Todt számára fájdalmas így látni Schumachert

írta: M4Sport
2016. január 17. 08:07
FOTÓ: ©xpbimages.com

A korábbi csapatfőnök, Jean Todt elismeri, rendkívül fájó számára mostani állapotában látni egykori versenyzőjét, Michael Schumachert.

Az FIA elnöke és a hétszeres világbajnok 1996 és 2006 között dolgozott együtt a Ferrarinál, amellyel öt világbajnoki címet nyertek együtt. Michael Schumacher 2013 decemberének végén szenvedett súlyos síbalesetet, jelenleg svájci otthonában ápolják, ahol Jean Todt is gyakran meglátogatja őt.

A francia egy pénteki sajtóbeszélgetése során elárulta, családját igencsak megviselte az elmúlt pár esztendő: amellett, ami Schumacherrel történt, a fia, Nicolas által menedzselt Jules Bianchi is életét veszítette a 2014-es Japán Nagydíjon történt balesete következtében.

„Nem hasonlítanám össze a kettőt. Jules-t a fiam révén ismertem meg, aki a menedzsere volt. Borzalmas elveszíteni valakit egy balesetben” – nyilatkozta. „Michaellel más a helyzet, mert ő mintha a családtagom lett volna. És ha valakire családtagként tekintesz, ha ennyire közel áll hozzád, amikor megsérül, az fájó, ilyenkor mellette a helyed. Egyébként véletlenül ma este is meglátogatom őt” – nyilatkozta az FIA-elnök, aki a héten a Ferenc pápánál tett látogatása során az egyházfőt is arra kérte, mondjon el egy imát barátjáért.

Oszd meg!

13 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

autopeti
#13 autopeti 2016. január 18. 18:29  

Megkérném a szerkesztőt, hogy ha a címben egy személy véleményét írja le, azt szó szerint tegye.
A cikkben sehol sem látom Todt ezen kijelentését egyes szám első személyben, idézve, így számomra nem világos hogy valóban kimondta-e ezt, vagy a cikkíró következtetése ez csupán.
A cikkben annyit olvasok, hogy Todt szerint fájó az, ha egy családtag megsérül. Ez nagyon messze van attól a kijelentéstől hogy "Todt számára fájdalmas így látni Schumachert"

Utoljára módosítva: 2016. január 18. 18:30

Raikkönen
#12 Raikkönen 2016. január 18. 14:27  
qwerm:
attól tartok, ha 2 éven belül nem tudnak beszámolni egy jelentős lépcsőhöz a 0. időpillanathoz viszonyítva (gondolok itt arra, hogy a baleset megtörténte óta eszik, jár, beszél, tornázik, tök mindegy, mi, egyik a felsoroltak közül, vagy bármi egyéb), akkor itt nincs jelentős javulás. és ha 2 év alatt nem volt, akkor nem tudom, lesz-e valaha. abban nem látok rációt, h esetleg lépésről-lépésre javul, és azt kell ennyire titkolni.

Én is így gondolom, ha lett volna már jelentős javulás az állapotában (pl, hogy tud kommnikálni, esetleg járni tanul stb) azt már bejelentették volna.
Bármennyire is védi a család Michael magánéletét, ezt azért nem hiszem, hogy eltitkolnák, mert óriási előrelépés lenne.

qwerm
#11 qwerm 2016. január 18. 13:19  

attól tartok, ha 2 éven belül nem tudnak beszámolni egy jelentős lépcsőhöz a 0. időpillanathoz viszonyítva (gondolok itt arra, hogy a baleset megtörténte óta eszik, jár, beszél, tornázik, tök mindegy, mi, egyik a felsoroltak közül, vagy bármi egyéb), akkor itt nincs jelentős javulás. és ha 2 év alatt nem volt, akkor nem tudom, lesz-e valaha. abban nem látok rációt, h esetleg lépésről-lépésre javul, és azt kell ennyire titkolni.

fagyi
#10 fagyi 2016. január 18. 11:23  

Sajnálom, hogy ilyeneket kell hallanom Todt-tól.

De én nem adom fel, amíg remény van. Igazából abban is reménykedem, hogy már jár, tudom kb 0% esélye van, pl én hiszek az olyan gyógymódokban, amik a halandók 99%-nak ismeretlen és csak az elitnek jár.

Gyerünk Mester!!!!

successboy
#9 successboy 2016. január 17. 20:47  
sába:
Ostobaság, ha nincs tudatánál, esélye sincs harcolni. Én bízom benne, hogy képes a küzdelemre.

Ez így van.De nekem így 2 év után a nyilatkozatokat olvasva nem úgy tűnik mint aki képes a küzdelemre.Semmi, de semmi pozitív hír nem jön Kehm-től.
Gondolom nem arra várnak, hogy bejelenthessék , Schumacher telejesen felépült...Még eddig ebben is bíztam, hogy talán megvárják míg szinte "teljesen" felépül és úgy tálalják a nagyvilágnak, hisz a Schumacher név egy világmárka, egy bálvány, akit nem láthanak tolószékben, vagy bármilyen fogyatékossággal az emberek.
De ehhez előrelépések kellettek már volna hogy történjenek,tehát hog megtanuljon mozogni , járni vagy akármi.Egy pozitív fejlődési görbe.
De erről szó nem lehet szerintem, Todt a pápa segítségét kéri(FIA ügyként beállítva a látogatását) a fenti nyilatkozata pedig arról szól, hogy fájdalmas így látni Schumit.
Na most ha valaki már küzdeni képes és halad a felépülésben, annak nem nagyon kell már isteni beavatkozás.Jelenleg a végső elkeseredést látom Todtban..

sába
#8 sába 2016. január 17. 20:22  
successboy:
Lehetséges a tudatánál van ,csak semmire sem képes, maximum látni és pislogni.Emlékszem még a mentős szavaira, aki szerint pislogással komunikált átszállításkor. Ha ez így van, akkor valóban nagyon fájdalmas lehet így látni őt.Remélem nem így van és nincs tudatánál hanem mélyen alszik..

Ostobaság, ha nincs tudatánál, esélye sincs harcolni. Én bízom benne, hogy képes a küzdelemre.

successboy
#7 successboy 2016. január 17. 19:48  

Lehetséges a tudatánál van ,csak semmire sem képes, maximum látni és pislogni.Emlékszem még a mentős szavaira, aki szerint pislogással komunikált átszállításkor.
Ha ez így van, akkor valóban nagyon fájdalmas lehet így látni őt.Remélem nem így van és nincs tudatánál hanem mélyen alszik..

MS_argo001
#6 MS_argo001 2016. január 17. 19:22  

Sokat sejtető nyilatkozat. Van egy olyan érzésem, Schumi nem lesz többé képes kilépni a "vegetációból".

vasa007
#5 vasa007 2016. január 17. 19:22  

Vénségemre is hiszek még a mesékben. Ebbe is a pozitívat próbálom belemagyarázni, ami számomra annyit jelent, hogy van értelme látogatni Schumit...

f1m12
#4 f1m12 2016. január 17. 18:53  
Zasalamel:
Na azt hiszem Todt se fogja többet látni Sumit.

ugyanez jutott eszembe. aki sokat fecseg, azt eltávolítják

sába
#3 sába 2016. január 17. 18:36  
Zasalamel:
Na azt hiszem Todt se fogja többet látni Sumit.

Miért?

Nigel
#2 Nigel 2016. január 17. 13:20  


Ez eléggé lehangoló. Bár sejthető volt, hogy MS nincs túl jó állapotban, de Todt nyilatkozata még a maradék reményeinket is szertefoszlatta.

Utoljára módosítva: 2016. január 17. 13:30

Zasalamel
#1 Zasalamel 2016. január 17. 12:52  

Na azt hiszem Todt se fogja többet látni Sumit.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához