Tudja, hogy Kvjat nehéz helyzetben van – ki is használná!

írta: M4Sport
2016. augusztus 16. 12:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Toro Rosso üléséért harcoló Pierre Gasly tudja, a csapat orosz versenyzője, Danyiil Kvjat nehéz helyzetben van, de az is világos számára, hogy a folytatásban meggyőzően kell teljesítenie a GP2-es bajnokságban, ha át akarja venni a helyét.

Kvjat a Red Bull pilótájaként kezdte az évet, az Orosz Nagydíj után azonban vissza kellett térnie a bikások második számú alakulatához, ahol azóta sem találja régi formáját: a spanyol futam óta két pontot szerzett, míg a csapattárs, Carlos Sainz huszonhat egységgel gazdagodott. Teljesítményét látva felmerült, 2016 végén el kell hagynia a csapatot, hiszen idővel végleg elfogy a bikások türelme.

Bár egyelőre úgy tűnik, a csapat kitart az orosz mellett, a GP2 bajnoki címéért harcoló Pierre Gasly (aki évek óta a Red Bull juniorprogramjában edződik) egyértelművé tette, 2017-ben ott akar lenni az F1-es futamok rajtrácsán. „Még nem beszéltem a jövőről Helmut Markóval, de a célom kétségkívül az, hogy a Toro Rosso pilótája legyek” – mondta a fiatal francia a Motorsportnak. „Majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok, de mindent megteszek azért, hogy enyém legyen az ülés.”

„Jól tudom, hogy Danyiil nincs könnyű helyzetben, de ebben a világban az embernek elsősorban magára kell gondolnia” – mondta a „rivális” jelenlegi formája és önbizalomhiánya kapcsán, ami adott esetben lehetőséget teremhet neki. „Jelenleg én is ezt teszem (csak magammal foglalkozom), és mindent elkövetek azért, hogy megkapjam az esélyt” – tette hozzá.

Bár voltak győzelmei, a francia összteljesítmény tekintetében egyelőre nem tűnik elég meggyőzőnek, ezzel pedig úgy tűnik, ő is tisztában van, hiszen jól tudja, csak akkor kaphatja meg a hőn áhított lehetőséget, ha az év végén elhódítja a GP2 bajnoki címét. Ez pedig nem lesz egyszerű, hiszen jelenleg roppant szoros a tabella, melyen a második helyet foglalja el a Renault védence, Szergej Szirotkin mögött (bár ugyanannyi pontot gyűjtöttek, az orosz vezet, hiszen többször diadalmaskodott).

„Jó helyzetben vagyunk, de ez az év nagyon szoros. Nehéz nagy előnyre szert tenni. Ez a szezon nem olyan lesz, mint a tavalyi, amikor Stoffel (Vandoorne) nyert. Nagyon fontos, hogy következetes legyek, mert az év elején sajnos sok pontot veszítettünk néhány futamon. Folyamatosan egységeket kell gyűjtenem, és nem szabad hibáznom. Nem tudom, miért nem lógott meg senki a bajnokságban, viszont mivel mindenkinek voltak gyengébb hétvégéi, nagyon szoros az állás” – magyarázta.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. augusztus 16. 20:17  

nem lennék megleődve ha jövőre Sainz csapattársa lesz.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt