű, nagyméretű szénszálas burkolatdarab csapódott Wilson sisakjának felső éléhez, majdnem teljesen szemből. Ennek hatására olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy soha többé nem ébredt fel a kómából, sérüléseibe két nappal később belehalt. Mindegy is, felesleges leírni, majd úgyis hazudozol egy jót. Nem ferdítek.

a süket a néma meg a vak beszélget....

Ozzman
#91 Ozzman 2016. március 04. 14:10  
VettelFactor:
Teljesen érthető a logikája. Nyilván vannak kockázati tényezők és vannak ellenük védelmi megoldások. A kérdés, hogy megéri -e. Ez olyan mint az autók esetében a biztonság. Csinálhatnának minden autóból 10 tonnás tankot, amit semmi nem pusztít el, csak nem éri meg, mert túl nehéz lenne stb. Itt ugyan ez a helyzet, hogy felrakhatnak egy glóriát minden autóra, de ha 20 évente ment meg 1 pilótát és ráadásul ronda is, mint a bűn ráadásul még csak nem is teljes védelem rohadtul felesleges. A vadászgép szerű megoldással sokaknak nem lenne baja, mert nem lenne ronda, illetve valóban megoldás lenne.

"felrakhatnak egy glóriát minden autóra, de ha 20 évente ment meg 1 pilótát és ráadásul ronda is"

Ugye nem azt írtad le éppen, hogy inkább hajon meg 20 évente valaki, mint hogy valami olyat tegyenek fel az autókra, ami neked nem tetszik? Nem hiszek a szememnek.

Ozzman
#90 Ozzman 2016. március 04. 14:08  
Agressor:
Az a bajom, hogy olyan ellen véd, ami a Forma1-ben egyáltalán nem jellemző veszélyforrás. És egy ennyire apró és jelentéktelen "kockázatcsökkentésért" én nem tenném fel ezt a förmedvényt. Ezért.

A nem jellemző veszélyforrás is veszélyforrás, amit ezek szerint te csak azért nem küszöbölnél ki, mert a megoldás esztétikailag nem tetszik?

BrettShaw
#89 BrettShaw 2016. március 04. 14:07  
Agressor:
Justin Wilson NEM volt tagja a Forma1 nevű sorozatnak, és egyáltalán nem érdekel, hogy a IndyCar-ból túraautó lesz vagy sem... Amúgy vicces, hogy te sokakkal ellentétben tisztában vagy vele, hogy miként csapódott bele az alkatrész. Már megbocsájts, de kétlem, hogy te a pixeles fos felvételekből meg tudtad állapítani, hogy pontosan miként és hol találja el az alkatrész...

Nyitott együléses versenyautókról beszéltél. Vagy nem? Vagy nem úgy gondoltad? Vagy csak megint ellentmondásba kerültél saját magaddal? Tökmindegy, számítottam rá, hogy ezzel fogod kikerülni, hogy számolni kelljen ezzel egy incidenssel, nyilvánvaló továbblépés volt az ostoba érvelésedben, just as usual.

De egyébként is! Mi a különbség a kettő között? Hasonló tempó, hasonló autók, hasonló kockázatok. Ami az egyikben megtörténhet az megtörténhet a másikban is. Tehát akkor nem is kell számolnunk vele? Mert? Mert...? :)

"Amúgy vicces, hogy te sokakkal ellentétben tisztában vagy vele, hogy miként csapódott bele az alkatrész. Már megbocsájts, de kétlem, hogy te a pixeles fos felvételekből meg tudtad állapítani, hogy pontosan miként és hol találja el az alkatrész..." -Hatalmas port kavart ügy volt. Számtalan írás, elemzés, szakcikk, animáció és szimuláció született róla, hogy felfedjék ennek az esetnek a dinamikáját. Gondolom te csak a pixeles videóig jutottál el.

Google a barátod.

BrettShaw
#88 BrettShaw 2016. március 04. 14:00  
Agressor:
Sisakkal nem érveltem, közöltem.... "Egy ilyen megmenthette volna pl. Wilson életét," Köszönöm, hogy csak feltételes módban mondod, ugyanis egy alkatrész lazán be tud köszönni a mászókádon belülre. Tehát minden esély megvan rá, hogy Wilson pont ugyanígy meghalt volna... "nem tudom miben fog meghalni a következő, de nem is érdekes" Ehhez nincs mit hozzáfűznöm! A mászókát támogatod az "élet védelmében", de egy lehetséges halálok hidegen hagy... Szép gyerek vagy, mondhatom! Ha te folyamatosan csökkenteni akarod az eleve minimális veszélyforrásokat, akkor véleményed szerint hány év kell, hogy eljussunk a kipárnázott szobáig szimulátorral? Csak mert ha folyamatosan akarsz fejlődni, akkor előbb-utóbb eljön az is... "Ez nagyjából minden termékfejlesztésnél így van." Ezer más fejlesztési terület mellett, nyilvánvalóan. Valahol, változó helyen a prioritási listában... "mégis iszonyatos ellenszélben kellett bevezetni..." És ehhez nekem mi közöm?Meg mi köze ehhez a förtelemhez? "nem a kockázatot mérlegeled, hanem a múlt eseteivel példálózol. " Kockázatelemzésnél szokás a múlt történéseivel IS foglalkozni, jó reggelt kívánok. És tekintettel arra, hogy az utóbbi években a túlzott G-hatások miatt halt meg pilóta, illetve azok miatt sérült le több pilóta, ezért lehet inkább ebben látnám a kockázatot. Nem pedig mászókát építenék az autókra, miközben a pilóta feje lényegében továbbra is ki van téve a korábbi minimális veszélynek... Mesélj arról a halálesetről. "Kérlek ne hazudozz. " Oké, nem fogok. "Nem célravezető." Ferdíteni talán igen??

"Sisakkal nem érveltem, közöltem...." -Ja egy rakás marhaságot. A véleményedhez jogod van, attól viszont még ostoba.

"Köszönöm, hogy csak feltételes módban mondod, ugyanis egy alkatrész lazán be tud köszönni a mászókádon belülre. Tehát minden esély megvan rá, hogy Wilson pont ugyanígy meghalt volna..." -Nagyjából sincs lövésed arról, hogy mennyivel csökkenti ez az ilyen frontális becsapódások hatását. Ahogy korábban leírtam és, ahogy ezzel nyilvánvalóan a megoldás tervezői is tisztában voltak, a pont szemből érkező alkatrész a legnagyobb veszélyforrás. Pont szemből nézve a sisaknak kicsi része normál irányú a becsapódáshoz képest, ez a rész az, amelyik nem eltéríti a darabot és csak egy részét veszi át az energiájának, hanem befogadja. Ezt az irányt ez a megoldás takarásba helyezi, ez a dolga. Elemi fizika, vagy még az se, csak kevés józanész.

"Tehát minden esély megvan rá, hogy Wilson pont ugyanígy meghalt volna..." -Nem igaz, a Wilsont eltaláló darab hatalmas volt és pont ott ütötte meg a sisakját, ami ennél a megoldásnál kizárt.

" A mászókát támogatod az "élet védelmében", de egy lehetséges halálok hidegen hagy... Szép gyerek vagy, mondhatom!" -Ostoba ferdítés. A lehetséges halálokok többségét nem láthatod előre. Van, hogy csak azután lehet egyáltalán felmérni a kockázatot, hogy megtörténik egy esemény. Minden újítást támogatok, amely csökkenti a kockázatot.

"Ezer más fejlesztési terület mellett, nyilvánvalóan. Valahol, változó helyen a prioritási listában..." -Nohát, ha van ezer, akkor sorold fel, támaszd alá az előfordulási valószínűségüket hitelesen, majd add be az FIA-hoz, vagy küld el nyugodtan nyílt levélben. Menni fog? Vagy csak a levegőbe beszélsz, mint szoktál? Ki vagy te, hogy megítéld a szükségességét? Milyen hiteles információid vannak arról, hogy ez egy fölöslegesen priorizált terület? Vannak? :)

"Ha te folyamatosan csökkenteni akarod az eleve minimális veszélyforrásokat, akkor véleményed szerint hány év kell, hogy eljussunk a kipárnázott szobáig szimulátorral? Csak mert ha folyamatosan akarsz fejlődni, akkor előbb-utóbb eljön az is..." -Buta ferdítés ismét. Az alapfunkciót a tevékenység nem veszíti el, attól mert fejlődik a biztonsága. Gondolom soha nem dolgoztál olyan területen, ahol látványosan fejlődött volna az alkalmazott módszertan igaz? :) Semmi baj sok monitorhuszár van a világon.

"És ehhez nekem mi közöm?Meg mi köze ehhez a förtelemhez?" -Tökéletesen analóg példa. Persze mivel egy rakás ferdítésre és két csipet hazugságra alapozod a véleményed érdeked nem találni párhuzamba állítható esetet.

"Kockázatelemzésnél szokás a múlt történéseivel IS foglalkozni, jó reggelt kívánok." -És ezt mind figyelembe is vették a korábbi biztonsági újításoknál.

" És tekintettel arra, hogy az utóbbi években a túlzott G-hatások miatt halt meg pilóta, illetve azok miatt sérült le több pilóta, ezért lehet inkább ebben látnám a kockázatot." -És erre is törekedik a szabályalkotó, az ostobák miatt szintén ellenszélben. A bukóterek aszfaltozása pont arra jó, hogy jelentősen csökkentse a becsapódással járó balesetek számát. És mi van ezen a területen is? PONTOSAN UGYANEZ A VERNYOGÁS, hogy minimális a kockázat és elveszi a sport ízét.Köszönöm az újabb analóg példát!

" Nem pedig mászókát építenék az autókra, miközben a pilóta feje lényegében továbbra is ki van téve a korábbi minimális veszélynek..." -Ebbe a minimális veszélybe éppen nemrég halt bele egy pilóta. Biztosan vannak olyan emberek, akiknek ez elfogadható, csak sajnálni tudom őket...

"Mesélj arról a halálesetről." -Gyakorlatilag egyetlen google kereséssel is kibővíthetnéd a hiányos tudásodat vele kapcsolatban. De végül is egy mondat is elég: Sage Karam ártatlannak tűnő ütközése után egy könnyű, nagyméretű szénszálas burkolatdarab csapódott Wilson sisakjának felső éléhez, majdnem teljesen szemből. Ennek hatására olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy soha többé nem ébredt fel a kómából, sérüléseibe két nappal később belehalt.

Mindegy is, felesleges leírni, majd úgyis hazudozol egy jót.

Nem ferdítek.

VettelFactor
#87 VettelFactor 2016. március 04. 13:58  
Ozzman:
Áruld már el, hogy miért azt hozod fel a glória ellen, hogy mi ellen nem véd, ahelyett, hogy azt néznéd mi ellen igen. Ennyi erővel akkor a bukósisaknak sincs értelme, mert mint láttuk Massát az sem védte meg? Nem értem ezt a logikát.

Teljesen érthető a logikája. Nyilván vannak kockázati tényezők és vannak ellenük védelmi megoldások. A kérdés, hogy megéri -e. Ez olyan mint az autók esetében a biztonság. Csinálhatnának minden autóból 10 tonnás tankot, amit semmi nem pusztít el, csak nem éri meg, mert túl nehéz lenne stb. Itt ugyan ez a helyzet, hogy felrakhatnak egy glóriát minden autóra, de ha 20 évente ment meg 1 pilótát és ráadásul ronda is, mint a bűn ráadásul még csak nem is teljes védelem rohadtul felesleges. A vadászgép szerű megoldással sokaknak nem lenne baja, mert nem lenne ronda, illetve valóban megoldás lenne.

Agressor
#86 Agressor 2016. március 04. 13:55  
Ozzman:
Áruld már el, hogy miért azt hozod fel a glória ellen, hogy mi ellen nem véd, ahelyett, hogy azt néznéd mi ellen igen. Ennyi erővel akkor a bukósisaknak sincs értelme, mert mint láttuk Massát az sem védte meg? Nem értem ezt a logikát.

Az a bajom, hogy olyan ellen véd, ami a Forma1-ben egyáltalán nem jellemző veszélyforrás. És egy ennyire apró és jelentéktelen "kockázatcsökkentésért" én nem tenném fel ezt a förmedvényt. Ezért.

Ozzman
#85 Ozzman 2016. március 04. 13:51  
Agressor:
Láttam a felvételt. Valószínűleg pont azt a pixeles sz@rt, amit te is... Keress nyugodtan felvételeket, hogy mit tudott 2009-ben kivédeni egy bukósisak papíron, majd nézd meg Massa sityakját a rugó után...

Áruld már el, hogy miért azt hozod fel a glória ellen, hogy mi ellen nem véd, ahelyett, hogy azt néznéd mi ellen igen. Ennyi erővel akkor a bukósisaknak sincs értelme, mert mint láttuk Massát az sem védte meg? Nem értem ezt a logikát.

Ba Ricky
#84 Ba Ricky 2016. március 04. 13:50  
Zasalamel:
Nem mászott volna be "mászókán" belülre, ha láttad volna a videót amin és ahogyan eltalálta Wilsont nem írnál ilyen hülyeséget. A plexi és a glória lazán kivédte volna Wilson fejét úgy, h észre se vette volna a pilóta. A plexire az az érvelésed h betörné egy rugó nem igaz, mivel ennél súlyosabb rudakat is löveltek a plexire és mindegyiket kivédte, jó mondjuk egy rakétavető lehet h betörné de még az se biztos....

most megnéztem a videót bár nem nekem írtad, de én ebből semmit nem látok, ok lefejeli azt a "valamit" megsaccolni sem tudom mi lehet, hogy és hol találta el a fejét.

Ozzman
#83 Ozzman 2016. március 04. 13:48  
Ba Ricky:
kifejtenéd bővebben, hogy miért elit?

Olvasd el mégegyszer amit írtam, benne van. Annyit segítek, hogy nem azért mert nyitott a pilótafülke.

Agressor
#82 Agressor 2016. március 04. 13:47  
Zasalamel:
Nem mászott volna be "mászókán" belülre, ha láttad volna a videót amin és ahogyan eltalálta Wilsont nem írnál ilyen hülyeséget. A plexi és a glória lazán kivédte volna Wilson fejét úgy, h észre se vette volna a pilóta. A plexire az az érvelésed h betörné egy rugó nem igaz, mivel ennél súlyosabb rudakat is löveltek a plexire és mindegyiket kivédte, jó mondjuk egy rakétavető lehet h betörné de még az se biztos....

Láttam a felvételt. Valószínűleg pont azt a pixeles sz@rt, amit te is...

Keress nyugodtan felvételeket, hogy mit tudott 2009-ben kivédeni egy bukósisak papíron, majd nézd meg Massa sityakját a rugó után...

Ba Ricky
#81 Ba Ricky 2016. március 04. 13:45  
Ozzman:
Azért megkérdezném ezeket a srácokat, hogy vajon tényleg azért akarnak-e a Forma1-ben versenyezni, mert nyitott a pilótafülke? Kétlem. Szerintem kicsit fontosabb szempont a presztízs, a nézettség, ismertség, a technológia, a versenyzők, az egész bajnokság színvonala. Pont leszarják, hogy csak a bukósisak plexije van előttük, vagy egy másik is. A Forma1 az elit, nem azért, mert a leggyorsabb, a legveszélyesebb, vagy mert nyitott a pilótafülke, hanem egyszerűen azért mert ez a Forma1.

kifejtenéd bővebben, hogy miért elit?

