„Úgy tűnik, a Mercedes mindent megtehet”

írta: M4Sport
2016. május 29. 11:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Haas-istálló francia versenyzője, Romain Grosjean úgy érzi, az időmérő utolsó szakaszába is bejuthatott volna, a Mercedes pilótái azonban feltartották a Q2-ben. A történtek eléggé felbosszantották – később oda is szúrt a címvédő alakulatnak…

Grosjean jól kezdte a kvalifikációt, és bízott abban, hogy a Q3-ba is bekerülhet, végül azonban be kellett érni a 15. rajtpozícióval. A francia – aki idén először csapattársától is kikapott az időmérőn – dühösen nyilatkozott a kvalifikáció után, mondván a Mercedes versenyzői fosztották meg a Q3-as szerepléstől.

Azt, hogy a történtek alaposan felbosszantották, semmi sem bizonyítja jobban, hogy első nyilatkozatában még oda is szólt a címvédő alakulatnak. „A Q1 jól sikerült, a Q2-ben viszont megszívtuk a forgalom miatt. Mindkét felvezető körön beragadtunk egy Mercedes mögé. Úgy tűnik, ők mindent megtehetnek! Lelassítottak, és ezután a gumik már nem álltak készen. Akkor pedig b***hatod. Azt hiszem, ma az első 10 elérhető lett volna” – panaszkodott.

Noha az elszalasztott lehetőség miatt bosszankodott, a francia azért pozitívumot is talált a szombati napban: hosszú idő után először elégedett volna autója viselkedésével, amire a Kínai Nagydíj óta folyamatosan panaszkodott. Éppen ezért csapata a spanyol futam után kicserélte karosszériáját, ezt a lépést pedig nem győzte dicséri, hiszen Monacóban jobbnak érezte a VF-16-os vezethetőségét.

„Nagyon sokat fejlődtünk a hétvége kezdete óta; most sokkal elégedettebb vagyok az autómmal. Most nagyon egyben van, az időmérő után azonban roppant csalódott voltam, mert tényleg hittem, hogy bekerülhetünk a harmadik etapba. A tartomány azonban, amiben a gumiabroncsok jól működnek nagyon kicsi, és minden versenyautó más és más. Szükségünk lett volna egy gyors kivezető körre, az élmezőny azonban lassabban ment” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#3 Thibczy 2016. május 29. 13:01  

Nem tudom mire gondolt, Alonsótól majdnem fél másodpercet kapott. Ennyit azért nem hiszem, hogy bukott azzal, mert nem a gyorskörén tartották fel. Legközelebb maradjon le egy kicsit jobban és akkor nem lesz ezzel probléma.

Pifta
#2 Pifta 2016. május 29. 12:45  

Továbbá van 15 perce, hogy gyors kört autózzon, nem csak 1 köre.

Janisf
#1 Janisf 2016. május 29. 12:19  

Felvezető körön ragadt be szóval nincs szó feltartásról... Tartson sokkal nagyobb követési távolságot.. A felháborodás nem jogos.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

562016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta