Több volt a Ferrariban, de Räikkönen előre aláírta volna

írta: M4Sport
2016. június 18. 21:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

Több volt a Ferrariban – véli Kimi Räikkönen. A finn a második sorból vághat neki a bakui versenynek, és összességében elégedett volt időmérőjükkel.

Annak ellenére is, hogy csapata tetemes, több mint egy másodperces hátrányban volt a kvalifikációt megnyerő Nico Rosberggel szemben. A lassabb vörös autó ezúttal Kimi Räikkönené volt, aki 1,5 másodperccel maradt el a pole-időtől. És bár ezzel csak 5. lett szombaton, Sergio Pérez büntetésének köszönhetően mégis a második sorból fog rajtolni.

Räikkönen a nap végén kiemelte, pocsék szabadedzéseik után kimondottan elégedett volt autójával. „Biztosra veszem, hogy jobban is mehetett volna, de ha a tegnap és a ma délelőtt után azt mondják, ötödik leszek, elfogadtam volna” – nyilatkozta 2007 bajnoka. „Egész jó változtatásokat hajtottunk végre az autó beállításain, de az időmérő mégsem egészen úgy alakult, ahogy terveztük. Használt gumin mentünk ki a Q3 elején, azon, amelyen délelőtt gondjaink voltak, aztán egy új szettet vetettünk be a végén, de a piros zászló közbeszólt.”

„Sok ember próbálta teljesíteni az utolsó körét a piros zászló után, de nagy volt a forgalom, a gumim pedig már elhasználódott. Szerintem jobban is sikerülhetett volna ennél. Nehéz hétvége ez, de elfogadjuk. Viszont ennél több is volt benne. Holnap viszont jobb lesz.”

Räikkönen ugyanakkor így is két pozíciót „kapott ajándékba” a rajtrácson: Lewis Hamilton elszúrta az időmérőjét, míg a második helyen végző Sergio Pérezt váltócseréje miatt hátrasorolják. Elmondása szerint azonban nem számít arra, hogy inkább a visszapillantót kell majd figyelnie. „Lewis egész hétvégén gyors volt, ahogy Pérez is, de szerintem az autónk egészen jó lesz, ezért nem hiszem, hogy sokat kell majd védekeznem. Inkább előre próbálunk menni. Hogy hogy sikerül, majd kiderül, de szerintem mozgalmas lesz a versenyünk. Itt könnyű kicsúszni, de sok sárga zászló, biztonsági autó és piros zászló várható – ki tudja? Sok szempontból hosszú és nehéz verseny vár ránk, a lényeg, hogy jól döntsünk, ha eljön az ideje” – tekintett előre.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

qwerm
#3 qwerm 2016. június 19. 12:48  

nekem az tetszett, h az első q3-as körükben ismét eléggé azonos kört autóztak vettellel. biztosra veszem, h új gumin ő is javított volna néhány tizedet. úgyhogy én inkább a ferka teljesítményén vagyok elhűlve. perez volt 7 tizedre talán, és ők ismét 7 tizedre? ez nagyon gáz.

MP4/4
#2 MP4/4 2016. június 19. 11:03  
Masters_Of_Hardcore:
Védekezni sokat nem fog kelleni. Ha valaki utoléri és nyitja a DRS-t akkor annak meg is lesz. Persze ha utólérik...

Pérez utol fogja...

Masters_Of_Hardcore
#1 Masters_Of_Hardcore 2016. június 18. 21:52  

Védekezni sokat nem fog kelleni. Ha valaki utoléri és nyitja a DRS-t akkor annak meg is lesz. Persze ha utólérik...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin - rajtrács

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

02016.10.23. 14:38

Hamilton Rosberg-módszerre váltott: elemzett és órákon át gyakorolt

Két órán keresztül finomította rajttechnikáját a szimulátorban

02016.10.23. 13:43

Motorja helyett a mérnöke agyvize forrt fel...

Mókás párbeszéd után hepiend