Zasalamel
#80 Zasalamel 2016. március 04. 13:42  
Agressor:
Sisakkal nem érveltem, közöltem.... "Egy ilyen megmenthette volna pl. Wilson életét," Köszönöm, hogy csak feltételes módban mondod, ugyanis egy alkatrész lazán be tud köszönni a mászókádon belülre. Tehát minden esély megvan rá, hogy Wilson pont ugyanígy meghalt volna... "nem tudom miben fog meghalni a következő, de nem is érdekes" Ehhez nincs mit hozzáfűznöm! A mászókát támogatod az "élet védelmében", de egy lehetséges halálok hidegen hagy... Szép gyerek vagy, mondhatom! Ha te folyamatosan csökkenteni akarod az eleve minimális veszélyforrásokat, akkor véleményed szerint hány év kell, hogy eljussunk a kipárnázott szobáig szimulátorral? Csak mert ha folyamatosan akarsz fejlődni, akkor előbb-utóbb eljön az is... "Ez nagyjából minden termékfejlesztésnél így van." Ezer más fejlesztési terület mellett, nyilvánvalóan. Valahol, változó helyen a prioritási listában... "mégis iszonyatos ellenszélben kellett bevezetni..." És ehhez nekem mi közöm?Meg mi köze ehhez a förtelemhez? "nem a kockázatot mérlegeled, hanem a múlt eseteivel példálózol. " Kockázatelemzésnél szokás a múlt történéseivel IS foglalkozni, jó reggelt kívánok. És tekintettel arra, hogy az utóbbi években a túlzott G-hatások miatt halt meg pilóta, illetve azok miatt sérült le több pilóta, ezért lehet inkább ebben látnám a kockázatot. Nem pedig mászókát építenék az autókra, miközben a pilóta feje lényegében továbbra is ki van téve a korábbi minimális veszélynek... Mesélj arról a halálesetről. "Kérlek ne hazudozz. " Oké, nem fogok. "Nem célravezető." Ferdíteni talán igen??

Nem mászott volna be "mászókán" belülre, ha láttad volna a videót amin és ahogyan eltalálta Wilsont nem írnál ilyen hülyeséget. A plexi és a glória lazán kivédte volna Wilson fejét úgy, h észre se vette volna a pilóta.
A plexire az az érvelésed h betörné egy rugó nem igaz, mivel ennél súlyosabb rudakat is löveltek a plexire és mindegyiket kivédte, jó mondjuk egy rakétavető lehet h betörné de még az se biztos....

Utoljára módosítva: 2016. március 04. 13:44

Agressor
#79 Agressor 2016. március 04. 13:41  
BrettShaw:
Hazudsz. A nyitott együléses versenyautóban fölöslegesen megdöglő Justin Wilson életét ez és a plexi is megmenthette volna. Ne hazudj.

Justin Wilson NEM volt tagja a Forma1 nevű sorozatnak, és egyáltalán nem érdekel, hogy a IndyCar-ból túraautó lesz vagy sem...

Amúgy vicces, hogy te sokakkal ellentétben tisztában vagy vele, hogy miként csapódott bele az alkatrész. Már megbocsájts, de kétlem, hogy te a pixeles fos felvételekből meg tudtad állapítani, hogy pontosan miként és hol találja el az alkatrész...

Ozzman
#78 Ozzman 2016. március 04. 13:38  
Ba Ricky:
tiszta gladiátor feeling, ott tartunk lassan, hogy kényszerítik őket, hogy itt autókázzanak? egyébként igen rajtuk kívül van még 10000 másik pilóta aki ácsingózik, hogy ilyen nyitott versenyautókban versenyezzenek, csak nem elég tehetségesek, vagy nem elég pénzesek, vagy nincs akkora reklámértékük

Azért megkérdezném ezeket a srácokat, hogy vajon tényleg azért akarnak-e a Forma1-ben versenyezni, mert nyitott a pilótafülke? Kétlem. Szerintem kicsit fontosabb szempont a presztízs, a nézettség, ismertség, a technológia, a versenyzők, az egész bajnokság színvonala. Pont leszarják, hogy csak a bukósisak plexije van előttük, vagy egy másik is. A Forma1 az elit, nem azért, mert a leggyorsabb, a legveszélyesebb, vagy mert nyitott a pilótafülke, hanem egyszerűen azért mert ez a Forma1.

HairHungary