„Szemtől szemben Godzillával”

írta: M4Sport
2016. szeptember 21. 20:20
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen szembenézett a „szingapúri szörnnyel”, Daniel Ricciardo már a szabadedzésen felhúzta magát, Kimi Räikkönen pedig újabb örökbecsűvel gazdagított bennünket. Az ESPN és az F1 hivatalos honlapjának segítségével ismét összeszedtük a legérdekesebb rádiós üzenteket.

„Olyan nagy a forgalom…” – „Igen, ez egy utcai pálya haver. Ezzel meg kell barátkoznod” – Verstappen panaszkodott, a Red Bull pedig „oktatott” az egyik pénteki szabadedzésen.

„Mi a f***t csinál Nasr? Csak most jött a boxból, de már használja a DRS-t, meg mindent” – „Oké, értettük. Jobb lesz, ha megjegyzed, hogy ő Felipe Nasr” – panaszkodós kedvükben voltak a Red Bull pilótái, Verstappen mellett ugyanis Daniel Ricciardo is felbosszantotta magát a forgalmon. A csapat azonban őt is igyekezett gyorsan „lerendezni”, miközben a rivális is megkapta a magáét.

„Hűha! Itt egy óriási gyík a pályán… igen, nem viccelek. A hármas kanyar kijáratánál” – bár a versenye felejthetőre sikerült, a rádió sztárja Verstappen volt Szingapúrban, a pályán pedig pár perc erejéig egy, a szombati edzésen felbukkanó varánusz lopta el a show-t…

„Szemtől szemben Godzillával, haver” – „Igen [nevet]” – persze a Red Bull is megtalálta a történet vicces oldalát, igaz, azért Godzillánál valamivel kisebb volt a „nem várt látogató”.

„Képben tudnátok tartani? Mert fogalmam sincs, mi folyik itt” – néha roppant magányos hellyé tud változni egy F1-es autó. Ezt Lewis Hamilton is megtapasztalta, aki a futam bizonyos szakaszaiban „egyedül körözgetett”. Nem meglepő tehát, hogy tudni akarta, mi történik körülötte.

„Gyerünk már, ember” – kiáltotta Verstappen a Danyiil Kvjattal vívott csata hevében. Ezzel egyesek szerint burkoltan csapatutasítást kért a Red Bulltól, ő azonban a futam után egyértelművé tette, ez eszébe sem jutott, sőt élvezte a csatát, annak hevében viszont (főleg egy rossz rajt után) az ember néha elereszt néhány „csalódott üzenetet”.

„Tudod, milyen közel leszünk Kimi, mindent tökéletesen kell csinálnunk. Versenyben vagyunk, versenyben vagyunk” – „Mit szeretnétek, mit csináljak a boxutcában? Menjek gyorsabban?” – lassan nem telik el úgy futam, hogy Räikkönen száját ne hagyná el egy olyan üzenet, ami könnyen örökbecsűvé válhat. Most versenymérnökének reagált szellemesen, miközben az igyekezett nyomatékosítani, Lewis Hamiltonnal harcol a harmadik helyezésért.

„Ha ezt a tempót tartjuk, négy körrel a vége előtt elkapjuk” – az unalmasnak induló futam őrült hajszává vált, amikor a gyorsabb és frissebb gumikon lévő Ricciardo üldözőbe vette Rosberget. Kezdetben folyamatosan csökkentette hátrányét, mint látjuk a Red Bull szerint kellő tempóban ahhoz, hogy felzárkózzon a németre.

„A különbség Ricciardóhoz képest 4,3 másodperc…” – „Állj, állj, állj, állj, ne mond ezt nekem” – Rosberg eközben egy pillanatig sem akart arra gondolni, hogy előnye folyamatosan csökken. Jól is döntött, hiszen végül egy pillanatra sem zökkent ki, és pár jobb kört is futott, miközben elfogytak Ricciardo abroncsai, így sikerült megőriznie az elsőséget.

„Igen! Gyerünk srácok, gyerünk!” – és így jött le róla a nyomás miután áthaladt a kockás zászló alatt, stílusosan zárva ezzel pályafutása 200. Forma–1-es versenyét.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája