Sztriptíz a célegyenesben – Ricciardo szerint ártalmatlan volt

írta: M4Sport
2016. október 06. 08:29
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kiáll szemérmetlen szurkolói mellett Daniel Ricciardo. A Malajziában gatyára vetkőző ausztrálokat börtönbüntetés fenyegeti.

Rendhagyó ünneplési módot választott kilenc ausztrál Daniel Ricciardo futamgyőzelme után. A férfiak a célegyenesben maláj zászlókat mintázó alsónadrágra vetkőztek, és úgy táncoltak az eredményhirdetés után.

Bár elsőre csupán mókás jelenetnek tűnt, ám a szervezők nem nevettek: nyilvános illetlenkedés miatt őrizetbe vették őket. Azóta sem szabadultak, csütörtökön tartják tárgyaulásukat. Ausztrál források szerint akár kétéves börtönbüntetést is kaphatnak – a pénzbüntetésre azonban nagyobb esély mutatkozik.

Az időközben már Japánba utazó kedvencük, Daniel Ricciardo szerint súlyos ár lenne ez egy ártalmatlannak hitt mókáért. „Elsőre úgy gondolták, ez egy ártalmatlan móka lesz. Élvezték az ünneplést. Már elég sok idő eltelt azóta, hogy utoljára nyertem, ezért izgatottak voltak. Nem gondoltak arra, a helyieknél ez hogyan jön le. A hiányos öltözet nem annyira tetszika helyieknek. Ausztráliában talán rendben van, de ha külföldre utazol, muszáj óvatosabbnak lenned” – nyilatkozta a futamgyőztes a Huffington Postnak.

„Megtanulták a leckét, és hasonlót többé biztosan nem fognak csinálni Malajziában. Természetesen tiszteletben kell tartani a maláj szokásokat, de további büntetésre biztosan nincs szükség. Ausztráliában kicsit másképp megy ez. De az biztos, hogy senkinek sem ártottak.”

Az ügyben Ausztrália külügyminisztere is megszólalt, aki elmondta: „Amit Ausztráliában szokásos bulizásnak tartanak, más országokban másképp kezelik. Ezt el kell fogadni.” Hozzátette: ettől függetlenül Kuala Lumpur-i nagykövetségük minden segítséget megad honfitársaiknak.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

grabowsky78
#1 grabowsky78 2016. október 06. 09:31  

Egy kérdés foglalkoztat az üggyel kapcsolatban. Ha ezt ilyen komolyan veszik, miért árulnak maláj zászlós alsógatyát? Gondolom nem Ausztráliából hozták!

HairHungary