Továbbra is rejtély Vettel defektje

írta: M4Sport
2016. július 03. 18:20
FOTÓ: ©xpbimages.com

Mindössze 27 körig tartott Sebastian Vettel Osztrák Nagydíja. A német továbbra sem érti, miért robbant szét a kereke a célegyenesben.

A Ferrari nagy reményeket fűzött ahhoz, hogy a Mercedesszel ellentétben az ultralágy helyett a szuperlágy gumin rajtolhatott el a Red Bull Ringen, és a verseny első felében igyekeztek is kihasználni ezt. Úgy döntöttek, hosszúra nyújtott első etapot futnak, és Sebastian Vettel e taktikának hála a Mercedesek kerékcseréje után az élre állt.

Csakhogy a 27. körben (már Nico Rosberggel a sarkában) a célegyenesben egyszerűen felrobbant a jobb hátsó kereke, s mivel autója irányíthatatlanul a falnak csapódott, ez egyben versenye végét is jelentette. „Mind láthattátok, mit kell ezen magyaráznom? Elszállt a gumim, ennyi volt. Véget ért a versenyem. Hogy miért? Fogalmam sincs. Semmi rosszat nem tettem: sem agresszív nem voltam, sem hülyeséget nem csináltam” – nyilatkozta igen feldúltan Vettel még a verseny alatt.

De később is arról beszélt, nincs magyarázat a furcsa gumihibára. „Teljes kérdőjel, miért ment tönkre a gumim. A mi döntésünk volt ilyen sokáig menni az elején, és nyilvánvaló volt mindenki számára, hogy a gumik jobban bírják a versenyen, mint előre vártuk. Ráadásul huszonhét kör nem sok egy ilyen keveréken. Kimi több mint húsz kört tett meg az ultralágy gumin, mások is tovább mentek a szuperlágyon” – mutatott rá a négyszeres bajnok.

„A gumi a semmiből robbant szét. Semmi előjele nem volt, minden normális volt a boxfalon dolgozók szerint, és nem változott a tempó sem az előző körhöz képest. Semmi jele nem volt a hibának, én pedig sehol nem hagytam el a pályát.”

Érdekesség, hogy a Pirelli pár perccel Vettel balesete után a közösségi oldalán azt írta, egy törmelék okozhatta Vettel gumihibáját. Ezen üzenetüket azonban nem sokkal később letörölték.

Tény, az olasz gyártó a verseny előtt azt jósolta, a szuperlágy keverék 30 kört bírhat az osztrák pályán, ám hogy ez valóban így volt-e, nem derült ki, Vettelen kívül ugyanis csak egy versenyző, Romain Grosjean próbálkozott hasonló taktikával: a 7. helyen célba érő francia a gumi 26. körében állt ki a bokszba. Vettel abroncsában ugyanakkor volt további három kör is a szombati időmérőről, azaz gumija valójában 29 kört futott a defektig.

A mostani eset kísértetiesen hasonlított a múlt évi spái defektre. A Ferrari akkor is a határokat feszegette stratégiájával, s a hosszúra nyújtott utolsó etapnak akkor is egy defekt vetett véget. Vettelék akkor egyetlen kiállással próbálták teljesíteni a távot – a versenyző abban azonban nem biztos, hogy ez most is sikerülhetett volna. „Az alapötlet az volt, hogy a lehető legtovább megyünk. Mindenki hosszabb ideig maradt kint a gumikon, mint vártuk. Senki sem jött be az első tíz körben” – védte meg döntésüket.

A Pirelli jelezte, már vizsgálják a defekt okát, jóllehet a balesetben a gumi futófelületének nagy része eltűnt. A törmelékes elméletet már kizárták, Kimi Räikkönen megvizsgálása után pedig megállapították, hogy annak felülete igencsak viseltes volt, így potenciális veszélyt jelenthettek rá a rázókövek.

Maurizio Arrivabene csapatfőnök kiemelte: „Beszéltünk a Pirellivel, hogy rájöjjünk az okokra. Más csapatok probléma nélkül versenyeztek – ez elég furcsa. Seb nagyon jó dobogós helyezést szerzett volna a hiba nélkül. Azt nem tudom, hányadik lett volna, de nagyon előkelő helyen zárt volna.”

Oszd meg!

