Toyota: mindkét versenyző az első tízben

írta: Motorsportal
2003. október 12. 15:30
A Toyota versenyzői jól szerepeltek a 2003-as esztendő utolsó Formula-1-es megmérettetésén, ahol Cristiano da Matta és Olivier Panis is a legjobb tíz között végzett. Da Matta hetedik helyének köszönhetően a csapat két ponttal lett gazdagabb, amivel a Toyota nyolcadik helyen zárja az évadot.

Cristiano da Matta:
„A verseny nagyon nehéz volt, de élveztem, és örülök neki, hogy végül sikerült két pontot szereznem. Nagyon jó rajtpozícióból vághattunk neki a megmérettetésnek, és meg volt a lehetőségünk arra, hogy megismételjük a tegnap teljesítményünket és pontokat szerezzünk. Úgy gondolom, hogy jobb eredmény elérésére is képesek lettünk volna. A rajtom jól sikerült és sokáig a negyedik helyen tartózkodtam, azonban sok pozíciót veszítettünk azokkal a pilótákkal a szemben, akik két kiállásos taktikán voltak. Számomra ez volt az első Formula-1-es évad, a csapat számára a második, ezért úgy gondolom, hogy kiváló munkát végeztünk, még ha a pontszerzés kicsit nehéz feladatnak is bizonyult. Sokat tanultunk az elmúlt tizenhat futam alatt, és bebizonyítottuk, hogy versenyképesek vagyunk, és már nagyon várom a következő izgalmas évadot.”

Olivier Panis:
„Sokkal többet érdemeltünk volna ezen a versenyen. Három kiállás mellett döntöttünk, hogy ki tudjuk használni az előnyös rajtpozíció nyújtotta előnyöket, azonban lassabbak voltunk azoknál a csapatoknál, akik csak kétszer álltak ki. Legalább mindkét autónk célba ért a japán közönség jelenlétében. Bizakodóan tekintünk az elkövetkezendő esztendőre. A csapat figyelemreméltó teljesítményt nyújtott az évad során. Az évad során nagyon sokat fejlődtünk, és a legszebb pillanatokat megőrizzük a szezonból, és már nagyon várjuk a következő esztendőt. Egy gyorsabb autó, jobb rajtpozíciók, több pont, és ki tudja még mi...”

Ove Andersson:
„Nagyszerű érzés, hogy a hazai versenyünkön két pontot szereztünk, így emelt fővel utazhatunk Kölnbe. A nyolcadik helyet foglaljuk el a konstruktőrök versenyében, azonban ez még csak a második Formula-1-es évadunk. Természetesen szép lett volna, ha még előrébb végeztünk volna, azonban ez az év nehezebb volt a számunkra, mint az első, azonban nagyon sokat tanultunk. Szeretném megköszönni a csapatnak a kemény munkát és fáradalmakat, amit minden egyes munkatársunk a versenyistállóba invesztált. Az elkövetkezendő esztendőben egy erősebb autóval térünk vissza, és még eltökéltebben hajtjuk majd a sikert, hogy még több fejfájást okozzunk a vetélytársainknak.”
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

12016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához