Teljesen új motor? A Honda már agyal rajta…

írta: M4Sport
2016. június 15. 19:34
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Honda maximálisan ki szeretné használni a zsetonrendszer eltörlését, arról azonban még nem döntött, hogy teljesen új hozzáállással vág-e neki a következő szezonnak, a lehetőséget azonban már fontolóra vették – árulta el a sportigazgató, Haszegava Juszuke.

Hiába kerültek közelebb a Mercedeshez és a Ferrarihoz a rosszemlékű 2015-ös szezon óta, a Honda hajtóegységei teljesítmény tekintetében még mindig elmaradnak a riválisok erőforrásaitól. A japánok dolgát alaposan megnehezíti a még használatban lévő zsetonrendszer, melynek értelmében a gyártók csak meghatározott számú módosító pontot használhatnak fel motorfejlesztésre. 2017-ben azonban minden megváltozik, hiszen a vitatott szabályozás kikerül az előírások közül.

Jövőre tehát sokkal szabadabb lesz a motorfejlesztés, ez pedig kapóra jön a japánoknak, hiszen több újítást is bevethetnek, vagy ahogyan az a szezon során több alkalommal is felmerült, szakíthatnak eddigi filozófiájukkal és egy teljesen új irányt követhetnek az új motor előállításakor. Arról, hogy valóban így tesznek-e – a hivatalos kommunikáció szerint – még nem született döntés, azt viszont a sportigazgató is elismeri, már fontolóra vették a szemléletváltás lehetőségét. „A fejlesztések során erre fogunk legjobban odafigyelni” – mondta az erőforrások és a zsetonrendszer eltörlése kapcsán.

„Mivel nem lesznek megkötések, most új ötleteket keresünk, és új koncepciókat a belső égésű motorral kapcsolatban. Viszont még nem döntöttük el, melyik irányba indulunk majd, vagy melyik koncepció mellett döntünk. Most jelenleg a kutatási fázisban tartunk” – magyarázta, majd amikor megkérdezték tőle, teljesen más lesz-e a Honda hozzáállása a motorfejlesztéshez 2017-ben, ő a következőképpen válaszolt: „Lehetséges, de még nem döntöttem el.”

Haszegava nyilatkozata során azt is igyekezett egyértelművé tenni, hogy a Honda, bár jövőre készül a nagy dobásra, még nem adta fel a 2016-os évet, vagyis tovább folytatja a jelenlegi erőforrás fejlesztését is (legutóbb pont a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon vetettek be egy új turbót, ami elsősorban a hatékonyságon és így a versenytempón hivatott javítani). „Természetesen! Mindig próbálunk újításokat bevetni. Erről még nem beszélünk, de előbb vagy utóbb ismét bevetünk egy újítást a motorhoz. A próbapadon ez már többé-kevésbé sikeres volt” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

fagyi
#5 fagyi 2016. június 16. 14:23  
Denis Hunter:
Ne legyen igazad, mert megegy olyan szar evet, mint a tavalyi mar nem elnek tul McLaren szurkolokent, iden is boven eg a pofam. Most az az aktualis poen, hogy a magyar labdarugo valogatott is gyakrabban sikeres, mint ez a szerencsetlen csapat

Ez rohadt jó :D

Mármint a hasonlat :D:D:D

Denis Hunter
#4 Denis Hunter 2016. június 16. 10:41  
lönczi:
Én sem értem ezt a sz@rakodást. Persze van fejlődés, aminek örülünk, de megint töketlenkedik a Honda. Kijön az új motor koncepciója majd karácsony körül, (nagyon sokat dolgoztak a srácok a két ünnep között a családjuktól is elköltöztek, egy héten 9 napot voltak ébren, hogy elkészüljenek) amit februárban tesznek autóba. 2017=2015 Ne legyen igazam.

Ne legyen igazad, mert megegy olyan szar evet, mint a tavalyi mar nem elnek tul McLaren szurkolokent, iden is boven eg a pofam. Most az az aktualis poen, hogy a magyar labdarugo valogatott is gyakrabban sikeres, mint ez a szerencsetlen csapat

lönczi
#3 lönczi 2016. június 16. 07:28  

Én sem értem ezt a sz@rakodást. Persze van fejlődés, aminek örülünk, de megint töketlenkedik a Honda. Kijön az új motor koncepciója majd karácsony körül, (nagyon sokat dolgoztak a srácok a két ünnep között a családjuktól is elköltöztek, egy héten 9 napot voltak ébren, hogy elkészüljenek) amit februárban tesznek autóba. 2017=2015
Ne legyen igazam.

Utoljára módosítva: 2016. június 16. 07:31

Tasi-r
#2 Tasi-r 2016. június 15. 23:55  

nem értem min agyal? julius van mindjárt . Akkor novemberig agyalnak jó honda mod szerint és késő lesz mindenre! Akkor ha már felmerül akkor baj van tehát meg kell lépni..

HannaLill
#1 HannaLill 2016. június 15. 22:06  

Ha ez komoly akkor a Honda egy vicc!!!
Ha még mindig nem tudják mit is akarnak 2017-ben akkor ebből megint nagy pofára esés lesz, ez a jelenlegi motorrendszer gyenge megbízhatatlan és sokat zabál ebből a motorrendszerből hogy lesz erős megbízható jó fogyasztású rendszer ?

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”