Toro Rosso: Év közben nem állunk át a 2016-os erőforrásokra

írta: M4Sport
2016. március 10. 13:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Toro Rosso egész évben a Ferrari tavalyi erőforrásait használja majd, miután az új egység beszereléséhez teljesen új autóra lenne szükség.

Amikor 2015 utolsó hónapjaiban végleg eldőlt, hogy a Toro Rosso idén egyéves Ferrari-erőforrásokkal fut majd, felmerült a lehetőség, hogy év közben esetleg átválthatnak majd a maranellóiak aktuális technikájára – a paddockban akkoriban az a szóbeszéd járta, hogy a Ferrari nem akart túl erős csapatot kovácsolni az elsőosztályú kasztnival rendelkező középcsapatból 2016-ra. Franz Tost csapatfőnök most azonban kategorikusan ki is zárta a lehetőséget.

„Nem, ezzel nem számolunk, mivel ez azt jelentené, hogy teljesen új kocsit kellene építenünk” – erősítette meg az osztrák szakember. „Ez az egész idő és pénz kérdése – a Toro Rosso nincs olyan helyzetben, hogy nagyon sokat fejlesszen év közben vagy két kocsin építsen egy év alatt. Úgyhogy nem, nem hiszem, hogy váltunk.”

Az már korábban eldőlt, hogy az Ágaskodó Paripa többféle 2015-ös motorfejlesztése közül a legütőképesebbet, az év utolsó versenyén, Abu-Dzabiban használt specifikációt kapják meg, további teljesítményjavulásra viszont nem számítanak az olaszoktól.

„Ha a Ferrari előáll valamilyen fejlesztéssel, akkor több mint elégedett leszek” – jegyezte meg Tost. „De szerintem a 2016-os motor fejlesztésére fognak koncentrálni és nem fognak időt szakítani a 2015-ösre. Legalábbis én úgy tudom, hogy ez lesz. Pozitív meglepetés lenne, ha egyszer csak beállítanának, és kijelentenék, hogy új fejlesztésük van.”

A csapatvezető szavai ezt a lehetőséget természetesen nem zárják ki – és a Forma–1-ben bármi megtörténhet – de az alakulatnál alapvetően azzal a helyzettel néznek szembe, hogy az év elején még viszonylag versenyképes erőforrásuk az év végére a többiekhez képest alaposan híján lehet a lóerőknek.

A gárda 2017-es motorbeszállítói terveit egyelőre homály fedi.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