Tisztázták Ricciardo szerződését

írta: M4Sport
2016. március 24. 11:19
FOTÓ: ©xpbimages.com

Daniel Ricciardónak 2017-re is élő szerződése van a Red Bull-lal, jelentette be Christian Horner, az egylet csapatvezetője.

Az ausztrál pilóta jövőjével kapcsolatban már tavaly év közben is felröppentek a pletykák – egyesek azonnal a Ferrari ülésében látták őt, mihelyst Kimi Räikkönen helye bizonytalanná vált – és amikor végül mégis maradt az energiaital-gyárosoknál, akkor sokan úgy értelmezték a helyzetet, hogy a szerződése 2016 végéig szól. Ricciardo ugyanakkor az Ausztrál Nagydíj előtt már megjegyezte, hogy „nem éppen ez a helyzet”, Christian Horner csapatvezető pedig most meg is erősítette, hogy a nagyra értékelt pilóta az idei évad után egy évig még biztosan velük marad majd.

„Élő szerződése van 2017-re, úgyhogy szerintem elég pontosan fogalmazott a szezonnyitó előtt” – nyilatkozta Horner a GPUpdate weboldalnak. „A szerződésünk Daniellel teljesen világos. Hogy hány évre? Az bizalmas.”

Ricciardót sokan a jövő egyik potenciális világbajnokának tartják, így aztán nem is csoda, hogy a Red Bull szeretné, ha az ő kötelékükben teljesedne ki – elvégre Horner szerint nem kevés pénzükbe kerül a híres Red Bull-versenyzői iskola működtetése, amelyen keresztül minden egyes pilóta karrierjének előmozdításába méretes összegeket ölnek.

„A Red Bull már nagyon fiatalon befektet ezekbe a srácokba, fejleszti őket és lehetőséget ad nekik a Red Bull junior csapataiban valamint a Toro Rossónál. Sebastian Vettel kiváló példa erre, Daniel fantasztikus munkát végez, de ott van még Danyiil Kvjat és a Toro Rosso jelenlegi pilótái, Max Verstappen és Carlos Sainz is” – jegyezte meg a szakember.

Az említett interjúban Ricciardo egyébként meglebegtette, hogy számára különösen fontos, hogy a közeljövőben újra győzelmekért, majd pedig világbajnoki címekért harcoljon – és ehhez a kasztni terén hagyományosan a legerősebbek között lévő Red Bullnak mielőbb versenyképes motort kell találnia. A mindig mosolygó pilóta a Ferrari iránti vonzalmáról is beszélt.

Vettel a melbourne-i futam előtt azt mondta, hogy nem bánná, hogy ismét Ricciardo lenne a csapattársa – annak ellenére sem, hogy ellenfele a Red Bullnál legyőzte őt 2014-ben.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Denis Hunter
#2 Denis Hunter 2016. március 24. 19:49  

ennel szinta mar csak jobb lehet Kvyat, mint amit ausztraliaban elert. Igy meg legalabb Ricciardo hirek csillapodnak a Ferraris es Mercedeszes szerzodessel kapcsolatban

Balrog
#1 Balrog 2016. március 24. 11:59  

Ugyanakkor da Costa állítólag azt nyilatkozta a ServusTVben, hogy Verstappennek 2+1 éves szerződése van, az idei év végén a Red Bull élhet az opciójával és felviheti a nagy csapatba, egyébként szabadon távozhat. Szóval Kvyat teperhet rendesen.

HairHungary