39 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#39 Thibczy 2016. július 04. 13:29  
almodopelikan:
2. évében Alonso se nagyon hisztizett. Volt pár kiszólása (már egy Vettelnek is) de az inkább csak az Alo Vet habituskülönbségből adódott. Igazából 12 vége fele kezdett bekattanni, és 13 Hungaroring után robbant, amikor visszaalakították az autót az év eleire, mert annyira nem tudták mit csesznek el.

Még ’12-ben is úgy ahogy csöndben volt, de az nagyon feldühítette, amikor Fry Indiában letámadta az időmérő után, tekitve, hogy ők egész évben csak a töküket vakarták. Aztán Domi lecsitította.

Utoljára módosítva: 2016. július 04. 13:29

almodopelikan
#38 almodopelikan 2016. július 04. 11:14  
guide:
Lehet,hogy csak laboratóriumi körülmények között működik igazán jól az autó,de ezzel a valóságban nem sokra mennek. Megtanultam az évek alatt Vettel nyilatkozatait értelmezni.Tudom,hogy mikor beszél komolyan,ha valamire nem akar nyíltan válaszolni,hogyan tereli el a szót.Mostanában viszont már oda jutottam,hogy kételkedem a szavaiban.Persze lehet,hogy ő valóban elhiszi,amit mond vagy csak a vágyait vetíti ki,ezt ő tudja.Alonso szerintem nem kertelne ennyit.

2. évében Alonso se nagyon hisztizett. Volt pár kiszólása (már egy Vettelnek is) de az inkább csak az Alo Vet habituskülönbségből adódott.
Igazából 12 vége fele kezdett bekattanni, és 13 Hungaroring után robbant, amikor visszaalakították az autót az év eleire, mert annyira nem tudták mit csesznek el.

guide
#37 guide 2016. július 04. 10:15  
Thibczy:
Szerintem is így van. Igazából két lehetőség van, vagy tényleg van egy nagyon szűk tartomány, ahol tényleg jó az autó, de ilyen körülményeket csak laborban lehet csinálni, vagy egyszerűen túl van hype-olva ez a kocsi. A taktika sokszor elég érthetetlen, de ha nincs meg a versenytempó, akkor jó taktikával sem verik meg a Mercit.

Lehet,hogy csak laboratóriumi körülmények között működik igazán jól az autó,de ezzel a valóságban nem sokra mennek.

Megtanultam az évek alatt Vettel nyilatkozatait értelmezni.Tudom,hogy mikor beszél komolyan,ha valamire nem akar nyíltan válaszolni,hogyan tereli el a szót.Mostanában viszont már oda jutottam,hogy kételkedem a szavaiban.Persze lehet,hogy ő valóban elhiszi,amit mond vagy csak a vágyait vetíti ki,ezt ő tudja.Alonso szerintem nem kertelne ennyit.

Tuareg
#36 Tuareg 2016. július 04. 09:44  
Zasalamel:
Sajnos egyetértek minden szavaddal, hozzáteszem taktikailag is egy nagy nulla a csapat, kár érte tavaly ebben még jók voltak, nem tudom mi történt most a taktikusokkal. Jót tehet a jövő év, kicsit visszahúzhatja a mercit a többiekhez, de a ferrarinak borzasztó nehéz éve lehet, nagyobb eséllyel visszaeshetnek a középmezőnybe.

Mintha év elején azt olvastam volna, hogy egy nő volt eddig a fő felelős a taktikáért, de idén áttették a Haasba. Az első két futamos Grosjean menetelésnél volt valami ilyesmi cikk.

Thibczy
#35 Thibczy 2016. július 04. 09:36  
guide:
Ez az autó egyszerűen nem jó! A pilótákkal nincs semmi baj,a taktikai bakiknak sem lenne olyan súlyos következménye,ha a kocsi gyors lenne,de nem az.Nem fekszik a pálya,túl hideg van,túl meleg van,nem passzol a gumi,most esett az eső,rossz a taktika....bla,bla,bla.

Szerintem is így van. Igazából két lehetőség van, vagy tényleg van egy nagyon szűk tartomány, ahol tényleg jó az autó, de ilyen körülményeket csak laborban lehet csinálni, vagy egyszerűen túl van hype-olva ez a kocsi.

A taktika sokszor elég érthetetlen, de ha nincs meg a versenytempó, akkor jó taktikával sem verik meg a Mercit.

Zasalamel
#34 Zasalamel 2016. július 03. 23:13  
fagyi:
Pontosan igy van, ketlem, h az FIA ker ilyen gumit elnezve, h milyen figyelmet forditanak a biztonsagra. Csodalom egyebkent, h ez a fos gumi nincs teriteken. Jah, h a show mar ertem :P

Pedig ez nagyrészt az FIA sara, a Pirelli hányszor könyörgött még 2013 előtt, hogy két éves tesztautóval nem fognak semmire sem menni és bajok lesznek az abroncsokkal. Nem engedték és most szopik mindenki. Szezon közbeni 4 napos gumitesztelés meg édeskevés ahhoz h ezeket a feltételeket (ne legyen tartós, ne legyen túl lágy) teljesíthessék.

fagyi
#33 fagyi 2016. július 03. 23:05  
F1890:
sztem attól hogy vki elhasznája a gumijait még nem kéne h szétdurranjanak. lassuljon le mint a fene, de az nem módi h megint szétrobban 300 km/h közelében. mi van ha ez bakuban történik az egyenes előtti jobb kanyarban és mögötte jön a mezőny...

Pontosan igy van, ketlem, h az FIA ker ilyen gumit elnezve, h milyen figyelmet forditanak a biztonsagra. Csodalom egyebkent, h ez a fos gumi nincs teriteken. Jah, h a show mar ertem :P

guide
#32 guide 2016. július 03. 22:46  
Zasalamel:
Bild mint forrást én nem tekinteném hitelesnek, onnan szoktak jönni igen érdekes pletykák.. :D Bár egy Hamilton Vettel csapatot szívesen látnék bármelyik csapatban :D

Sokat segítene,ha a Ferrari építene egy igazán jó autót.Akkor a toppilóták szívesen mennének hozzájuk.Most szerintem inkább csak felhasználják a Ferrari nevet arra,hogy a szerződéseikben felsrófolják a fizetésüket.
Hamilton-Vettel?Lenne hiszti vastagon!:D

Benhower
#31 Benhower 2016. július 03. 22:41  

Hihetetlen mennyire peches... Nem egy Kimi, de Hamivel kéz a kézben ott álltak mögötte mikor a balszerencsét osztották...
Tavaly felcsillant a remény, de a ferka csak visszakerült a helyére, a 2.-3. helyre. Sajnos semmi jel nem utal rá hogy erőteljes fejlődésen keresztülmenve egyenrangú élcsapattá váljanak. Jövőre kb csak az RBben látok potenciált arra hogy odasózzanak a mercinek, de náluk meg mindig kérdéses a renault... Mondjuk örülnék ha kellemesen meglepne a ferka :D Jó lenne ha valaki felnőne a merci mellé, mert ez a dominancia szinte földöntúli, és az hogy 3 év alatt csak 3 időmérőt vesztettek egyszerűen elképesztő

F1890
#30 F1890 2016. július 03. 22:41  
guide:
Mondjuk a német Bild szerint a Ferrari tárgyal Hamiltonnal is.:D Nem tudom mennyi ebben az igazság,talán Vettelnek akarják megmutatni,hogy nem ő az egyetlen lehetőségük. Lehet,hogy a végén még helyet cserélnek?:D

bild? a német blikk?
élő szerződése van hamiltonnak. minek tárgyalnak vele?:D 3 éves szerződése van...

Zasalamel
#29 Zasalamel 2016. július 03. 22:32  
guide:
Mondjuk a német Bild szerint a Ferrari tárgyal Hamiltonnal is.:D Nem tudom mennyi ebben az igazság,talán Vettelnek akarják megmutatni,hogy nem ő az egyetlen lehetőségük. Lehet,hogy a végén még helyet cserélnek?:D

Bild mint forrást én nem tekinteném hitelesnek, onnan szoktak jönni igen érdekes pletykák.. :D

Bár egy Hamilton Vettel csapatot szívesen látnék bármelyik csapatban :D

guide
#28 guide 2016. július 03. 22:31  
F1890:
ha mercihez akarna menni, tennének akkor h helyet cisnáljanak. mivel egy német nagy bajnokról van szó, a mercinek sokkal jobb reklám. főleg h 2 többszörös vb van náluk

Mondjuk a német Bild szerint a Ferrari tárgyal Hamiltonnal is.:D
Nem tudom mennyi ebben az igazság,talán Vettelnek akarják megmutatni,hogy nem ő az egyetlen lehetőségük. Lehet,hogy a végén még helyet cserélnek?:D

Zasalamel
#27 Zasalamel 2016. július 03. 22:29  
F1890:
ha mercihez akarna menni, tennének akkor h helyet cisnáljanak. mivel egy német nagy bajnokról van szó, a mercinek sokkal jobb reklám. főleg h 2 többszörös vb van náluk

Én megnézném a mercinél, végre választ kapnák milyen különbség van Hami és Vettel között.

F1890
#26 F1890 2016. július 03. 22:23  
Zasalamel:
Ezzel én is tisztában vagyok csak elgondolkodtam h ha mégis eligazolna akkor hol lenne helye ahol jobban járna mint a ferrarinál.

ha mercihez akarna menni, tennének akkor h helyet cisnáljanak. mivel egy német nagy bajnokról van szó, a mercinek sokkal jobb reklám. főleg h 2 többszörös vb van náluk

guide
#25 guide 2016. július 03. 22:22  
F1890:
2. év és nincs esély semmire. mennek az évek lassan, öregszik az ember. ha hosszabbít 3 évet akkor lehet élete legrosszabb döntését hozza :(

Az RB célja az új tehetségek felfedezése.A fiataloknak akarják eladni a löttyöt új,fiatal tehetségekkel,ezért nekik Vettel,a kétgyerekes családapa már nem illik a profilba.Ott már nincs helye.
A McLaren,ami nekem tetszett volna....hát nincs éppen a toppon.Bár lehet,hogy már 2017-re készülnek és jövőre nagyot villantanak,ki tudja.
A Mercinek ott van Hamilton és a hűséges Rosberg,akit azért szemétség lenne részükről,ha kitennék.
Több élcsapat nem nagyon van.Bár az ő helyében én se erőltetném a hosszabbítást,mert lehet még az az autó ennél is gyengébb.

SANI{Ó
#24 SANI{Ó 2016. július 03. 22:20  

azért rendesen húzza az ág is....

Zasalamel
#23 Zasalamel 2016. július 03. 22:17  
F1890:
nem fog eligazolni. hosszabbítani fog a ferrarival. úgyh én már elkönyveltem h nem fog vb-t nyerni. nincs is ezzel baj mert nyert eleget. viszont a poleok azok basszák a csőrőmet, mert ott van közel van, meglehetne

Ezzel én is tisztában vagyok csak elgondolkodtam h ha mégis eligazolna akkor hol lenne helye ahol jobban járna mint a ferrarinál.

F1890
#22 F1890 2016. július 03. 22:16  
Zasalamel:
RB-hoz nem fog tudni visszamenni, mivel vettel eléggé drága versenyző lett és mint tudjuk RB nem szeret sokat fizetni a versenyzőkért, valamint náluk van a két legfiatalabb topversenyzőjük, nincs okuk cserélni. Egyedül a mercinél lehet valamit kezdeni, de kérdéses h a merci milyen lesz jövőre, mert a motor nem minden. Továbbá a merci vajon bevállalna egy neccesebb párost miután a jelenlegi párossal se tudnak megbirkózni? A mekit hagyjuk. Ugyanolyan gödörben van mint most a ferrari, vagy még mélyebb.

nem fog eligazolni. hosszabbítani fog a ferrarival. úgyh én már elkönyveltem h nem fog vb-t nyerni. nincs is ezzel baj mert nyert eleget. viszont a poleok azok basszák a csőrőmet, mert ott van közel van, meglehetne

Zasalamel
#21 Zasalamel 2016. július 03. 22:14  
F1890:
az lehet, de engem a futamgyőzelmek és a poleok jobban érdekelnek. a poleokban reális esélye van h ő legyen legelől. plusz a pontokban is. csak a ferrarinak kéne már egy kvalis autót gyártani :D

RB-hoz nem fog tudni visszamenni, mivel vettel eléggé drága versenyző lett és mint tudjuk RB nem szeret sokat fizetni a versenyzőkért, valamint náluk van a két legfiatalabb topversenyzőjük, nincs okuk cserélni.

Egyedül a mercinél lehet valamit kezdeni, de kérdéses h a merci milyen lesz jövőre, mert a motor nem minden. Továbbá a merci vajon bevállalna egy neccesebb párost miután a jelenlegi párossal se tudnak megbirkózni?

A mekit hagyjuk. Ugyanolyan gödörben van mint most a ferrari, vagy még mélyebb.

Utoljára módosítva: 2016. július 03. 22:16

F1890
#20 F1890 2016. július 03. 22:10  
Zasalamel:
4 vb címet nyert vettel, még ha nem is fog már nyerni több vb címet akkor sincs mit szégyenkeznie.

az lehet, de engem a futamgyőzelmek és a poleok jobban érdekelnek. a poleokban reális esélye van h ő legyen legelől. plusz a pontokban is. csak a ferrarinak kéne már egy kvalis autót gyártani :D

Zasalamel
#19 Zasalamel 2016. július 03. 22:02  
F1890:
2. év és nincs esély semmire. mennek az évek lassan, öregszik az ember. ha hosszabbít 3 évet akkor lehet élete legrosszabb döntését hozza :(

4 vb címet nyert vettel, még ha nem is fog már nyerni több vb címet akkor sincs mit szégyenkeznie.

Utoljára módosítva: 2016. július 03. 22:05

F1890
#18 F1890 2016. július 03. 21:52  
guide:
Ez az info nekem kimaradt,de a motor sérülékeny és még nincs a merci szintjén.A kaszni terén a Merci és az RB is jobb,a gumikezelés a Ferrari egyik legnagyobb problémája.A közepesek nem működnek az autón,ezért nem is nagyon merik használni.Aztán itt vannak ezek a váltócserék.Közben meg állandóan arról beszélnek,hogy milyen jó a Ferrari tempója.Becsapják a szurkolókat. Tudom,Vettel egy ferrari őrült és valószínűleg megfogadták,hogy nem kritizálnak kifelé,de azért lassan kilehetne mondani az igazságot.Nem lesz itt futamgyőzelem,csak nagy mázlival.

2. év és nincs esély semmire. mennek az évek lassan, öregszik az ember. ha hosszabbít 3 évet akkor lehet élete legrosszabb döntését hozza :(

Zasalamel
#17 Zasalamel 2016. július 03. 21:49  
guide:
Ez az info nekem kimaradt,de a motor sérülékeny és még nincs a merci szintjén.A kaszni terén a Merci és az RB is jobb,a gumikezelés a Ferrari egyik legnagyobb problémája.A közepesek nem működnek az autón,ezért nem is nagyon merik használni.Aztán itt vannak ezek a váltócserék.Közben meg állandóan arról beszélnek,hogy milyen jó a Ferrari tempója.Becsapják a szurkolókat. Tudom,Vettel egy ferrari őrült és valószínűleg megfogadták,hogy nem kritizálnak kifelé,de azért lassan kilehetne mondani az igazságot.Nem lesz itt futamgyőzelem,csak nagy mázlival.

Sajnos egyetértek minden szavaddal, hozzáteszem taktikailag is egy nagy nulla a csapat, kár érte tavaly ebben még jók voltak, nem tudom mi történt most a taktikusokkal.
Jót tehet a jövő év, kicsit visszahúzhatja a mercit a többiekhez, de a ferrarinak borzasztó nehéz éve lehet, nagyobb eséllyel visszaeshetnek a középmezőnybe.

guide
#16 guide 2016. július 03. 21:14  
Zasalamel:
Sajnos én is ezt vettem észre, múlt héten olvastam h a push rod miatt nagyon szenvednek a beállításokkal, tavaly a pull roddal jobban rátudták állítani az autót. Ami érdekes mivel a push rod elvileg tágabb tartományban mükszik a beállítások terén mint a pull rod.

Ez az info nekem kimaradt,de a motor sérülékeny és még nincs a merci szintjén.A kaszni terén a Merci és az RB is jobb,a gumikezelés a Ferrari egyik legnagyobb problémája.A közepesek nem működnek az autón,ezért nem is nagyon merik használni.Aztán itt vannak ezek a váltócserék.Közben meg állandóan arról beszélnek,hogy milyen jó a Ferrari tempója.Becsapják a szurkolókat.
Tudom,Vettel egy ferrari őrült és valószínűleg megfogadták,hogy nem kritizálnak kifelé,de azért lassan kilehetne mondani az igazságot.Nem lesz itt futamgyőzelem,csak nagy mázlival.

Zasalamel
#15 Zasalamel 2016. július 03. 20:51  
guide:
Ez az autó egyszerűen nem jó! A pilótákkal nincs semmi baj,a taktikai bakiknak sem lenne olyan súlyos következménye,ha a kocsi gyors lenne,de nem az.Nem fekszik a pálya,túl hideg van,túl meleg van,nem passzol a gumi,most esett az eső,rossz a taktika....bla,bla,bla.

Sajnos én is ezt vettem észre, múlt héten olvastam h a push rod miatt nagyon szenvednek a beállításokkal, tavaly a pull roddal jobban rátudták állítani az autót. Ami érdekes mivel a push rod elvileg tágabb tartományban mükszik a beállítások terén mint a pull rod.

andrea1
#14 andrea1 2016. július 03. 20:44  
f1m12:
Amugy nem tegnap volt?

július 3

vandr
#13 vandr 2016. július 03. 20:44  

Nem nagyon értem, hogy Vettel miről beszél. A versenyen Kimi egy métert nem ment ultralággyal és a többiek sem nyúzták tovább a szuperlágyakat 26 körnél. Az meg, hogy semmi előjele nem volt, a felvételeket nézve meglepő, mert elég rendesen el volt használódva, le volt darálva futófelület.

Utoljára módosítva: 2016. július 03. 20:45

guide
#12 guide 2016. július 03. 20:20  
DUdi:
Lesz a Ferrarinak olyan hétvégéje idén amikor péntektől-vasárnapig mind a 2 versenyzővel minden (vagy közel minden) klappol? Amikor nem lesznek vezetői hibák, taktikai hibák, technikai hibák és még a külső körülmények sem "ellenük" lesznek?

Ez az autó egyszerűen nem jó!
A pilótákkal nincs semmi baj,a taktikai bakiknak sem lenne olyan súlyos következménye,ha a kocsi gyors lenne,de nem az.Nem fekszik a pálya,túl hideg van,túl meleg van,nem passzol a gumi,most esett az eső,rossz a taktika....bla,bla,bla.

DUdi
#11 DUdi 2016. július 03. 20:14  

Lesz a Ferrarinak olyan hétvégéje idén amikor péntektől-vasárnapig mind a 2 versenyzővel minden (vagy közel minden) klappol? Amikor nem lesznek vezetői hibák, taktikai hibák, technikai hibák és még a külső körülmények sem "ellenük" lesznek?

f1m12
#10 f1m12 2016. július 03. 20:10  
andrea1:
Ez az év amúgy is káosz számára...De hogy legalább szülinapján ne legyen egy kis szerencséje?!. Nah de tényleg ezt az évet megeszi a fene....

Amugy nem tegnap volt?

andrea1
#9 andrea1 2016. július 03. 19:58  

Ez az év amúgy is káosz számára...De hogy legalább szülinapján ne legyen egy kis szerencséje?!. Nah de tényleg ezt az évet megeszi a fene....

guide
#8 guide 2016. július 03. 19:53  

Annyiban szerencséje lesz most a Pirellinek,hogy a szurkolók a sok elszúrt stratégia miatt a Ferrarit fogják hibáztatni.Ők meg újra megemelik a guminyomás értékeit és a probléma meg is van oldva.

plman
#7 plman 2016. július 03. 19:42  

Srácok ezen a hétvégén a rázókő a menő :)))))))))))))))

F1890
#6 F1890 2016. július 03. 19:04  

a törmelék túl átlátszó trükk lenne, így majd a hideg időjárással magyarázzák :D

Lewisthebest
#5 Lewisthebest 2016. július 03. 19:01  

Vicc, hogy már kamion szintű guminyomásértékeket ad meg a Pirelli és így is felrobban. A Bridgestone akkor is kitartott ha már futófelület se volt..

Masters_Of_Hardcore
#4 Masters_Of_Hardcore 2016. július 03. 19:00  

:DD A Pirelli bedobta a törmelék törölközőt.... LOL EPIC.. Megmondanám nekik hogy ha törmelékből gyártanak "gumit" akkor mit várnak, hogy nem lesz újra törmelék belőle?

Michael
#3 Michael 2016. július 03. 18:58  

Ez gumi hiba volt egyertelmuen, a celegyenes kozepen eri a legnagyobb centrifugalis ero. Nem birta a karkasz, fos a pirelli semmit tobb. Majd 2-3 nap mulva elojonnek egy mesevel, hogy tormelek volt ami meg damon hill autojarol esett le, 1996 szeptembereben.

guide
#2 guide 2016. július 03. 18:57  

Szerencsére nem sérült meg,de az idén valahogy mindig történik vele valami.
Verstappen 55 kört ment a lágyakon,mégsem lett belőle baj.Vettel szerintem nem is nyomta neki túlságosan,mégis felrobbant a gumi.Megette a fene az egész évet.

F1890
#1 F1890 2016. július 03. 18:45  

sztem attól hogy vki elhasznája a gumijait még nem kéne h szétdurranjanak. lassuljon le mint a fene, de az nem módi h megint szétrobban 300 km/h közelében. mi van ha ez bakuban történik az egyenes előtti jobb kanyarban és mögötte jön a mezőny...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa