Tartalékpilótát igazolt a Manor

írta: M4Sport
2016. március 09. 17:31
FOTÓ: ©Manor

A tavaly öt Forma1-es futamon már résztvevő, és idén az IndyCarban teljes szezont futó Alexander Rossi lesz a Manor-Mercedes tartalékversenyzője 2016-ban.

A fiatal amerikai a huszonegy versenyhétvégéből tizenegyen lesz jelen a csapattal – ahogy azt az indycaros kötelezettségei lehetővé teszik –, elsőként a májusi Orosz Nagydíjon. Amennyiben az istálló hivatalos versenyzői, az újonc Pascal Wehrlein valamint a szintén újonc Rio Haryanto valamilyen oknál fogva képtelenek lennének elrajtolni, úgy ezeken a futamokon automatikusan Rossi ül majd be az autóba. A szerepkörrel széleskörű szimulátoros munka is jár majd.

„Karrierem nagy részében arra koncentráltam, hogy bejussak a Forma1-be, úgyhogy nem fogok otthon ülni, és sodródni az árral – én így élezem a fűrészt és így próbálok meg felkészült maradni” – jelentette ki Rossi a maga hivatalos közleményében. „Nagyon nagy csalódás volt lemaradni a Manor versenyzői üléséről, mindenki tudja, hogy milyen keményen dolgoztam érte. Tartalékpilótaként viszont idén nagyon színvonalas kettős programot teljesítek majd, amelyek jól kiegészítik egymást – az IndyCar az elsőszámú formaautós kategória Észak-Amerikában, és nagyon nagy benne a verseny. A naptáram tehát zsúfolt, de nem zsúfoltabb, mint egy teljes szezonos Forma1-es naptár. A tizenegy nagydíjból, amin ott leszek, csak öt esik az IndyCar-szezonba, és a Forma1-ben amúgy is hozzászoktam már a sok utazáshoz” – kommentálta az amerikai.

Rossi ezzel egyébként gyakorlatilag a korábbi csapatához tér vissza, hiszen az öt eddigi indulását is a Manor színeiben teljesítette 2015 végén, valamint a beugrását megelőzően is a kiscsapat tartalékpilótájaként szerepelt.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Toti
#2 Toti 2016. március 09. 18:54  

Szóval ha bármi történik, vagyis Haryanto pénze nem jön időben, Rossi beülhet a kocsiba egy kis pénzért.

albutr
#1 albutr 2016. március 09. 18:18  

jobb lett volna ha versenyzőként igazolják le.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin - rajtrács

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

02016.10.23. 14:38

Hamilton Rosberg-módszerre váltott: elemzett és órákon át gyakorolt

Két órán keresztül finomította rajttechnikáját a szimulátorban

02016.10.23. 13:43

Motorja helyett a mérnöke agyvize forrt fel...

Mókás párbeszéd után hepiend