Színre lépett az udvarias Hamilton

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 20. 19:44
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hagyott nyomokat Lewis Hamilton újságírókkal való szuzukai összetűzése. A brit csütörtökön Austinban udvarias formáját hozta, ügyesen manőverezett a provokatív kérdések között – ráadásul hatására a szurkolókat is sikerült bevonni a „beszélgetésbe”. Csak épp a versenyhétvége szorult közben háttérbe…

Divatszemüveg föl, udvarias üzemmód bekapcsol! Az FIA hivatalos austini sajtótájékoztatóján nem az a Lewis Hamilton vett részt, aki két hete Szuzukában. Miközben legutóbb a sajtó számos képviselőjét magára haragította viselkedésével, majd a kapott kritikák után kisebbfajta háborúba kezdett a (brit) média munkatársaival, ezúttal udvariasan kívánt mindenkinek jó reggelt, mielőtt felelt volna az első kérdésre, jobbulást kívánt a válaszadása során tüsszentő résztvevőnek, és közben az asztalon fekvő mobiljához mindössze egyszer nyúlt hozzá…

Az, hogy a Nico Rosberggel vívott bajnoki csatája ezúttal is háttérbe szorult, nem volt meglepetés. Ahogy az sem, hogy többen azért vissza-visszautaltak az elmúlt két hétben történtekre. Azok ugyanis nyomot hagytak – több szempontból is.

A kellemetlenebb részt a kérdés jelentette, miért blokkolt bizonyos újságírókat Twitter-oldalán Szuzuka után. „Újságírókat blokkoltál, nem egészen értem, miért. Karriered kezdetekor nagyon támogattunk téged, így nem igazán értem az okát” – vetette fel az egyik brit. „Valójában nem én kezelek mindent a közösségi oldalaimon, van erre pár emberem” – felelte a higgadt Hamilton. „Az alapvető hozzáállásunk az, hogy ha valamit látunk, akkor kezeljük a helyzetet. Én visszarepültem Ázsiába, aztán kaptam pár üzenetet. Nem tudom, kit blokkoltak és kit nem, nem voltam túl sok időt online. De úgy gondolom, sokakat, nem csak a média képviselőit. De megnézheted a mobilomat, még csak az alkalmazás sincs rajta!”

Hamilton e válaszával viszont újabb kérdéseket is fölvetett. Például honnan tudhatja a „kiszolgált” szurkoló, hogy a tőle kapott válasz valójában tőle érkezik? „Több platformunk is van, nyilván nem tudom kezelni mindet egyszerre. Ezért van több emberem, aki segít nekem, mert amúgy ez elég nagy munka lenne” – felelte.

A következő kérdésre, jellemző-e, hogy a közösségi médiában nem a saját, hanem az úgynevezett „kötelező” véleményeket teszi közzé, cáfolt. „Nem. Ha nincs idő posztolni, vagy nem alkalmas az idő a posztolásra, akkor az embereimre bízom, hogy a megfelelő időben tegyék közzé azt” – mondta.

sajtótájékoztató

Biztosan érdekesebb a szurkolói kérdésekkel?

Hamilton két héttel ezelőtti „ügyeinek” azonban másfajta vonzata is volt. A brit címvédő Szuzukában kijelentette, unalmasnak találja az FIA sajtótájékoztatóit, s változtatni kellene a lebonyolítási módjukon. Fölvetette, talán szurkolók is kérdezhetnének tőlük. Dieter Rencken, az Autosport és a Motorsport-Total tudósítója kapott az alkalmon, és amikor kezébe nyomták a mikrofont, jelezte, ezúttal nem saját kérdéseit fogja föltenni, hanem két szurkoló Twitteren megírt kérdését.

Az egyik arra vonatkozott, gondolkodik-e a visszavonuláson vagy azon, hogy szünetet tartson, a másik pedig hogy hogyan fogadná, ha Nico Rosberg lenne idén a világbajnok. „Köszönöm a kérdést a szurkolónak! Nem, nem tervezek szünetet tartani, ha vége, akkor vége” – felelte. „Hogy hogyan viselném a vereséget? Férfiként. A múltban sok világbajnok bukott el és nyert meg bajnoki címeket, szóval ez része a játéknak. Még sok pont szerezhető, szóval még nincs vége. De egyszerűen csak továbblépnék. Ha így alakul, akkor csakis annyit tehetek, hogy a jövőbe tekintek.”

Később aztán egy másik szurkolói kérdést is kapott, beszélt a nemrég elhunyt Muhammad Aliról és az énekes Prince-ről, mintegy ízelítőt adva abból, milyen irányt is vehetnének a szurkolók „kezébe adott” sajtótájékoztatók.

Végül kollégáinak is föltették a kérdést, örülnének-e annak, ha változna a csütörtöki programjuk. Egyikük sem csinált titkot belőle: unják az FIA sajtótájékoztatóit… „Nem éppen ideális, hogy amikor hátul vagy, nem is kapsz kérdéseket, de megszoktuk és elfogadjuk” – nyilatkozta Romain Grosjean. „Biztos lenne min javítani… de inkább hallgatok.”

Valtteri Bottas megnevettette az újságírókat a válaszával. „Szerintem mindannyian a holnapot várjuk igazán, és bármi is van, a csütörtök nem fog gyorsabban telni…”

Jelentjük, a csütörtöki sajtótájékoztatót Bottas és társai is túlélték. Főként Hamilton beszélt, szóba került rajta Prince zenéje, Ali legendája, a brit számítógépes játékban való szereplése, UNICEF-nagykövetsége, az amerikai show-műsorokban való fellépése, Twitterezése és mobilozása is.

Ki hinné, hogy Austinba amúgy versenyezni utazott a Forma–1 mezőnye…

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

csaby_massa
#3 csaby_massa 2016. október 21. 14:29  

méghogy divat szeműveg :))))) nevetséges szerencsétlen.
én mindig ezt látom benne, hát nem iker tesók? :))))

https://www.youtube.com/watch?v=7g0YXuF3KaA

Ribo
#2 Ribo 2016. október 20. 22:16  

A barátságos Vinnetou! :D

Enveblo
#1 Enveblo 2016. október 20. 21:05  

ez zseniális :D szarkazmus lvl 99 :D imádom az ilyet

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra