Több lehetősége is van – távozik?

írta: M4Sport
2016. június 06. 19:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

A csapat brazil versenyzője, Felipe Nasr kijelentette, nem a Sauberen múlik jövője, hiszen jelenleg több ajánlata is van. A fiatal pilóta kiemelte, valóra akarja váltani álmait, és nem szeretné elszalasztani a lehetőségeket…

Nasr 2014 végén szerződött a svájci csapathoz, debütáló szezonjában pedig összesen 27 pontot szerzett (első versenyén, a 2015-ös Ausztrál Nagydíjon például ötödikként ért célba). Az istálló viszonylag hamar bejelentette, idén változatlan felállással folytatja, maga az évad azonban nem a tervek szerint alakult számukra: hat futam alatt eddig egyetlenegy alkalommal sem kerültek be a legjobb 10 közé, Monacóban pedig versenyzőik ütközésével hívták fel magukra a figyelmet.

Az incidenst egy csapatutasítás előzte meg (Nasrtől kérték, hogy engedje előre a frissebb gumikon érkező márkatársat, Marcus Ericssont), a történtek után pedig a brazil sajtóban szinte azonnal felmerült, az eredményekkel sem elégedett Nasr az év végén elhagyhatja a svájciakat. Azt, hogy 2017-re „vannak más lehetőségei” a fiatal pilóta sem cáfolta.

„Amióta bekerültem a Forma–1-be, arról álmodom, hogy egy nap én is nyerhetek” – nyilatkozta nemrég a Globónak. „Nem akarok kicsúszni az időből, és nem akarom elszalasztani a lehetőségeimet. Garantálom, hogy nagyon jó emberek dolgoznak azon, hogy megtegyem a következő lépést. Viszont, még korai lenne erről beszélni. Azt hiszem, a szezon közepén kezdünk majd gondolkodni a lehetőségeimen. Most azt mondhatom, vannak opciók, és több, mint egy” – tette hozzá, utalva arra, hogy nemcsak a Sauberrel van kapcsolatban.

Később a 2016-os szezon folytatásáról is kérdezték, Nasr pedig elmondta, a jelenlegi tervek szerint a Sauber a Brit Nagydíjon vet be néhány új fejlesztést. A brazil már várja ezeket, elmondása szerint ugyanis az autó jelenleg „nagyon kevés leszorítóerőt termel” és a vezethetősége sincs rendben, hiszen sokszor viselkedik „instabilan”. Éppen ezért örülnének már egy pontszerzésnek is. „Azt hiszem, ez számunkra felérne egy futamgyőzelemmel. De, most ilyen helyzetben vagyunk. A legtöbb csapat fejlődött, mi azonban visszaestünk” – panaszkodott.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#3 albutr 2016. június 07. 21:40  
GreenHonda:
Hát inkább az is kérdés, hogy a helyére nincs-e valaki. Ericsson támogatói mentették meg a csapatot elsősorban, és mostanában eléggé veregeti a brazilt, nem vagyok benne biztos hogy ez kizárólag az ő döntésén múlik:)

majd jön Maldonado.

sotyo acélgyárovi
#2 sotyo acélgyárovi 2016. június 07. 17:44  

- Ha marad - a Sauber 2017-ben:

Ericsson
és
Sirotkin - ha az orosz gazdaság rendbe jön
Macusita - ha esetleg Honda motor lenne
Leclerc - GP3 győzelem Vandoorne GP2-es szezonjához hasonlóan

GreenHonda
#1 GreenHonda 2016. június 07. 14:59  

Hát inkább az is kérdés, hogy a helyére nincs-e valaki. Ericsson támogatói mentették meg a csapatot elsősorban, és mostanában eléggé veregeti a brazilt, nem vagyok benne biztos hogy ez kizárólag az ő döntésén múlik:)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

02016.10.26. 11:33

Így segíti a NASA módszere Hamiltont és a Mercedest

Csúcsformában bármilyen időzónában

32016.10.26. 10:47

Massa: Alonso jóban lehet a bírákkal…

"Nem értem, miért nem adtak neki büntetést"

32016.10.26. 09:46

Közel a Dennis-korszak vége a McLarennél – Whitmarsh is az utódjelöltek között?

Egyre erősebb a távozásáról szóló pletyka