Széles gumik, bikanyak: Ricciardo is belekósolt 2017-be – ízleni fog neki!

írta: M4Sport
2016. szeptember 23. 08:26
FOTÓ: ©Daimler Media

Csütörtökön véget ért a Pirelli és a Mercedes újabb közös gumitesztje Franciaországban. Daniel Ricciardo eközben elárulta, hamarosan talán ő is próbára teszi az új széles gumikat.

A Mercedes tesztversenyzője, Pascal Wehrlein szerdán és csütörtökön a franciaországi Paul Ricard-versenypályán rótta a köröket átalakított Mercedesével. Miután esős gumitesztről volt szó, a pályát mesterségesen felvizezték. A német versenyző mindkét napon 135 kört teljesített.

A Pirelli legközelebb október 12-én és 13-án tesztel – ismét szárazon – Barcelonában, ahol újra a Mercedes autóját használják majd, míg az ezt követő három napban a Red Bull is munkába áll Abu-Dzabiban.

Az osztrákoknál eddig csak Sébastian Buemi fejlesztőversenyző ült autóba gumiteszten, ám Daniel Ricciardo előrebocsátotta, ő is szerepet kaphat a teszteken. „Úgy vélem, Abu-Dzabiban próbálom ki őket először. Az időpontot még nem tudom” – utalt arra, hogy a záró tesztet is az arab pályán rendezik majd.

Az ausztrál a szimulátorban már elkezdte az ismerkedést a szélesebb, nagyobb tapadást biztosító gumikkal és a 2017-re tervezett autóval. Már előre várja a jósolt 4-5 másodperces gyorsulást. „Már vezettem ilyen autót a szimulátorban, így némi képet kaphatunk róluk. Már alig várom az olyan kanyarokat, mint amilyen a hosszan elnyújtott barcelonai hármas. Tudjuk, hogy a nagyobb légellenállás miatt nem leszünk olyan gyorsak az egyenesekben, mint mostanság, de a kanyarokban nagyon izgalmas lesz. Mindannyiunknak keményebben kell majd edzenünk a nyakunkat. Nem tartom kizártnak, hogy úgy fogunk majd kinézni, mint azok a kétajtós szekrények a rögbipályán…”

„Az idei monacói pole-köröm is egy példa volt: egyes kanyarokban szívesen mentem volna egy kicsivel még gyorsabban, és ezt 2017-ben a nagyobb tapadásnak köszönhetően megtehetem majd. Szerintem Monaco különösen lenyűgöző lesz számunkra jövőre” – tekintett előre a háromszoros futamgyőztes.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