Toto Wolff megszabadult a Williams-részvényeitől

írta: M4Sport
2016. március 09. 19:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

Eladta a maradék Williams-részvényeit a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff, értesült a Motorsport hírportál.

Az osztrák a maradék 5%-os pakettjétől vált meg a szerdai nap folyamán, miután 10%-on már akkor túladott, amikor 2013 elején a Williams ügyvezető igazgatói székét a Mercedesére cserélte. Wolff az eladása kapcsán kiemelte, hogy milyen kényes döntéseket kellett helyesen meghoznia, amikor még a grove-iaknál volt, és amikor a Williams az alakulat hosszú történelmének egyik legrosszabb korszakát élte meg.

„Büszke vagyok rá, hogy egy csapatnyi igazán szenvedélyes versenyzővel együtt csatlakozhattam a sporthoz, ahol 100%-ban helyes döntéseket kellett hoznunk az üzlet és a dolgozók jövője érdekében. Néhány leckét a saját bőrömön tanultam meg, de mind hasznosak voltak a sportág megértése szempontjából.”

Toto Wolff 2009-ben fektetett be először a Williamsbe, s lett az igazgatótanács tagja, amelynek a szemei előtt zajlott le a csapat tőzsdére menetele – a Forma–1 történetében az első ilyen esemény. Ezt követően 2012-ben kinevezték őt az egylet ügyvezető igazgatójának, majd 2013 elején a Mercedeshez távozott, hasonló szerepkörbe (is).

A szakember tevékenységét Sir Frank Williams is nagyra értékelte. „Toto jó barátunk lett itt a Williamsnél az utóbbi néhány évben, és köszönjük a hozzájárulását a cégünk nagy átalakulásokkal járó időszakában” – kommentálta a lépést a legendás csapatvezető.

Az eladás egyébként nem borítja meg az erőviszonyokat a Williamsen belül, hiszen a többségi tulajdonos a maga 52%-os részesedésével továbbra is Sir Frank Williams marad. Wolff részvényeit az a Brad Hollinger amerikai egészségügyi cégekben érdekelt üzletember vette meg, aki így most már összesen 15%-ot birtokol a cégben. Patrick Head ex-technikai igazgató 10%-kal rendelkezik.

A Williams 2014 év eleje óta ugyanúgy Mercedes-erőforrásokat használ, mint a stuttgartiak utóbbi két évet domináló gyári csapata.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Toti
#4 Toti 2016. március 10. 10:13  

"A Williams 2014 év eleje óta ugyanúgy Mercedes-erőforrásokat használ, mint a stuttgartiak utóbbi két évet domináló gyári csapata."
Szép is lenne egy Mercedes-Honda.

aw123
#3 aw123 2016. március 10. 05:12  
VettelFactor:
Lefordítva a nyilatkozat: Tök jó, vettem 15%-ot bagóért és az mielőtt még ismét visszaesne a csapat a középmezőnybe tovább passzolom, hogy maximalizáljam a profitom.

Plusz mivel a csajom kiszallt a bulibol nincs is ertelme maradnom ;)

cybergyerek
#2 cybergyerek 2016. március 10. 00:04  
VettelFactor:
Lefordítva a nyilatkozat: Tök jó, vettem 15%-ot bagóért és az mielőtt még ismét visszaesne a csapat a középmezőnybe tovább passzolom, hogy maximalizáljam a profitom.

és? nem erről szól az üzlet?

VettelFactor
#1 VettelFactor 2016. március 09. 19:31  

Lefordítva a nyilatkozat: Tök jó, vettem 15%-ot bagóért és az mielőtt még ismét visszaesne a csapat a középmezőnybe tovább passzolom, hogy maximalizáljam a profitom.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso, Ron Dennis

02016.10.28. 11:18

Abu-Dzabiig nem nyugszik meg Hamilton – csapata szerint alaptalanul aggódik

„Ha valamikor életem legjobbját kell nyújtanom, akkor ezen a három versenyen”

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"