Szombatra változtattak az előíráson

írta: M4Sport
2016. június 18. 10:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

Szombatra változtat a Pirelli, s a résztvevők véleményét meghallgatva csökkent az abroncsok kötelező minimális nyomásértékein.

Lewis Hamilton a pénteki szabadedzések után amiatt elégedetlenkedett, hogy a Pirelli minden eddiginél magasabb minimális guminyomás-értékeket határozott meg Bakuban: 22 psi-s értéket. „Furcsa, hogy ezen a hétvégén új rekordot állítottunk fel a guminyomással, mert aggódtak az új pálya miatt. Egészen 22 psi-ig fújtuk a gumikat, ami a valaha volt legnagyobb, amivel versenyeztem. Ez nevetséges” – nyilatkozta a címvédő.

Más résztvevők is elégedetlenkedtek a Pirelli túlzott óvatossága miatt, és a kritikák nem is találtak süket fülekre. Szombatra a gumigyártó az adatok alapos kiértékelése után úgy határozott, 21 psi-re csökkenti a minimális értéket. Az időmérő edzésen már eszerint állíthatják be a nyomást a csapatok, és amennyiben a nap során a csökkentett érték nem okoz problémát, vasárnap sem kell változtatniuk.

Mario Isola, a Pirelli menedzsere pénteken elmondta, a kerékdőlés határértékén már nem változtatnak, mivel azzal tönkre is tehetnék a csapatok szabadedzéseken elvégzett munkáját, ám azt elismerte, hogy talán túlértékelték, mekkora erőhatások érik abroncsaikat ezen a pályán.

„Ha alábecsüljük ezt, emelnünk kell az értéket, ha túlbecsüljük, akkor csökkentenünk. Általában ez nem történik meg, mivel a szimulációink elég pontosak, ahogy a múltban szerzett adataink is. Ez itt egy új pálya, amiről nincsenek előzetes adataink, csak a csapatok szimulációi. De ők is küszködtek a szimulálással, mivel az aszfaltot csak pár hete fektették le, így nem volt lehetőségük mérni annak durvaságát. Mi úgy döntöttünk a három keverékről, hogy még nem volt aszfaltfelület, és a csapatok is a hagyományos aszfalt adataival dolgoztak a szimulációk során. Így jutottunk el a nyomásértékekhez” – magyarázta a szakember.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek

02016.10.28. 13:27

Idén már nem vált a Haas

Jelenlegi fékbeszállítójukkal akarják megoldani a problémákat