Todt: A csapatoknak inkább örülniük kéne…

írta: M4Sport
2016. január 17. 13:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

A csapatoknak panaszkodás helyett inkább örülniük kellene, hogy bővül a versenynaptár és minden eddiginél több Forma-1-es futamon vehetnek részt – jelentette ki a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt az alakulatok kritikáira reagálva.

Az idei lehet minden idők leghosszabb királykategóriás szezonja, a versenynapárban ugyanis 21 futam szerepel, igaz, az Amerikai Nagydíj sorsa egyelőre kérdőjeles, a szervezők ugyanis anyagi gondokkal küzdenek, az viszont az austini viadaltól függetlenül is biztosnak tűnik, hogy a tavalyinál több megmérettetés vár a csapatokra.

A sport vezetői az elmúlt időszakban több kritikát is kaptak a naptár bővítése miatt: a legtöbben arra panaszkodtak, hogy a csapattagokat komolyan le fogja terhelni a 21 futamos versenyévad. A McLaren-Honda brit pilótája, Jenson Button az új menetrend kapcsán megjegyezte, az otthontól való szinte folyamatos távollét az alakulatok dolgozóinak családi kapcsolataira is rossz hatással lehet. A csapatvezetők pedig kételkednek abban, hogy a jelenlegi létszámmal megoldható a 21 viadal.

Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója például azt sem tartja kizártnak, hogy idén fel kell fogadnia egy második mérnöki csapatot, hogy a csapat dolgozói többet pihenhessenek, úgy ugyanis nem tudják kihozni magukból a maximumot ha „egész évben dolgoznak”. Véleményét több csapatvezető is osztja, az FIA első embere szerint azonban az érintetteknek panaszkodás helyett örülniük kellene, és kiváltságként tekinteniük arra, hogy a Forma-1-ben dolgozhatnak.

„Ha ez a munkád, és ha minden reggel elgondolkodsz azon, hogy miközben ezt végzed, bejárhatod az egész világot, akkor ébredés után arra kellene gondolnod, mennyire szerencsés vagy, hogy egy évben részt vehetsz 20-21 futamon! Én úgy gondolom, ez egy kiváltság, és szerintem nem jó, ha az emberek valami kiváltságos dolog miatt panaszkodnak” – nyilatkozta a francia szakember.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

Így szólt a rádió Texasban

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál