Toyota: Da Matta remek teljesítményt nyújtott

írta: Motorsportal
2003. július 20. 11:48
A Toyota versenyzői nagyszerűen szerepeltek a mai versenyen, a versenyistálló Formula-1-es szereplése során először uralta a mezőnyt. A brazil pilóta, Cristiano da Matta az első boxkiállást követően átvette a vezetést, és csapattársa is felzárkózott mögé. Előnyét ugyan nem sikerült a verseny végéig megtartania, de a hetedik helyen fejezte be a megmérettetést, s ezzel két ponttal gazdagította csapatát. Olivier Panis tizenegyedikként haladt át a célvonalon.

Cristiano da Matta:
"Nagyon élveztem a verseny minden pillanatát és nagyon elégedett vagyok, mivel számunkra minden optimálisan alakult. A hetedik hely egy szép jutalom a hétvégén nyújtott teljesítményünkért. A stratégiánk megfelelő volt, és a boxkiállásunk jól sikerült. Amikor a Safety Car először lépett a pályára, kiálltunk tankolni, így átvettem a vezetést, és Olivier is második lett. Hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy a mezőny élén állok, de Formula-1-es pályafutásom során ez volt az első alkalom, ami nagyon különleges érzés. Tudtam, hogy ez az állpot nem tart sokáig, éppen ezért amíg tudtam élveztem, és padlógázzal mentem, hogy előnyre tehessek szert. Az utóbbi verseny során nagyon sokat fejlődtünk, és ezzel jó kilátásaink vannak a mind a soron következő futamok, mind a 2004-es szezonra nézve.

Olivier Panis:
"A mai napra nézve három kiállásos stratégia mellett döntöttünk, és véleményem szerint sikerült a maximumot kihoznunk az autóból. Jól reagált a csapat a Safety Carra, mindkettőnket behívtak tankolni, így Cristiano egy ideig vezetett, míg én második voltam, ami fantasztikus a csapatra nézve. Futamról futamra javul a teljesítményünk, és ezen a hétvégén bebizonyítottunk, hogy az időmérőn és a fuatmon is versenyképesek vagyunk. Mindet egybe vetve pozitív eredménnyel zárult a hétvége."

Ove Andersson:
"Fantasztikus, hogy hetedikek lettünk és újabb két ponttal gazdagabbak, amivel összesen már hét ponttal rendelkezünk a konstruktőrök versenyében. Ezen eredmény bizakodásra ad okot, és jól tükrözi a fejlődőképességünket. Tizennyolc körön át uraltuk a mezőnyt, amely a versenytáv közel egyharmada. Hihetetlen volt, hogy a Toyota autói állnak az első két helyen. Cristiano a verseny során remek munkát végzett, ahogy Olivier is, aki egészen addig tartotta a harmadik pozícióját, amíg Cristiano da Matta az élen állt. A csapat nagyszerűen dolgozott, és a boxkiállások is első osztályúak voltak, ami két pontot eredményezett."


Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

562016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta