Több versenyző is büntetőpontokat kapott

írta: M4Sport
2016. május 29. 17:30
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) három rajthelyes büntetéssel sújtotta a csapattársával ütköző Marcus Ericssont, aki az eset kivizsgálását követően két büntetőpontot is kapott baleset okozásáért. Ezekből két másik versenyzőnek is jutott.

A verseny során a Sauber hiába próbálta rávenni brazil versenyzőjét, Felipe Nasrt arra, hogy engedje el márkatársát, ő nem mutatott hajlandóságot a pozíciócserére, Ericsson azonban mindenképpen előre akart kerülni, ezért akcióba lépett. A svéd a Rasscasse-ban akarta leelőzni márkatársát, ám elrontotta a manővert és nekiütközött ellenfelének.

Az FIA azonnal jelezte, kivizsgálja az esetet, a futam után pedig jelezte, a versenybírák Ericssont találták vétkesnek, aki három rajthelyes büntetést (ez értelemszerűen a Kanadai Nagydíj időmérője után lép majd érvénybe) és két büntetőpontot kapott figyelmetlenségéért, ami végül egyébként a saját és a csapattárs versenyének is véget vett.

A jelenlegi szabályok értelmében az a versenyző, akinek a neve mellé 12 büntetőpont kerül, automatikusan eltiltást kap a következő futamra. A büntetés letöltése után pontjai nullázódnak. Amennyiben számuk nem éri el a 12-t, egy évig érvényben maradnak, majd törlődnek – Ericsson jelenleg hatnál tart, június 21-én azonban kettőt el fog veszíteni.

A futam után egyébként Pascal Wehrlein és Valtteri Bottas is kapott büntetőpontokat. A német – akit a verseny alatt kétszer sújtottak 10 másodperces büntetéssel – már négynél tart, míg a finnek hat van a neve mellett. Ő egyébként szintén egy, a Rascasse-ban történt ütközés (amiben Esteban Gutiérrez volt a szenvedő fél) miatt kapott két büntetőpontot.

FIA
Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#2 GreenHonda 2016. május 29. 21:26  

En nem erzem Ericssont hibásnak mar bebujt es Nasr ugyanugy kanyarodott mintha nem lett volna mellette senki. Egyre izgalmasabb a patharcuk varom a folytatást

Nuevo León
#1 Nuevo León 2016. május 29. 18:10  

Mondjuk azt nem értem akkor Bottas mert nem kapott 3 rajthelyes buntetest Guti kilokeséért
De így is zsinórban màsodszor Gro előtt :)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek

02016.10.28. 13:27

Idén már nem vált a Haas

Jelenlegi fékbeszállítójukkal akarják megoldani a problémákat