Töretlen Räikkönen Ferrariba vetett hite

írta: M4Sport
2016. augusztus 26. 14:42
FOTÓ: ©Ferrari

Kimi Räikkönen maximálisan megbízik a Ferrari vezetőiben, akik véleménye szerint visszavezethetik a csapatot a mezőny élére, noha a nagyra tartott technikai igazgató, James Allison elhagyta őket. A finn kiemelte, az alakulatnak egyelőre időre van szüksége.

A vörösök a nyári szünet előtt jelentették be, hogy a brit szakember elhagyja a csapatot, helyét pedig a motorrészleg korábbi vezetője, Mattia Binotto vette át. Az olasz mérnökkel egy olyan struktúrát szeretnének felépíteni, ami nagynevű húzóemberek nélkül is hatékonyan működhet. A lépés helyességét többen megkérdőjelezték, a csapat finn pilótája azonban töretlenül hisz benne.

„Teljesen nyilvánvaló, hogy az évközi módosítások néha bejönnek, néha viszont előfordul, hogy nem működnek. De ha a teljes képet nézzük, akkor szerintem a csapatunk most rendben lesz” – mondta Räikkönen a jelenlegi változtatások kapcsán. „Sok jó szakember dolgozik nálunk, ezek a srácok pedig tudják, mit csinálnak, viszont időre van szükségünk, hogy mindegyikük számra megtaláljuk a lehető legjobb pozíciót” – tette hozzá 2007 világbajnoka.

„Azok az emberek, akiknek most változott a pozíciója, nagyon-nagyon régóta velünk dolgoznak, és pontosan tudják, hogyan működnek a dolgok a csapatnál. Maximálisan megbízom bennük, és abban, amit csinálnak. Nem azért nem tartunk ott, ahol szeretnénk, mert nem a megfelelő emberek dolgoznak nálunk. Keményen kell dolgoznunk, de időre van szükségünk” – magyarázta.

Räikkönen nyilatkozata során kiemelte, a Ferrari nem változtat hozzáállásán és gondolkodásmódján a közelmúltban történt változások miatt. Később azt is megkérdezték tőle, mi tenné igazán boldoggá a 2016-os év második felében – válasza meglehetősen egyértelmű volt. „Természetesen akkor lennék a legboldogabb, ha a lehető leggyorsabban elkezdenénk versenyeket nyerni. Ki akarjuk hozni a maximumot a jelenlegi csomagból, remek lenne, ha ez már elég is volna.”

„Mindig javítani akarunk, minden olyan területek, melyen nem vagyunk erősek. Ugyanaz a történet, mint az előző versenyhétvégéken. A szünet semmin sem változtatott. Tudjuk, hol tartunk, és azt is tudjuk, mire van szükségünk, de egy éjszaka alatt nem lehet mindent megoldani. A többi csapat sem hagyja abba a fejlődést, de valóban akkor lennék a legboldogabb, ha nyernénk” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#1 f1m12 2016. augusztus 26. 16:24  

a helyzet semmit nem változott. ez igen szomorú.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához