Toro Rosso: a rivalizálás segít a csapatnak?

írta: M4Sport
2016. február 09. 16:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Toro Rosso a pilóták rivalizálásából is profitálhat 2016-ban – véli a csapatot erősítő Carlos Sainz. A spanyol versenyző szerint a Ferrari-motorokra váltó alakulat idén jobb eredményeket érhet el, mint az előző évben.

A Red Bull második számú csapata tavaly hetedik lett a gyártók bajnokságában, egy olyan szezon végén, melyben folyamatosan problémát jelentett számára a Renault-motorok megbízhatatlansága, pedig maga az autó ütőképes volt, és a két újonc is remekül teljesített. Kettejük közül Max Verstappen volt eredményesebb (ő 49 pontot szerzett), Carlos Sainz (az ő neve mellé 18 egység került) dolgát viszont több alkalommal nehezítették műszaki hibák.

„Tudtam, hogy Max készen áll a Forma-1-re” – mondta a spanyol, az Autosportnak, amikor első szezonjáról és a márkatárssal vívott küzdelemről kérdezték. „A felkészülési időszak alatt is azt mondtam, mi ketten egy csónakban evezünk, hogy mindketten keményen fogunk küzdeni. Nem volt még olyan csapattársam, akivel ennyire hasonlóak az adataink, szinte minden kanyarban megegyezik a sebességünk; minden roppant egyforma. Sokat tanulunk egymástól, és nyomás alá is helyezzük egymást. Ez a csapatot is előre viszi!” – tette hozzá lelkesen.

Sainz szerint magának a csapatnak csak kisebb módosításokat kell végrehajtania, hiszen már tavaly sem lehetett panasz a teljesítményre, a hibák kijavításával és a Renault-énál megbízhatóbban működő Ferrari-erőforrásokkal pedig lényegesen jobb, stabilabb eredményeket érnek el. Attól a csapat vezetőihez és a márkatárshoz hasonlóan ő sem tart, hogy a Toro Rosso számára komolyabb hátrányt jelent majd az, hogy a vörösök 2015-ös egységeit használhatják.

„A tél nagyon fontos, hiszen ilyenkor kielemezhetsz mindent, amit elértél. Alaposan átnézheted az adatokat a számítógépben és sokkal erősebben térhetsz vissza az új szezonban. A múltban általában nagy lépéseket tudtam megtenni két évad között, szóval most is próbálok nagy előrelépést tenni és annyit tanulni, amennyit csak lehet. Nem mindig jut idő arra, hogy átgondolt a történteket, tehát a tél eléggé fontos. Az elemzéseknek és a tapasztalatnak hála, ami már a birtokomban van, 2016 jobb év lehet. Egy megbízhatóbb erőforrással és több motorerővel talán ott lehetünk a legjobb hat, a legjobb nyolc között, inkább mint a legjobb tízben” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

32016.10.21. 16:15

Amerikai Nagydíj – első szabadedzés

Beszámoló az eseményről

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

82016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"