Szingapúri Nagydíj: A dobogósok mondták

írta: M4Sport
2016. szeptember 18. 16:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Egy feszült taktikai csata végén Nico Rosberg megszerezte pályafutása első szingapúri futamgyőzelmét, Daniel Ricciardo ugyanis hiába közeledett rá a friss szuperlágy abroncsokkal, előzési pozícióba már nem került – de legalább megizzasztotta a Mercedest. Lewis Hamilton csak harmadik lett, ezzel pedig elveszítette elsőségét a bajnoki pontversenyben.

Nico Rosberg (Mercedes – 1. hely)

„Elképesztő hétvége volt ez itt Szingapúrban! Tegnap sikerült megszereznem a rajtelsőséget, ma jól indultam és az autó is remekül ment. Daniel megpróbált elkapni a futam végén, és tudtuk, hogy szoros lesz a befutó, de szerencsére összejött, szóval boldog vagyok. Nem állhattam ki Daniel után, mert lassú volt a köröm, hiszen utolértem a lekörözötteket, így pedig mögé jöttem volna vissza. Végig a határon voltunk az autóval, de itt sosem könnyű. Egyelőre a bajnoksággal és a pontokkal még nem foglalkozom, csak a következő versennyel.”

Daniel Ricciardo (Red Bull – 2. hely)

„Idén is nagyon közel volt! Nem jött össze, de nem hiszem, hogy csalódottnak kell lennünk. Megpróbáltuk, sőt még a végén is változtattunk a taktikán és sikerült fél másodpercen belülre kerülni. Jó érzés itt lenni ezen a helyszínen, főleg, hogy egyre több ausztrál zászlót látok. Köszönöm mindenkinek! Azt hittük, Nico is ki fog jönni, ezért nagyon meghúztam azt a kört és egy kicsit elhasználtam a gumit. De azért sikerült szorossá tennünk a befutót.”

Lewis Hamilton (Mercedes – 3. hely)

„Szeretnék gratulálni Nicónak. Remekül vezetett ezen a hétvégén, szóval megérdemli a győzelmet. Nehéz hétvége volt ez, de itt mindig így van ez. Rázósan alakult a futam, remélem a következő jobb lesz. A futam elején a fékekkel volt gondom. Túlmelegedtek, vissza kellett lassítanom, és néztem, ahogy elmennek mellettem. Próbáltam valahogy visszahozni őket, és a végére szerencsére sikerült is. Onnantól kezdve már rendben voltak. Sokan szurkoltak itt a helyszínen, nekik mindenképp szeretnék köszönetet mondani. Más a helyzetem, mint tavaly, de nem olyan nagy a lemaradásom. Mindent összevetve még mindig van esélyem, és még messze van a vége.”

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

p4x-639
#1 p4x-639 2016. szeptember 18. 16:46  

Kimi nyilatkozata miért nincs itt? Jaaa, már megint taktikázott a Ferrari. Kezdem azt hinni, hogy sokkal jobban járnának ha kiszámolnák mi a jó döntés szerintük és utána az ellenkezőjét csinálnák.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa